Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο 12 Έλληνες μετανάστες ήρθαν στην Αυστραλία

Υπερβολικά, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του αυστραλιανού Υπουργείου Μετανάστευσης δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Ελλάδας για «κατακλυσμό» της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέος Κόσμος" απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Νέου Κόσμου» προς το Υπουργείο Μετανάστευσης, ο κ. Sandy Logan διασαφήνισε, ότι το υπουργείο δεν έχει καταγράψει αλλαγές του ρεύματος μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία.

«Κατά το τρέχον έτος, ήλθαν στην Αυστραλία 12 Έλληνες μετανάστες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικευμένων Μεταναστών» εξήγησε ο κ. Logan και πρόσθεσε, ότι «υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά δεν υπάρχουν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους Έλληνες».
Ο κ. Logan είπε ότι στην ενημερωτική ημερίδα που έγινε τον Οκτώβριο στην Αθήνα πήραν μέρος 800 άτομα. «Εντυπωσιαστήκαμε από την ποιότητα των ενδιαφερομένων που πήραν μέρος στην ημερίδα. Η υποβολή ή μη αίτησης από αυτούς για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά τους να βρουν εργοδότες».

Όσον, δε, αφορά τον αριθμό των Αυστραλών πολιτών με διπλή υπηκοότητα που επαναπατρίζονται μετά από παραμονή τους στην Ελλάδα εξήγησε, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν κρατά στατιστικά στοιχεία.
«Απλώς, έχουμε ανεπίσημες πληροφορίες για αύξηση του αριθμού Αυστραλών πολιτών που επιστρέφουν από την Ελλάδα» είπε.
Τέλος, ο κ. Logan προειδοποίησε ενδιαφερόμενους Έλληνες πολίτες να μην διακινδυνεύσουν τον ερχομό τους στην Αυστραλία με τουριστική βίζα, με την ελπίδα ότι θα βρουν εργασία.

«Αυτό είναι αδύνατον» είπε και πρόσθεσε: «Εξυπακούεται, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους επισκέπτες που έρχονται για τουρισμό».
Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται από αξιόπιστες ελλαδικές πηγές, ότι πάνω από 1.500 ομογενείς που είχαν επαναπατρισθεί επέστρεψαν στην Αυστραλία από την ημέρα που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, επίσης, ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η διαδικασία ολοκλήρωσης συμφωνίας Αυστραλίας-Ελλάδας για παροχή φοιτητικής άδειας (student visa) σε ενδιαφερόμενους Έλληνες.

Η μυθολογία, περί δήθεν «πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα από σχετικό δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», θεμελιωμένο σε στοιχεία που απέχουν πόλους από την πραγματικότητα.
«Κατά το τρέχον έτος, 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον» γράφει η έγκριτη εφημερίδα, σε προχθεσινό δημοσίευμά της, και προσθέτει, ότι «η Αυστραλία ασκεί ιδιαίτερη έλξη σε αποφοίτους πανεπιστημίων και τεχνίτες».

Διαβάστε ακόμα:

"Ο αριθμός των μεταναστών από Ελλάδα για Αυστραλία παραμένει ελάχιστος" ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;;


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: