Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Ο Αμερικανός πρόξενος "στήνει" μειονότητες στη Βόρεια Ελλάδα

Συνέχεια από εδώ

Το νέο άκρως απόρρητο έεγραφο της ΕΥΠ προς την Ντόρα Μπακογιάννη, το οποίο καταγράφει τις απαράδεκτες και προσβλητικές κινήσεις του ίδιου του Hoyt Brian Yee. (Φωτό)

Της Αμαλίας Νεγρεπόντη

Δεύτερο αμερικάνικο σχέδιο κοσοβοποίησης της Ελλάδας μέσω της δημιουργίας ζητήματος «μειονοτήτων» (τουρκικής, βουλγαρικής, «μακεδονικής». κ.λ.π.)!

Στο φώς νέο «άκρως απόρρητο προσωπικό» έγγραφο κορυφαίας εθνικής σημασίας,το οποίο απέστειλε προ ολίγων ημερών η ΕΥΠ προς την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπου «ανάβει κόκκινο συναγερμό» για την «αδιανόητα και απροκάλυπτα» , όπως την χαρακτηρίζουν ανώτεροι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «εκτός κάθε ορίου και νομιμότητας» δράση, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, του ίδιου του Αερικανού πρόξενου κ Hoyot Brian Yee, του 40χρονου «ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών « παικτών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν de facto (εξέδωσαν ανακοίνωση που γνωστοποίησαν πως «δεν διαψεύδουμε ούτε επιβεβαιώνουμε, δεν σχολιάζουμε, όπως εξάλλου είναι πάγια τακτική μας») την αποκάλυψη του «Θέματος» της προηγούμενης εβδομάδας. Επρόκειτο για σχέδιο τύπου «Κοσσόβου» για την Ελλάδα.(δείτε εδώ)

Το νέο «άκρως απόρρητο» έγγραφο που οι μυστικές υπηρεσίες έστειλαν απευθείας στην ΥΠΕΞ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, με νεότερες και ακόμα πιο απίστευτες λεπτομέρειες για τη δράση του αμερικανικού προξενείου και του ίδιου του Αμερικανού πρόξενου κ.Hoyot Brian Yee.

Με τίτλο «Δραστηριότητες»/ Επαφές διπλωματικών παραγόντων των ΗΠΑ στη Φλώρινα, οι Έλληνες πράκτορες καταγράφουν με λακωνικό σκωπτικό αλλά και συγκρατημένα αγανακτισμένο ύφος τις απαράδεκτες πράξεις στις οποίες φαίνεται («σύμφωνα με πληροφορίες πηγής υψηλής αξιοπιστίας») να προέβησαν εκ νέου οι Αμερικανοί «στο πλαίσιο του πάγιου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν διπλωματικοί κύκλοι των ΗΠΑ στη χώρα μας επί όλων των εξελίξεων που αφορούν στο Μακεδονικό και στους περί αυτό δραστηριοποιούμενους».

Πλέον, όπως φανερώνεται από το «άκρως απόρρητο - προσωπικό» έγγραφο της ΕΥΠ, στις …δραστηριότητες του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόξενος, γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο οι προγενέστερες «απαράδεκτες, καθ ' όλα ύποπτες και εκτός κάθε διπλωματικού πλαισίου και ορίων πράξεις», όπως χαρακτηρίζουν ανώτατες διπλωματικές πηγές, να ήταν «πρωτοβουλία συγκεκριμένων στελεχών του προξενείου – και όχι απευθείας εντολή «από πάνω».

Τη «δραστική παρέμβαση» του Αμερικανικού προξενείου στις εξελίξεις διαπίστωσε η ΕΥΠ, σύμφωνα με το έγγραφο, «στις αρχές του προηγούμενου μηνός Μαΐου», όταν «ο Αμερικανός πρόξενος Yee Hoyt παρενέβη δραστικά προς τους αρμόδιους φορείς της ΠΓΔΜ προκειμένου να τους πείσει να άρουν την απόφαση μη συμμετοχής αντιπροσωπείας της χώρας τους στο Σεμινάριο Διασυνοριακής Συνεργασίας (15/05) στη Φλώρινα, η οποία είχε ληφθεί στον απόηχο προφανώς της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι».

Ανώτεροι διπλωματικοί δηλώνουν «εμβρόντητοι με μία καθ’ όλα απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά τόσο της χώρας μας όσο και των Σκοπίων».

Απ’ ό ,τι φάνηκε όμως από την συνέχεια, όταν οι Αμερικανοί «παρεμβαίνουν δραστικά προς τους αρμόδιους φορείς της ΠΓΔΜ προκειμένου να τους πείσουν», τους…πείθουν. «Η ως άνω αμερικανική προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα στην αποστολή στη Φλώρινα μικρής αντιπροσωπείας , αποτελούμενης από μόλις δύο άτομα».

Ενώ λοιπόν προς τους Σκοπιανούς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ως ενδεδειγμένο μέσο «δραστικής παρέμβασης» το «καρότο» της πειθούς, προς την Ελλάδα προφανώς επιλέγουν το «μαστίγιο» των αυστηρών «συστάσεων», προκειμένου οι αρμόδιοι ελληνικοί φορείς επί ελληνικού εδάφους (Φλώρινα) να μην τολμήσουν να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να θίξει τις ευαισθησίες της σκοπιανής αντιπροσωπείας και τη δυσαρεστήσει! Το έγγραφο της ΕΥΠ τα λέει όλα:

«Ο Αμερικανός διπλωμάτης, μάλιστα φέρεται να προέβη και σε συστάσεις και προς τους εμπλεκόμενους ελληνικούς φορείς/διοργανωτές ώστε να υιοθετήσουν πιο προσεκτική συμπεριφορά έναντι της σκοπιανής αντιπροσωπείας, για την αποφυγή τυχόν περαιτέρω προβλημάτων, αλλά και για τη θετική έκβαση της εκδήλωσης».

Επειδή όμως ο Αμερικανός πρόξενος, όσο ικανός και νέος να είναι, δεν προλαβαίνει εντελώς μόνος του να τα κάνει… όλα, φρόντισε προφανώς στο πλαίσιο της αποκεντρωτικής συμμετοχικής εργασίας «delegating responsibilities», ώστε τον «παράγοντα Ουράνιο Τόξο» (της πολιτικής ένωσης που αυτοαποκαλείται κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα») να τον χειριστεί υφιστάμενός του.

Έτσι, «ανώτατος υπάλληλος του αμερικανικού προξενείου, ο οποίος συνόδευε τον Αμερικανό πρόξενο Hoyt στη Φλώρινα, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του προαναφερόμενου σεμιναρίου, φέρεται να συναντήθηκε με τον Π, Βοσκόπουλο, (φωτο) από τον οποίο και ενημερώθηκε για υποτιθέμενα προβλήματα της "μακεδονικής» μειονότητας".

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης που φέρεται να είχε με τον κ. Βοσκόπουλο, αυτός ο «ανώτερος υπάλληλος» του αμερικανικού προξενείου ασχολήθηκε – προφανώς στη λογική «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» - και με έτερο παρεμφερές ζήτημα ζωηρού αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Έτσι: «Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από την ιστοσελίδα του «γνωστού» Ν. Στοΐδη, (φωτο) προτιθέμενος, μάλιστα, να τον επισκεφτεί σύντομα στην Έδεσσα».

Μια αναζήτηση στο Ίντερνετ φανερώνει πως ο αναφερόμενος πιο κάτω στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ ως «αυτοπροβαλλόμενος ως αυτόκλητος υπερασπιστής των εν Ελλάδι «μειονοτήτων»» Νικόλαος Στοΐδης αυτοτιτλοφορείται επικεφαλής οργάνωσης στην Έδεσσα, η οποία αποκαλείται «Βουλγαρικά ανθρώπινα δικαιώματα στη Μακεδονία».

Η δε χαίρουσα τόσης εκτίμησης και θαυμασμού από τους Αμερικανούς σχετική ιστοσελίδα του κ. Στοΐδη (www.bulgarmark.org) εγείρει δυστυχώς αυταπόδεικτα ερωτήματα για τους λόγους που τόσο εντυπωσίασε τους Αμερικανούς διπλωμάτες, σε βαθμό μάλιστα να τον επαινούν σε τρίτους (στον Π. Βοσκόπουλο) και να εκφράζουν τις προθέσεις τους να «τον επισκεφτούν σύντομα στην Έδεσσα»!

Πηγή:Πρώτο Θέμα
αρ.φυλ.174
σελ.36-37

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ποδιά! Καταπληκτική ενημέρωση. Αυτός ο «σκιζομάτης», ο Hoyot Brian Yee, έπρεπε να είχε προ πολλού απελαθεί, αν είχαμε κράτος σοβαρό. Δυστυχώς, δεν έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

οταν η Ελλαδα μας απελευθερωθει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οχι στα χαρτια, οταν θα γινουμε πραγματικα ανεξαρτητη χωρα και οχι χωρα με 'περιορισμενη εθνικη κυριαρχια' που ειμαστε τωρα ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (η καλυτερη λεξις που βρηκα) ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (προξενειο Ηνωμενων Επιχειρησεων )ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ αφου 'ταλαιπωρηθη λιγακι' για να μην μας ξαναερθει ουτε σαν τουριστας....

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ..... ΟΤΑΝ...

μεχρι τοτε θα ξεφτυλιζομαστε θα μας φτυνουν (και να μην πω τι αλλο θα μας κανουν) και εμεις θα καμαρωνουμε ντορες-κατηφορες , χοντροπαγκαλους, ελεεινους προδοτες δηθεν ελληνικου κομματος (συριζα) καθως και ερυθρα ακραια αριστερα πολιτικα μορφωματα τυπου κκε , κκμλ , κλκλπ, και αλλα... ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ που ελεγε και ο συμπαθης ηθοποιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

tzaba tsantizeste.nomizete oti to eliniko kratos den gnorizi i ameli i adrani brosta se ayta kai xriazetai aplos afipnisi?oli kseroun kai gnorizoun kai tin sinexia ton sxediasmon se vathos xronou kai ta exoun apodexti os episimi aksimatouxi poy ekfrazoun to kratos.prokitai peri stimenis partidas.

Ανώνυμος είπε...

Ayton ton xo tsi minkg na ton steiloyn ston diaolo kai parapera..dromo