Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Σκελετός μυστηριώδους ζώου βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν. Μοιάζει με δεινόσαυρο ή ακόμα και με το θρυλικό chupacabra.


Ουζμπεκιστάν, κάτοικος του χωριού Yangiyul, στην περιοχή Fergana του Uzbekistan, ανακάλυψε τυχαία τον σκελετό ενός αλλόκοτου ζώου που μοιάζει με δεινόσαυρο (τυραννόσαυρο, T.rex) με μακρύ λαιμό και μακριά ουρά.
Το καταπληκτικό εύρημα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης που έκανε στο σπίτι του.
έκπληκτος φωτογράφησε τον μυστηριώδη σκελετό του ζώου και τον συνέκρινε με φωτογραφίες των οστών προϊστορικών δεινοσαύρων, που βρήκε στο διαδίκτυο, αλλά δεν βρήκε κανέναν που να του μοιάζει.
Το σπίτι του χτίστηκε το 1969, σε στεπώδη ζώνη της περιοχής. Ανεγέρθηκε χωρίς θεμέλια, οπότε είναι πιθανόν ο σκελετός να διατηρήθηκε στο έδαφος, χωρίς σημαντική ζημιά.
Οι τοπικοί δημοσιογράφοι έγραψαν ότι για να διαπιστωθεί η αλήθεια, θα έπρεπε να προσκληθούν κρυπτοζωολόγοι ή ερευνητές με γνώσεις για την πανίδα, στα αρχαία οικοσυστήματα και την παλαιογεωγραφία.
Αλλά ο χωρικός δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε χρήματα για αυτό.
έτσι αυτό το μυστήριο θα παραμείνει μυστήριο, εκτός και αν κάποιος επιστήμονας ενδιαφερθεί τυχαία για το σημαντικό εύρημα.
οι χρήστες του διαδικτύου θυμούνται βέβαια το θρυλικό chupacabra ένα πλάσμα (βαμπίρ κατσίκα) που εμφανίζεται στις μυθολογίες της Λατινικής Αμερικής. Θεωρείται ότι μοιάζει με διασταύρωση σκύλου και ερπετού και κατασπαράσσει ζώα και ανθρώπους για να πιει το αίμα τους.
Πιθανόν το νέο εύρημα να συνδέεται με το θρυλικό chupacabra και βέβαια  οι επιστήμονες μπορεί να ενδιαφέρονται ακόμη λιγότερο για το απολίθωμα ενός chupacabra από τον υποτιθέμενο σκελετό ενός δεινοσαύρου ...
το διαβόητο «chupacabra», ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα της μυθολογίας της νότιας Αμερικής, θεωρείται ότι μοιάζει με διασταύρωση σκύλου και ερπετού και κατασπαράσσει ζώα και ανθρώπους για να πιει το αίμα τους.
το διεθνές φαινόμενο «chupacabra» ίσως αφορά γενετικό πείραμα ή ακόμα ένα εξωγήινο ή υπερφυσικό ον.
πηγές 15-2-19
https://esoreiter.ru/index.php?id=0219/15-02-2019-085333.html&dat=news&list=02.2019
http://micetimes.asia/in-uzbekistan-found-the-skeleton-of-a-strange-animal/

http://micetimes.asia/in-uzbekistan-found-the-skeleton-of-a-strange-animal/

στη νοτιοδυτική Τανζανία βρέθηκε επίσης σκελετός ζώου που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δείγμα από την οικογένεια δεινοσαύρων.
παρέχει ενδείξεις για την εξέλιξη του είδους στην αφρικανική ήπειρο.
Η ομάδα OHIO εντόπισε και ονόμασε τα νέα είδη δεινοσαύρων σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο PLOS ONE
 ο νέος δεινόσαυρος μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την αφρικανική πανίδα σε μια εποχή εξελικτικής αλλαγής", δήλωσε η Judy Skog, διευθύντρια προγράμματος στην " National Science Foundation's Division of Earth Sciences" που χρηματοδότησε την έρευνα.
πηγή 15-2-19
https://www.laboratoryequipment.com/news/2019/02/dinosaur-heart-shaped-tail-provides-evolutionary-clues-african-continent 

Δεν υπάρχουν σχόλια: