Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Δράσεις για την καταστροφή της Αθήνας

Athens Decadence Δράσεις για την καταστροφή της Αθήνας

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, κ. Θ. Παγκάλου, συνάντηση εργασίας διυπουργικής επιτροπής, με την συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων και του ΟΚΑΝΑ, με σκοπό την διενέργεια δράσεων για την αναβάθμιση στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει προ διετίας από τον τότε υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρο Βούγια, με την συνεργασία πολυμελούς επιτροπής, της οποίας προΐστατο η κα Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, γνωστό γυμνό μοντέλο του περιοδικού PENTHOUSE. Το αρχικό πόρισμα της επιτροπής, που απαρτίζετο κυρίως από μέλη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ και σωματεία εκδιδομένων προσώπων, εισηγείτο την απόλυτη παράδοση της πρωτευούσης στις πολυπολιτισμικές ορέξεις της αριστεράς, καθώς και στην απόλυτη παρακμή της πορνείας, των ναρκωτικών και της ανεξέλεγκτης παραβατικότητος.

Με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το ζήτημα ατόνησε κι έτσι στην συνάντηση της Τετάρτης εκλήθησαν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων υπουργείων να κάνουν τις προτάσεις τους. Πλην ωστόσο, των προτάσεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι λοιποί εκπρόσωποι δεν είχαν τίποτε να ουσιαστικό και νέο να προσθέσουν, καθώς, ως φαίνεται, η εν λόγω επιτροπή είτε έχει προειλημμένες αποφάσεις είτε έχει διακομιστικό χαρακτήρα.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν τα όσα ο «Δεξιός» πληροφορήθηκε ότι ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους, καθώς πέραν των διαφωνιών είναι πια σαφές ότι τα όποια σχέδια διαλύσεως του εθνικού και κοινωνικού ιστού της χώρας και δη της πόλεως των Αθηνών έχουν βαθιές ρίζες μέσα στον κρατικό μηχανισμό είτε σε κυβερνητικό είτε σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών. Ο πρώτος δήλωσε λακωνικά ότι, αν δεν επιλυθεί ταχέως το ζήτημα της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα, η υποβάθμιση της Αθήνας είναι αναπόφευκτη. Ο δεύτερος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, η οποία διαπράττεται κυρίως από αλλοδαπούς. Επεσήμανε μάλιστα ότι η νομιμότητα και η ασφάλεια δεν γίνεται να εμπεδωθούν με την εφαρμογή «καθεστώτος ανοχής» στους λαθρομετανάστες. Οι λοιποί εκπρόσωπη ωστόσο, φαίνεται αμετανόητοι να οραματίζονται μία πολυπολιτισμική Αθήνα, παραδομένη στις παραβατικές ορέξεις των λαθρομεταναστών και των εισαγομένων εγκληματιών.

Ο δήμος νοιάζεται…

Ο Δήμος Αθηναίων κόπτεται για την νομιμοποίηση 400 οίκων ανοχής και για την αποκατάσταση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, παραλείποντας κάθε αναφορά στα κατειλημμένα από υποκοσμικές δήθεν πολιτικές ομάδες. Στην ερώτηση δε, γιατί δεν γίνεται κάτι και για τις καταλήψεις, αποστομωτική ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία θεωρεί ότι οι ομάδες αυτές αποτελούν κοινωνικά κινήματα και επιτελούν κοινωνικό έργο.

Υπουργείο Παιδείας και… ανθρωποδομών

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του θέτει για την βελτίωση της ΑθήναςΥπουργείο Παιδείας το «κομβικό για τη ζωή μας ζήτημα» των ανθρωποδομών (!!!) στις γειτονιές. Είναι, σύμφωνα με τους εθνοφωστήρες του εν λόγω υπουργείου «ένα πλέγμα κοινωνικών δραστηριοτήτων, το οποίο φέρνει σε συνεργασία τους κατοίκους της γειτονιάς με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην γειτονιά (δηλ. συλλόγους, δράσεις κλπ.), οι οποίες επικοινωνούν με την πολιτεία».

Shooting Galleries: ΚΨΜ για τοξικομανείς

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επιθυμεί να θεσμοθετήσει την εγκατάσταση ΚΨΜ για ναρκομανείς στις γειτονιές της Αθήνας. Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, λόγω του μεγάλου διαστήματος αναμονής για την αποδοχή στα προγράμματα μεθαδόνης, οι τοξικομανείς πρέπει να οδηγούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους – εντευκτήρια, κατά το πρότυπο των «shooting galleries», όπου θα μπορούν να παίρνουν τις δόσεις τους ανενόχλητοι, χρησιμοποιώντας μάλιστα δωρεάν «εξοπλισμό», όπως σύριγγες και λαστιχάκια (ποιος ξέρει ίσως και κουταλάκια και ταψάκια), ενώ θα τους παρέχονται και ροφήματα με μεζέδες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΚΑΝΑ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει και πάλι το κτίριο της οδού Καποδιστρίου, όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος.

Ο ΟΚΑΝΑ έχει βέβαια άποψη και για την Ελληνική Αστυνομία. Κατά τους εκπροσώπους του, ο αστυνομικός όταν κάνει περιπολίες σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τοξικομανείς θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν κοινωνικό λειτουργό και ένα ψυχολόγο. Να μην συλλαμβάνει τους δράστες, αλλά να τους προσεγγίζει φιλικά, προτείνοντάς τους την ακόλουθη εναλλακτική: Να μεταβαίνουν οικειοθελώς στον εισαγγελέα, ο οποίος με την σειρά του δεν θα ασκεί ποινική δίωξη, αλλά θα τους προτείνει ως εναλλακτική την παραπομπή τους σε κάποιον ειδικό φορέα. Στο σημείο αυτό ο ΟΚΑΝΑ θα οδηγεί τους τοξικομανείς στην Καποδιστρίου (ή μελλοντικά και σε άλλα αντίστοιχα κέντρα). Εκεί, οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν χρήση του χώρου και των υποδομών του μέχρι της «ιάσεώς» (;) τους. Όσοι δεν ιαθούν σε κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, θα αποβάλλονται από το σύστημα, χωρίς ωστόσο να διώκονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε στην αύξηση του AIDS κατά 1000% εντός ενός έτους. Αρνήθηκε ωστόσο επιμόνως να απαντήσει ποια είναι η αναλογία αλλοδαπών – Ελλήνων πολιτών στους ασθενείς, με την δικαιολογία ότι «Εμείς δεν κάνουμε τέτοιες διακρίσεις».

Θρίαμβοι για το ΠΡΟ.ΠΟ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δια των εκπροσώπων τους θριαμβολόγησαν για την επιθυμία του θεσμού της εθελοντικής αναχωρήσεως των αλλοδαπών, καθώς εντός ενός έτους (2011) αποχώρησε ήδη οικειοθελώς ο εξωφρενικός αριθμός των 1300 λαθρομεταναστών. Όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στους μετανάστες που παραβιάζουν τα σύνορά μας μέσα σε μια ημέρα.

Στο ίδιο θριαμβευτικό μήκος κύματος, ο τοίχος που κατασκευάζεται στον Έβρο είναι σε καλό δρόμο, ενώ και τα μεικτά κλιμάκια διώξεως του παρεμπορίου κάνουν επιτυχώς την δουλειά τους. Στην παρατήρηση, ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς τα εν λόγω κλιμάκια δεν έχουν περάσει καν έξω από την ΑΣΟΕΕ, οι εκπρόσωποι του υπουργείου που μας προστατεύει επικαλέστηκαν το άσυλο και παρά τις επισημάνσεις ότι αυτό διά προσφάτου νόμου έχει καταργηθεί, χαρακτήρισαν την περίπτωση της ΑΣΟΕΕ «ειδική περίπτωση».

Για τους εκπροσώπους του κ. Παπουτσή η αστυνομία πρέπει να ασχολείται με μείζονος εγκληματικότητος ζητήματα και όχι με ελάσσονος, όπως το παρεμπόριο, παρ’ ότι αυτό θα μπορούσε να εμπίπτει και σε διατάξεις των νόμων που αφορούν το λαθρεμπόριο και άρα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Άχρηστοι οι νόμοι χωρίς πολιτική βούληση

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του τοίχου στον Έβρο, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών επεσήμανε ότι δεν χρειάζονται νέα νομοθετικά πλαίσια για να σωθεί η Αθήνα, αλλά απλά η εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων με την απαραίτητη πολιτική βούληση, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. απαραίτητη πολιτική βούληση, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

dexios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: