Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

Η εταιρεία Neuralink του Elon Musk, απέκοψε με επιτυχία τη νευρωνική διεπαφή του εγκεφάλου τριών χοίρων και την αντικατέστησε με ασύρματη έκδοση της (τσιπ) που εμφυτεύτηκε στον εγκέφαλο τους. Με το τσιπ, η εταιρεία μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια την κίνηση των ζώων και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των κέντρων αφής του εγκεφάλου τους, παρακολουθώντας τι αγγίζουν με το ρύγχος τους...


 η νεοσύστατη εταιρεία Neuralink που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Elon Musk, εμφύτευσε τσιπ στον εγκέφαλο τριών χοίρων για να είναι πιο υγιείς, χαρούμενοι και διακριτοί από έναν κανονικό χοίρο.

Το τσιπ μπορεί να βελτιώσει την κατανόηση των νευρολογικών ασθενειών διαβάζοντας εγκεφαλικά κύματα, λένε οι ερευνητές. 

Η Neuralink εμφύτευσε νέα ασύρματη τεχνολογία (τσιπ) στον εγκέφαλο των χοίρων, με σκοπό να βοηθήσει άτομα με σοβαρές νευρολογικές καταστάσεις.

Η εταιρεία τοποθέτησε δύο εμφυτεύματα σε μέγεθος νομίσματος το καθένα, στον εγκέφαλο κάθε χοίρου. Τώρα είναι σε θέση να προβλέψει τις κινήσεις των άκρων των ζώων κατά τη διάρκεια του "βαδίσματος" τους στον διάδρομο, με "υψηλή ακρίβεια" χρησιμοποιώντας τα δεδομένα εμφυτεύματος.

Ο αισθητήρας -μικρότερος από ένα άκρο δακτύλου- τοποθετήθηκε ως fitbit μέσα στο κρανίο τους, με μικροσκοπικά καλώδια.

Μάλιστα ο Elon Musk δήλωσε μυστηριωδώς, ότι "θα μπορούσε να έχει μια Neuralink εταιρεία, χωρίς ο κόσμος να το γνωρίζει" "ίσως το κάνω"

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο ζήτησε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για αυτό το πείραμα. Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα με περισσότερα από 3.000 ηλεκτρόδια, προσκολλημένα σε εύκαμπτα νήματα με μέγεθος περίπου το δέκατο του μεγέθους τρίχας των μαλλιών, με ικανότητα παρακολούθησης περίπου 1.000 νευρώνων.

Ελπίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην εξεύρεση θεραπείας για νευρολογικές παθήσεις όπως Αλτσχάιμερ, άνοια και τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού.

Ο κ. Musk δήλωσε ότι, η εμφυτεύσιμη συσκευή θα μπορούσε «να λύσει πραγματικά αυτά τα προβλήματα», αναφέροντας επίσης την απώλεια μνήμης, απώλεια ακοής, κατάθλιψη και αϋπνία.

κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία θέλει πρώτα το τσιπ να βοηθήσει άτομα που έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού με την ομιλία, την πληκτρολόγηση και την κίνηση χρησιμοποιώντας τα κύματα του εγκεφάλου τους.

«Είμαι βέβαιος ότι μακροπρόθεσμα θα ήταν δυνατό να αποκατασταθεί η κίνηση ολόκληρου του σώματος», δήλωσε ο Musk

Τελικά, θα μπορούσε επίσης να συνδέσει τους ανθρώπους με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο κ. Musk είχε προηγουμένως προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά την Παρασκευή είπε ότι το εμφύτευμα «θα εξασφαλίσει το μέλλον της ανθρωπότητας (ως τον πολιτισμό σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη)».

Αν και η τεχνολογία στοχεύει αρχικά να βοηθήσει άτομα με εγκεφαλικές διαταραχές, ο Musk είπε ότι απαιτείται μια διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής στο μέλλον για τον μετριασμό της «υπαρξιακής απειλής της AI».

Οι πρώτες δοκιμές θα επικεντρωθούν σε ασθενείς με παράλυση ή παραπληγία, σύμφωνα με τον επικεφαλής χειρουργό της εταιρείας Dr Matthew MacDougall.

Δεν είπε πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Η περισσότερη έρευνα αιχμής [frontier research] για τη σύνδεση εγκεφάλου και υπολογιστών γίνεται σε ζώα, καθώς οι προκλήσεις ασφάλειας και τα ρυθμιστικά εμπόδια αποτρέπουν μεγαλύτερες δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο κ. Musk είπε το 2019, ότι  ελπίζει να λάβει κανονιστική έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ενώ πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανάγνωση και η τόνωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας στον άνθρωπο είναι δυνατή, συμφωνούν επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο κ. Musk δεν είναι.

πηγή

https://news.sky.com/story/elon-musks-neuralink-puts-computer-chips-in-pigs-brains-12058930

-------------------------------

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την επιτυχή αποκοπή του εγκεφάλου των χοίρων. Οι ειδικοί της Neuralink έχουν αναπτύξει μια ασύρματη έκδοση της νευρωνικής διεπαφής με το ίδιο όνομα. 

Εμφυτεύτηκε στον εγκέφαλο δύο χοίρων.

Τα τσιπ επιτρέπουν στους επιστήμονες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κέντρων αφής του εγκεφάλου του ζώου, παρακολουθώντας τι αγγίζει ο χοίρος με το ρύγχος του. Όπως σημειώθηκε, το τσιπ καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα κέρμα. Δεν απαιτεί επαναφόρτιση. Οι ειδικοί κατάφεραν να εισάγουν τα τσιπ στους χοίρους, και επίσης να πάρουν το εμφύτευμα από τον εγκέφαλο ενός από τα άτομα χωρίς να βλάψουν το ζώο. Ο δεύτερος χοίρος περπατά με το τσιπ για αρκετούς μήνες, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Επιπλέον, οι επιστήμονες τροποποίησαν με επιτυχία τον τρόπο λειτουργίας πολλαπλών κυκλωμάτων νευρώνων, χρησιμοποιώντας τσιπ και ηλεκτρόδια για να διεγείρουν τη δραστηριότητα μεμονωμένων νευρικών κυττάρων. Αυτό θα επιτρέψει τη χρήση των συσκευών στο μέλλον για την καταπολέμηση της επιληψίας, της παράλυσης και άλλων ασθενειών.

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της Tesla και του SpaceX, Elon Musk, ονόμασε τον κύριο στόχο του chipping. Σημείωσε ότι η εταιρεία του αναπτύσσει επί του παρόντος εγκεφαλικά τσιπ που θα επιτρέψουν σε άτομα με εγκεφαλική βλάβη να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των άκρων. Επιπλέον, οι τσιπαρισμένοι (με αυτή την ασύρματη έκδοση της νευρωνικής διεπαφής)  άνθρωποι θα μπορούν να ελέγχουν τα επίπεδα ορμονών. Επίσης, χρησιμοποιώντας τη συσκευή, θα μπορούμε να ακούμε μουσική στο κεφάλι μας.

πηγή  29-8-20

https://esoreiter.ru/news/0820/ilon-mask-zayavil-ob-uspeshnom-chipirovanii-svini.html

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε από μηχανικούς, κωδικοποιητές και άτομα με εμπειρία να παραδίδουν προϊόντα στην αγορά για να υποβάλουν αίτηση για εργασία στο Neuralink, προσθέτοντας: «Δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία για τον εγκέφαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: