Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Time travelers, 15 διασημότητες με τους σωσίες "Doppelgängers" τους, το Video "Proof". Τα δυο όμοια άτομα παράγονται από παράλληλα σύμπαντα? Το σκοτεινό διπλό της προσωπικότητας στη λογοτεχνία. Κάπου στον κόσμο ζει σίγουρα το διπλό "Doppelgänger" μας

Ένα παράξενο βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυo, ισχυρίζεται ότι οι ταξιδιώτες του χρόνου (time travelers) είναι εδώ και ζουν ανάμεσά μας.

Η απόδειξη? Οι διασημότητες που είχαν φωτογραφηθεί πριν από πολλές δεκαετίες.

Ένα περίεργο βίντεο με τίτλο Video "Proof" δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο υπάρχει πραγματικά,

Το βίντεο δείχνει μια σειρά από σύγχρονες διασημότητες (A-listers) με τους σωσίες τους, (doppelgängers ) που φωτογραφήθηκαν πριν από πολλά χρόνια.

 το Video "Proof" ανέβηκε στο YouTube με την εύστοχη ονομασία "Time Traveler channel".

18 Ιουλ 2020

15 Celebrities That Prove Time Travel Exists

How similar some famous people look to figures who lived decades or even centuries before they were born.

15. Keanu Reeves and French actor Paul Mounet

14. Alec Baldwin and the 13th President of the United States, Millard Fillmore

13. Jennifer Lawrence and famous Egyptian actress Zubaida Tharwat

12. Nicolas Cage and a man from Tennessee who fought in the Civil War

11. Liam Neeson and Cuban revolutionary Fidel Castro

10. Peter Dinklage and don Sebastián de Morra

9. Sylvester Stallone and Pope Gregory IX

8. Justin Timberlake and an unknown man from the past

7. Kathy Bates and the 27th President of the United States, William Taft

6. Bruce Willis and WW2 General Douglas MacArthur

5. Hugh Grant and famous Irish writer Oscar Wilde

4. Orlando Bloom and painter Nicolae Grigorescu

3. Chuck Norris and Vincent van Gogh

2. Jack Gleeson and the Roman emperor Caligula

1. Johnny Depp and the great grandfather of a Reddit user.

https://www.youtube.com/watch?v=zd7-YN408TA&t=59s

 Υποστηρίζοντας ότι αυτές οι εικόνες είναι συγκεκριμένες αποδείξεις ταξιδιού στο χρόνο, το βίντεο απεικονίζει διασημότητες όπως οι Nicolas Cage, Johnny Depp και Jay-Z.

Παραδόξως, οι ομοιότητες μεταξύ των A -listers και των doppelganger τους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές - είναι συναρπαστικές και πειστικές.

πηγή

https://www.pravda-tv.com/2021/07/beweisen-diese-verblueffenden-fotos-das-prominente-echte-zeitreisende-sind/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το ταξίδι στον χρόνο είναι μία ιδέα προερχόμενη από την επιστημονική φαντασία η οποία αφορά χειρισμό της ροής του χρόνου συνήθως μέσω κάποιας τεχνολογικής εφεύρεσης (χρονομηχανή). 

Όχι σπάνια το ταξίδι στο χρόνο συγχέεται με την κβαντική θεωρία των πολλαπλών συμπάντων, όπου μέσω της χρονομηχανής ο χειριστής της αλλάζει την έκβαση ιστορικών γεγονότων και ο ίδιος έτσι μεταφέρεται σε έναν εναλλακτικό κόσμο με διαφορετική ιστορική εξέλιξη.

Στη μυθολογική λογοτεχνία, μια οντότητα που είναι αντίγραφο ενός ατόμου ή της σκοτεινής πλευράς του ονομάζεται doppelganger. 

Πιστεύεται ότι η συνάντησή του υπόσχεται αντιξοότητες, ακόμη και θάνατο. Δεν αντανακλάται στον καθρέφτη, δεν ρίχνει σκιά και, υποτίθεται, κάθε άτομο στη γη το έχει.

Εξακολουθεί να συζητείται αν αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων ή κάτι πραγματικό.

Το Doppelganger είναι η γερμανική λέξη για ένα άτομο που μοιάζει ακριβώς με κάποιον άλλο χωρίς να έχει συγγένεια. 
Συχνά οι doppelgangers ονομάζονται «κακοί διπλοί» επειδή θεωρούνται η σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας και η συνάντησή τους δεν προμηνύει ποτέ καλό.
στις ταινίες, ο "κακός δίδυμος"είναι σχεδόν ταυτόσημος με τον πρωταγωνιστή , αλλά με ριζικά ανεστραμμένη ηθική.
Μπορεί να έχουν μια συμβολική φυσική διαφορά από τον πρωταγωνιστή - όπως γένια κατσικίσια, βλέφαρα , ουλές ή διακριτικά ρούχα - γεγονός που διευκολύνει το κοινό να αναγνωρίσει οπτικά τους δύο χαρακτήρες.
Μερικές φορές, ωστόσο, οι φυσικές διαφορές μεταξύ των χαρακτήρων ελαχιστοποιούνται, έτσι ώστε να μπερδευτεί το κοινό.
Και οι δύο ρόλοι παίζονται σχεδόν πάντα είτε από τον ίδιο ηθοποιό είτε από το πραγματικό δίδυμο του ηθοποιού (εάν ο ηθοποιός έχει έναν).

Αν και μπορεί να υπάρχει ηθική ανισότητα μεταξύ των πραγματικών βιολογικών διδύμων, ο όρος doppelganger (άγνωστος δίδυμος) χρησιμοποιείται συχνότερα μεταφορικά: τα δύο όμοια άτομα δεν είναι στην πραγματικότητα δίδυμα, αλλά φυσικά διπλότυπα που παράγονται από άλλα φαινόμενα (π.χ. εναλλακτικά ή παράλληλα σύμπαντα ).

Στη μυθοπλασία και τη μυθολογία, το doppelgänger συχνά απεικονίζεται ως φάντασμα ή παραφυσικό φαινόμενο και συνήθως θεωρείται ως προάγγελος της κακής τύχης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ο όρος δίδυμος ξένος

Με την έλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που βρήκαν τον «δίδυμο άγνωστο» τους στο διαδίκτυο, έναν σύγχρονο όρο για έναν Doppelganger. 

 Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου προσπαθεί να τις αντιστοιχίσει με έναν άλλο χρήστη παρόμοιας εμφάνισης.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στους πολιτισμούς πολλών εθνών, μια συνάντηση με ένα δίδυμο φάντασμα θεωρείται προάγγελος του επικείμενου θανάτου. Και υπάρχουν λόγοι για τέτοιους φόβους.

Ο Άγγλος ποιητής του 19ου αιώνα Percy Shelley συνάντησε μια φιγούρα με κουκούλα αργά το βράδυ έξω από το σπίτι του. Καθώς πλησίαζε, ο άγνωστος πέταξε πίσω το πέπλο και ο Percy είδε τον εαυτό του. Τo Doppelganger του χαμογέλασε, του είπε να είσαι ευτυχισμένος και εξαφανίστηκε. Λίγες μέρες αργότερα, η σκούνα με την οποία ταξίδευε η Shelley συνετρίβη και τα κύματα μετέφεραν το πτώμα του ποιητή στην ακτή.

Κάποτε η Catherine I   ενημερώθηκε ότι το διπλό της μόλις είχε εμφανιστεί στην αίθουσα του θρόνου. Παρά του ότι ήταν νύχτα, η αυτοκράτειρα πήγε να συναντήσει το φάντασμα. Στην αίθουσα του θρόνου, είδε τον εαυτό της να κάθεται στον θρόνο. Από το σοκ, η Αικατερίνη έπεσε αναίσθητη. Λίγες μέρες αργότερα, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.
Τα διπλά εθεάθησαν πριν από το θάνατο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ και της Άννας Ιωάννοβνα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η έννοια των κακών διδύμων είναι αρχαία και μυθική.  Στο κοσμολογικό μοντέλο του Ζωροαστρισμού, τα δίδυμα- Ahura Mazda (Ormuzd) και Angra Mainyu (Ahriman) -ήταν αιώνιοι εκπρόσωποι του καλού και του κακού

Στη μυθολογική λογοτεχνία, μια οντότητα που είναι αντίγραφο ενός ατόμου ή της σκοτεινής πλευράς του ονομάζεται doppelganger  (το σκοτεινό διπλό της προσωπικότητας, ο αντίποδας του φύλακα αγγέλου)

Πιστεύεται ότι η συνάντησή του υπόσχεται αντιξοότητες, ακόμη και θάνατο. Δεν αντανακλάται στον καθρέφτη, δεν ρίχνει σκιά και υποτίθεται ότι, κάθε άτομο στη γη το έχει.

Εξακολουθεί να συζητείται αν αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων ή κάτι πραγματικό.

Το Doppelganger είναι η γερμανική λέξη για ένα άτομο που μοιάζει ακριβώς με κάποιον άλλο χωρίς να έχει συγγένεια. Συχνά οι "δίδυμοι ξένοι" ονομάζονται «κακοί διπλοί» επειδή θεωρούνται η σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας και η συνάντησή τους δεν προμηνύει ποτέ καλό. Σε γνωστά φόρουμ, οι άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες των συναντήσεών τους με το ανεξήγητο Doppelganger τους.

Στη μυθοπλασία και τη μυθολογία, το doppelgänger συχνά απεικονίζεται ως φάντασμα ή παραφυσικό φαινόμενο και συνήθως θεωρείται ως προάγγελος της κακής τύχης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

σχετική ανάρτηση

Британец встретил в самолете своего двойника

Βρετανός συνάντησε το διπλό (doppelganger, άγνωστο δίδυμο) του στο αεροπλάνο ( Ο Neil Douglas, ένας 30χρονος κάτοικος της Γλασκόβης, ο οποίος επρόκειτο να πετάξει από την Αγγλία στην Ιρλανδία, συνάντησε τον 32χρονο Λονδρέζο Jacob Barlikon, που του έμοιαζε σαν δίδυμος αδελφός...)

01.11.2015

https://esoreiter.ru/news/1115/britanec-vstretil-v-samolete-svoego-dvoynika.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

φωτογράφος βρίσκει διπλά "Doppelgängers"σε όλο τον κόσμο μεταξύ τυχαίων
ανθρώπων

Ο Καναδός François Brunel είναι πεπεισμένος ότι ακόμη και αν δεν έχετε αδέρφια και αδελφές, κάπου στον κόσμο είναι σίγουρο ότι θα ζει το διπλό σας, απίστευτα παρόμοιο με εσάς εξωτερικά (και ίσως όχι μόνο εξωτερικά).

Προς υποστήριξη της ασυνήθιστης θεωρίας του, ένας άντρας βρίσκει τυχαίους ανθρώπους με πολύ παρόμοια εμφάνιση σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και τους συλλαμβάνει σε φωτογραφίες. Η συλλογή του φωτογράφου περιέχει επί του παρόντος περισσότερα από τριακόσια τέτοια καταπληκτικά πορτρέτα.

Για πολλά χρόνια, ο François, εργάζεται σε ένα έργο που ονομάζεται "Δεν είμαστε δίδυμοι". Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα άτομα που παρουσιάζονται στο πλάνο δεν είναι σε καμία περίπτωση συγγενείς και, κατά κανόνα, ούτε συμπατριώτες. Αυτοί είναι απολύτως ξένοι, μερικές φορές ακόμη και μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, που έμαθαν ο ένας για τον άλλον χάρη στις προσπάθειες του ήρωά μας.

Ο Brunel ταξιδεύει συνεχώς στον πλανήτη, ακούραστα αναζητώντας και φωτογραφίζοντας διπλά.

 Ο Καναδός βοηθιέται επίσης σε αυτό από τον ιστότοπό του, όπου όλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο έργο ή να συγκριθούν με άλλους "αιτούντες" για το επόμενο ζευγάρι διπλών.

Σύμφωνα με τον  François, οι άνθρωποι που βρήκε έγιναν γρήγορα φίλοι μεταξύ τους και, εκπληκτικά, συχνά βρίσκουν κάτι κοινό εκτός από την εμφάνιση.

Έτσι, δύο κορίτσια από διαφορετικές χώρες αποφάσισαν ότι είχαν σχέση με τον ίδιο άντρα.

Και δύο ηλικιωμένοι άνδρες ανακάλυψαν ξαφνικά ότι είχαν γεννηθεί την ίδια μέρα και επιπλέον, και οι δύο υποβλήθηκαν σε αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας στην ηλικία των 11 ετών. 

Και υπάρχουν πολλές τέτοιες παράξενες συμπτώσεις από την άποψη της λογικής.

Όλα αυτά τα διπλά , κατά κανόνα, είναι παρόμοια όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά (για παράδειγμα, έχουν τα ίδια χόμπι, επαγγέλματα, εθισμούς στο φαγητό, συνήθειες), για να μην αναφέρουμε τις συμπτώσεις στη μοίρα αυτών των ατόμων. Είναι αδύνατο να το εξηγήσω ως τυχαίο. Τότε τι είναι?..

6-3-19

https://esoreiter.ru/news/0319/fotograf-nahodit-po-vsemu-miru-dvoynikov-sredi-sluchaynyh-lyudey.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Doubles -- οράματα από το μέλλον;  

17-5- 2014

Στα έργα επιστημονικής φαντασίας, μερικές φορές χρησιμοποιείται η μέθοδος του "warping time": σταματά να ρέει ως συνήθως ή ένα άτομο «πέφτει» στο παρελθόν ή στο μέλλον. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί στην πραγματικότητα; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην ιστορία των ανώμαλων φαινομένων! Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε ακατανόητες φυσικές επιδράσεις.

Έτσι, τον Ιούλιο του 1990, ο γνωστός παραφυσικός ερευνητής Ι. Mirzalis (Igor Vinokurov) διερεύνησε την περίπτωση ενός poltergeist. Όταν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ένας από τους ανθρώπους που έγιναν θύματα αυτού του φαινομένου έφυγε από το τραπέζι, ο ερευνητής, κοιτώντας το ρολόι χειρός του, σημείωσε μηχανικά την ώρα στο σημειωματάριό του: "20.10".
Περίπου ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, ο νεκρός επέστρεψε και ο Igor Vladimirovich, κοιτώντας ξανά το καντράν, είδε την ώρα: "20.10". Παρατήρησε τη διαφορά πολύ αργότερα, μελετώντας τις σημειώσεις του ... Έλεγξε το ρολόι - λειτουργούσε κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο παρατηρήθηκε μόνο στο σπίτι όπου έλαβε χώρα το poltergeist!
.....

Το φαινόμενο της εμφάνισης διδύμων μπορεί επίσης να συσχετιστεί με την πτώση σε έναν τέτοιο "time loop". Πρέπει να πω ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό την εμφάνιση των ghostly doubles - doppelgangers - με δεισιδαιμονικό φόβο. Πίστευαν ότι αυτό δεν ήταν καλό, αλλά πιθανότατα  θα οδηγούσε - σε σοβαρή ασθένεια ή θάνατο ... Έτσι, λίγο πριν από το θάνατό του, ο I.-V. Γκαίτε, Ρωσίδες αυτοκράτειρες Catherine I  και Anna Ioannovna ... Πριν από το θάνατο των αυτοκράτειρων Elizabeth Petrovna και Catherine the Great, τα φαντάσματά τους παρατηρήθηκαν επίσης στο  Παλάτι "Winter Palace".. Και τον Οκτώβριο του 1923 στο Κρεμλίνο είδαν το διπλό του Λένιν, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν βαριά άρρωστος στο Gorki ...

Παρ 'όλα αυτά, η εμφάνιση διδύμων των διάσημων ερευνητών ανώμαλων φαινομένων Anatoly Martynov και του ήδη αναφερθέντος Igor Mirzalis (Vinokurov) δεν οδήγησε σε τραγικές συνέπειες. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις τα διπλά δεν εμφανίστηκαν στον εαυτό τους, αλλά σε άλλους ανθρώπους.

https://esoreiter.ru/news/0514/dvoyniki-videniya-iz-budushchego.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: