Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Klaus Schwab (WEF) , Πεινασμένοι, παγωμένοι και άνεργοι για τη «Μεγάλη Επαναφορά» - οι παγκοσμιοποιητές θέλουν κατάρρευση: οι κυρώσεις στη Ρωσία υποτίθεται ότι θα καταστρέψουν όλη την Ευρώπη

Πεινασμένοι, παγωμένοι και άνεργοι για τη "Μεγάλη Επαναφορά" - Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν την κατάρρευση: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα οδηγήσουν ολόκληρη την Ευρώπη στην καταστροφή Μόλις τα ρωσικά τανκς εισέβαλαν στην Ουκρανία, οι πρώτοι παγκοσμιοποιητές ακούστηκαν για το πού πρέπει να πάει το ταξίδι. Ο Τζορτζ Σόρος συνέστησε την παρέμβαση της "διατλαντικής συμμαχίας".

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του Klaus Schwab δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο προβάλλει τις εκτεταμένες κυρώσεις ως αποτελεσματικό εργαλείο κατά των κρατών-παριών, όπως είναι τώρα η Ρωσία.

(Ως κράτη παρίες δηλαδή, προσδιορίζονται αυτά που απειλούν τους γείτονές τους, αψηφούν την διεθνή νομοθεσία & κυβερνώνται από αυταρχικές ηγεσίες)

Εν τω μεταξύ, πολλές μεγάλες εταιρείες διέκοψαν κάθε δεσμό με τη ρωσική αγορά - μια ενέργεια που ζημιώνει τις επιχειρήσεις. Τελικά, η Ευρώπη ως επιχειρηματικός τόπος απειλείται με καταστροφή. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη ριζική ανασυγκρότηση του κόσμου σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, τη "Μεγάλη Επαναφορά", στο τέλος της οποίας όλοι δεν θα κατέχουμε τίποτα

Χιλιάδες θέσεις εργασίας απειλούνται: τα εργοστάσια είναι ακινητοποιημένα

Ξανά και ξανά, οι υποστηρικτές της "Μεγάλης Επαναφοράς" και της σχετικής "Ατζέντας 2030" των "Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ" κραυγάζουν για ένα τέλος στο αυτοκίνητο. Ήδη από το 2014, ενόψει των παγκοσμιοποιητικών συναντήσεων στο Άλπμπαχ και το Νταβός, οι άνθρωποι ονειρεύονταν ότι μέχρι το 2030 θα είναι "παράλογο" να έχει κανείς ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα απ' ό,τι νομίζετε. Επειδή η παραγωγή αυτοκινήτων, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη γερμανόφωνη περιοχή, έχει πλέον σταματήσει σε πολλά μέρη. Μόνο στο εργοστάσιο της BMW στο Steyr, 3.800 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν άμεσα.

Η παραγωγή έχει επίσης σταματήσει στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο, καθώς και στα εργοστάσια οχημάτων στην Οξφόρδη, το Dingolfing και τις Κάτω Χώρες. Ο "πόλεμος του Πούτιν" χρησιμοποιείται τώρα ως δικαιολογία. Ορισμένοι προμηθευτές διαθέτουν ιμάντες καλωδίων που παράγονται στην Ουκρανία, η οποία επί του παρόντος επηρεάζεται ελάχιστα από τη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, στη δυτική Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με ανεξάρτητους δημοσιογράφους της πρώτης γραμμής από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, η ζωή συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό ομαλά

Ταυτόχρονα, όμως, τα εργοστάσια της BMW στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Μεξικό συνεχίζουν να λειτουργούν.

(σχετική ανάρτηση: Οι ελίτ θέλουν πόλεμο και Μεγάλη Επαναφορά: Ο λαός διαδηλώνει για ελευθερία και ειρήνη)

Οι κυρώσεις ως συν-ενεργοποιητής (συν-έναρξη) της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Επομένως, το πρόβλημα είναι πολύ πιο πιθανό να είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες από τις πρώτες ύλες που είναι σημαντικές για την αυτοκινητοβιομηχανία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία: η Γερμανία προμηθεύεται το ένα πέμπτο των αναγκών της σε παλλάδιο και το 44% των αναγκών της σε νικέλιο από τη Ρωσία.

Οι παγκόσμιες τιμές για τα δύο αυτά μέταλλα, καθώς και για το αλουμίνιο - και εδώ η Ρωσία είναι σημαντικός εξαγωγέας - εκτοξεύονται στα ύψη. Ενώ η Ρωσία δεν είναι πλέον προμηθευτής στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ είναι η τέταρτη σημαντικότερη χώρα παραγωγής παλλαδίου, μετά τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά.

Και τα εργοστάσια των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών - και όχι μόνο της BMW - θα μπορούσαν να στέκονται ακόμα περισσότερο αν οι ακόλουθες εμπιστευτικές πληροφορίες είναι αληθινές..

https://twitter.com/katharina_munz/status/1499284642146537475

Η θέση των επιχειρήσεων απειλείται έντονα

"Ο πόλεμος του Πούτιν" ως η αφορμή για μια κρίση (πρώτων υλών) εμπορευμάτων: αυτή είναι η αφήγηση που θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο. Και στην Άνω Αυστρία μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Στη "voestalpine"όμιλο χάλυβα της Άνω Αυστρίας, υπάρχουν ακόμα αποθέματα για μερικούς μήνες. Το 2015, όμως, προμηθεύτηκαν περίπου το ένα τρίτο του χάλυβα τους από την Ουκρανία. Με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υπάρχει μια άλλη εναλλακτική επιλογή.  Οι δύο χώρες της σύγκρουσης είναι δύο από τα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας παραγωγής. Η απειλή δεν πρέπει να αφορά μόνο τις πρώτες ύλες, αλλά και την ενέργεια.

https://www.sn.at/wirtschaft/oesterreich/voestalpine-braucht-eisenerz-aus-der-ukraine-fuer-produktion-117847021

Δήλωση πτώχευσης της Gewessler

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Ρωσία έχει τον υψηλότερο όγκο παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι αυτό απειλεί επίσης προβλήματα για την οικονομία μας είναι λιγότερο σημαντικό:

Διότι στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση της υπουργού Υποδομών Leonore Gewessler (Πράσινοι) για την ιεράρχηση των προϋπολογισμών αποτελεί δήλωση χρεοκοπίας(πτώχευσης). Το 2019, τα ιδιωτικά νοικοκυριά αντιπροσώπευαν μόνο το 17% της εγχώριας κατανάλωσης φυσικού αερίου, ενώ η μεγάλης κλίμακας βιομηχανία αντιπροσώπευε το 65%. Το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε περίπου το 35% της τελικής ζήτησης ενέργειας της βιομηχανίας. Εκείνη την εποχή, η Άνω Αυστρία ήταν το ομοσπονδιακό κράτος που βασιζόταν περισσότερο σε αυτήν.

Χωρίς ενέργεια στην ανιδιοκτησία

Ο Gewessler δεν εξηγεί πώς οι άνθρωποι υποτίθεται ότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά τους όταν δεν έχουν πλέον δουλειά επειδή τα εργοστάσια βρίσκονται σε ακινησία. Ωστόσο, ίσως και αυτό να είναι μέρος του σχεδίου.

Το WEF γράφει τακτικά για το πόσο επιβλαβές για το περιβάλλον είναι ούτως ή άλλως το φυσικό αέριο, ακόμη και αν προέρχεται μόνο από την σόμπα αερίου των απλών πολιτών. Θα ήθελε να επιταχύνει τη "σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου" έως το 2050. Επικαλείται μια "επιστημονικά τεκμηριωμένη έννοια της κλιματικής ουδετερότητας".

https://www.weforum.org/agenda/2022/02/gas-stoves-climate-change-study-methane/

Αυτό προτείνει σοβαρά στις εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου να μειώσουν τη δική τους παραγωγή «για χάρη του κλίματος».

Οι θέσεις εργασίας που διακυβεύονται - επίσης ως επακόλουθη ζημία - είναι μάλλον παράπλευρες απώλειες. Είναι ζημία που αποδέχονται οι υποστηρικτές αυτής της ατζέντας. Η Gewessler, επίσης, έχει κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει πιο ακριβή την ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων από τότε που ανέλαβε το αξίωμά της. Η Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε επίσης παρόμοια σχέδια.

Γνωρίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από αυτό για την καθημερινή τους μετακίνηση προς τη δουλειά. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται "οικολογικοί κοινωνικοί φόροι", οι οποίοι επίσης επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή. Όλο και λιγότερο εισόδημα: ή όπως προέβλεψε το WEF για το 2030: "Δεν θα έχετε τίποτα, αλλά θα είστε ευτυχισμένοι

Στέρηση, επανεκπαίδευση, πείνα

Όσο πιο βαθιά εμβαθύνει κανείς στο θέμα, τόσο πιο παράξενα διαπλέκονται τα σχέδια. Σε μια σύσταση για τον τομέα της ενέργειας, το WEF γράφει:

"Η χρήση της ψηφιοποίησης και η λήψη αποφάσεων με βάση τα δεδομένα είναι μια άλλη σημαντική ανάγκη για τη βιομηχανία"

https://www.weforum.org/agenda/2021/07/shifting-strategic-imperatives-of-the-oil-gas-industry-understanding-new-roles-in-the-energy-transition/

Επειδή: "Στον ψηφιακό κόσμο της κλιματικής ουδετερότητας, χρειάζονται χιλιάδες "επιστήμονες δεδομένων" στην ενεργειακή βιομηχανία" Αποσκοπεί στην ανάλυση, τον έλεγχο και τελικά τη ρύθμιση της συμπεριφοράς χρήσης των πολιτών και των επιχειρήσεων

https://www.accenture.com/_acnmedia/PDF-139/Accenture-Reinvent-the-Energy-Workforce-Net-Zero-World.pdf

Ή μήπως υπάρχει η απειλή μιας πλήρως δικτυωμένης "έξυπνης πόλης", στην οποία τα δεδομένα των καταναλωτών αντικαθιστούν τις ελεύθερες εκλογές?

Το WEF είναι ο κύριος υποστηρικτής της "τέταρτης ψηφιακής επανάστασης"..

Στο τέλος, οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να γίνουν υποχωρητικοί όσον αφορά τις πιο απαραίτητες ανάγκες τους. Ο δρόμος για την καρδιά ενός ανθρώπου περνάει από το στομάχι του - και η Ρωσία και η Ουκρανία είναι οι δύο σημαντικότεροι παραγωγοί σιτηρών στην Ευρώπη. Ο όγκος παραγωγής τους διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ περίπου το ήμισυ ανατίθεται σε άλλες αγορές.

το 2020, η Ρωσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ ως η σημαντικότερη χώρα εξαγωγής σιταριού.

https://www.topagrar.com/markt/news/russland-wandelt-sich-mit-aller-kraft-zum-fuehrenden-agrarexporteur-12497025.html

Αυτό θέτει τη χώρα, η οποία είναι επίσης αυτάρκης σε σιτηρά, στο δρόμο των παγκοσμιοποιητών και του δυτικού μπλοκ εξουσίας.

Θα έρθει η πείνα, θα έρθει ο Μπιλ Γκέιτς;

Ταυτόχρονα, ορισμένοι παγκόσμιοι ηγέτες εμπλέκονται πάντα λίγο στο θέμα, προκειμένου να καταγράψουν τα αντίστοιχα σχέδια. Για παράδειγμα, αξίζει να θυμηθούμε τη συμφωνία μεταξύ του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, εκπρόσωποι του οποίου επίσης μπαινοβγαίνουν στο WEF: σχεδίαζαν από κοινού να επιτύχουν την κυριαρχία στον εφοδιασμό τροφίμων στον Τρίτο Κόσμο και υποστήριξαν τη Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική (AGRA).

https://www.gatesfoundation.org/ideas/media-center/press-releases/2008/09/wfp-bill-melinda-gates-foundation-and-howard-g-buffett-foundation-join-forces

https://medium.com/world-food-programme-insight/a-look-back-at-davos-81fd5684681c

Ο Γκέιτς το θεώρησε ως συμβολή στην εκπλήρωση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας. Αυτοί είναι ο πρόδρομος των 17 "Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης" της Ατζέντας 2030.

Όπως και το WEF, ο Γκέιτς μπορεί να φανταστεί ότι θα μπορούσε να βασιστεί σε συνθετικά τρόφιμα από το εργαστήριο για να θρέψει τον κόσμο.

Από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, ο Γκέιτς είναι ύποπτα σιωπηλός. Είναι απλώς η ηρεμία πριν από την καταιγίδα?

οι "ιδιωτικές κυρώσεις" προωθούν την καταστροφή

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να συμβεί αυτό. Αλλά είναι πολύ πιθανό ότι η συνολική καταστολή (περικοπή) της Ρωσίας θα αφήσει σύντομα ολόκληρη την Ευρώπη με την οικονομία της στα τάρταρα. Ένας κατάλογος που κυκλοφορεί σήμερα υποδηλώνει άσχημα πράγματα:

Διότι οι "ιδιωτικές" κυρώσεις και οι εθελοντικοί αποκλεισμοί από την αγορά διαφόρων εμπορικών σημάτων, τις συνέπειες των οποίων κανείς δεν μπόρεσε ακόμη να εξακριβώσει, επηρεάζουν όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Παρεμπιπτόντως, ορισμένες από αυτές τις εταιρείες και ενώσεις έχουν από καιρό δεσμευτεί επίσημα για την εφαρμογή της παγκόσμιας ισονομίας μέσω της "Ατζέντας 2030". Και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών και μαθήτρια του WEF Annalena Baerbock δεν έκρυψε ότι οι επίσημες κυρώσεις ήδη "καταστρέφουν τη Ρωσία".

Υπάρχουν ακόμα συναρπαστικοί μήνες μπροστά μας..

• Apple Pay – πλήρης απαγόρευση για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

•Apple – πλήρης έξοδος από την αγορά.

• Adidas – τερματίστηκε η συνεργασία με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

• Audi – έξοδος από την αγορά.

• AMD – απαγόρευση προμήθειας μικροτσίπ και σύντομα απαγόρευση προμήθειας καρτών γραφικών.

• Amazon – ένα ολόκληρο μπλοκ όλων των λιανικών πωλήσεων θα είναι για επιδόρπιο.

• Adobe – έχει κλείσει τις υπηρεσίες της.

• British Petroleum – απέσυρε το 20% των μετοχών της Rosneft.

• BMW - κλείνει εργοστάσια, μπλοκάρει την προμήθεια αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

• Chevrolet – έξοδος από τη ρωσική αγορά.

• Φεστιβάλ Καννών — μπλοκ της ρωσικής αντιπροσωπείας.

• Cadillac – έξοδος από την αγορά.

• Carlsberg – Περιορισμοί εξαγωγών.

• CEX IO – η πλατφόρμα κρυπτογράφησης μπλοκάρει τους χρήστες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

• Cinema 4D – η εφαρμογή δεν λειτουργεί.

• Coca-Cola – αποσύρεται από την αγορά.

• Danone — αποχωρεί από την αγορά μαζί με τη θυγατρική της Prostokvashino.

• Dell – έξοδος από την αγορά.

• Dropbox — θα σταματήσει να λειτουργεί σε λίγες μέρες.

• DHL — αποχωρεί από την αγορά.

• Eurovision – Αποβολή.

• Ericsson — έξοδος από την αγορά.

• Exxon Mobil – ανάκληση όλων των ειδικών των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών.

• Etsy – αποκλεισμός όλων των κεφαλαίων σε λογαριασμούς της Ρωσίας.

• Facebook – απαγόρευση λογαριασμών ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

• FedEx – πλήρης απαγόρευση παράδοσης.

• Formula 1 – Το Γκραν Πρι του Σότσι ακυρώθηκε.

• Ford – κλείνει όλα τα καταστήματα.

• FIFA – αποκλεισμός της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και απαγόρευση διεξαγωγής διεθνών αγώνων στη Ρωσία.

• Google Pay – μερικός αποκλεισμός.

• Google – 15 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

• Χάρτες Google – ένα μπλοκ πληροφοριών για Ρώσους.

• General Motors – σταματά τις εξαγωγές.

• HP – έξοδος από την αγορά.

• Harley Davidson — Τερματισμός παράδοσης.

• Instagram – αποκλεισμός προπαγάνδας.

• Intel – απαγόρευση προμήθειας μικροτσίπ.

• Jaguar – έξοδος από την αγορά.

• Jooble — αφαίρεσε την υπηρεσία αναζήτησης εργασίας.

• KUNA - Αδυναμία εξόρυξης κρυπτών για Ρώσους.

• Έξοδος της Lenovo από την αγορά.

• LinkedIn – προετοιμασία για πλήρη αναχώρηση από τη χώρα.

• ΔΟΕ – ακύρωση όλων των αγώνων.

• MasterCard – αναστολή παραγωγής καρτών,

• Maersk — διακοπή αποστολών προς/από τη Ρωσία.

• Mercedes – έξοδος από την αγορά.

• Megogo — διαγραφή όλων των ρωσικών ταινιών.

• Mitsubishi - εργαζόμενοι σε 141 κέντρα εξυπηρέτησης - για την έξοδο?

• Microsoft Office - "συζητείται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων".

• Mobile World Congress – η ρωσική αντιπροσωπεία δεν ήταν διαπιστευμένη.

• NFT —απαγόρευση χρηστών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία,

• NHL – ένα πλήρες μπλοκ για παίκτες από τη Ρωσία.

• Netflix – απαγόρευση ρωσικών συνδρομών, διακοπή παραγωγής ρωσικών τηλεοπτικών σειρών.

• Nike – κλείσιμο όλων των καταστημάτων.

• Nintendo — απαγόρευση αγορών σε ρούβλια.

• Nestlé – κλείνει και τα 6 εργοστάσια στη Ρωσία.

• OnlyFans – κλείσιμο στη Ρωσία.

• Paysera – αποκλεισμός;

• PayPal – δέσμευση λογαριασμών για αναλήψεις.

• Paramount – μπλοκ διανομής ταινιών.

• Parimatch – ανακάλεσε το franchise.

• PlayStation – Μπλοκ πληρωμών

• Porsche – έξοδος από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

• Renault – αποχώρηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

• Samsung Pay – αποκλεισμός της υπηρεσίας.

• Snapchat – ένα μπλοκ εφαρμογών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία,

• Scania — έξοδος από τη ρωσική αγορά.

• Shell — καταγγελία της σύμβασης με την Gazprom.

• Spotify - μη πληρωτέα συνδρομή.

• Sony – ένα μπλοκ διανομής ταινιών.

πηγή 6-3-22

https://www.pravda-tv.com/2022/03/globalisten-wollen-kollaps-russland-sanktionen-sollen-ganz-europa-in-den-ruin-treiben/

Δεν υπάρχουν σχόλια: