Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Η Animal Recovery Mission (ARM) διερευνά τελετουργικές θυσίες ζώων, της θρησκείας Santeria

πολιτεία Φλόριντα των Η.Π.Α. Μαϊάμι , Η οργάνωση Animal Recovery Mission (ARM) διερευνά νέες περιοχές όπου συνεχίζονται θρησκευτικές τελετουργικές θυσίες ζώων, στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι.
πηγή σήμερα
https://www.facebook.com/animalrecoverymission/photos/a.220926451598/10156573683461599/?type=3&theater
****The Animal Recovery Mission (ARM), is an investigative animal welfare organization dedicated to eliminating extreme animal cruelty operations worldwide.  (ARM) was developed in 2010 by Richard Couto,    www.animalrecoverymission.org

Η Νότια Φλόριντα είναι ένα hotspot τελετουργικής ζωοθυσίας που συνδέεται με τις  πρακτικές της Santeria θρησκείας.
Πολλά ζώα στα οποία συμπεριλαμβάνονται αίγες, πρόβατα, κοτόπουλα, χοίροι, κουνέλια, αγελάδες, σκύλοι, γάτες, χελώνες και περιστέρια,  εκτρέφονται και πωλούνται αυστηρά για το σκοπό αυτό.
Η δολοφονία αθώων ζώων με μεγάλη αγωνία και τρομακτική ταλαιπωρία  δεν δικαιολογείται από τους οποιουσδήποτε θρησκευτικούς σκοπούς, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα έθιμα.

Η Σαντερία αφρικανική θρησκεία με έντονα στοιχεία θρησκευτικού συγκρητισμού, μεταδόθηκε στον Νέο Κόσμο και ιδιαίτερα στην Κούβα με τους νέγρους σκλάβους, τον 16ο αιώνα.
Εκτός της Κούβας, είναι εξαπλωμένη στις Η.Π.Α., στον ισπανόφωνο πληθυσμό της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο, του Νιού Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Απαντάται, επίσης, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα. Στην Ευρώπη μεταφέρθηκε εξαιτίας μετακινήσεων πληθυσμών από τις γαλλικές και oλλανδικές κτήσεις και απαντάται κυρίως στη Γαλλία και την Ολλανδία.
η πλειονότητα των «σαντέρος», των πιστών της Σαντερία, εκτελεί τελετουργίες που έχουν τις ρίζες τους στις τελετές των Γιορούμπα της Νιγηρίας.
Οι «σαντέρος» νομίζουν ότι με τις κτηνώδεις πρακτικές της θρησκείας τους, απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια που απελευθερώνεται, μέσω της βάρβαρης θανάτωσης ενός ζώου.
Νομίζουν ότι οι αιματηρές θυσίες ελευθερώνουν την αρνητική ενέργεια και τα πνεύματα που εμπλέκονται.
Λατρεύουν τα πνεύματα των Oloddumare και Orishas, μέσω των οποίων πιστεύουν ότι επικοινωνούν οι νεκροί με τον ανώτερο Θεό.
Τα Orishas είναι ημι-θεία όντα, καθένα από τα οποία εκφράζει μια συγκεκριμένη πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μια μέρα του χρόνου αφιερώνεται σε κάθε ένα από αυτά τα όντα και τα επικαλούνται ενώ θυσιάζουν τρόφιμα, ρούμι και ζώα.
Η Σαντερία οφείλει τη συνεχιζόμενη ύπαρξη της ανά τους αιώνες, στην επικράτηση της προφορικής παράδοσης και περιβάλλεται από μυστικότητα.
 Σήμερα η Σαντερία αναδύεται από τις σκιές μιας κουβανικής κοινωνίας που πλέον έχει την ελευθερία να ασκεί τα θρησκευτικά καθήκοντα της, και γνωρίζει αυξημένη αποδοχή αλλά και δημοτικότητα.
πηγές
https://animalrecoverymission.org/operations/animal-sacrifice/santeria/operation-photos/https://www.local10.com/news/2018/12/06/after-afro-cuban-religious-rituals-activists-find-animal-remains-turtles-chained/

σε μια δημόσια περιοχή που ονομάζεται Hobie Beach που βρίσκεται στην είσοδο της Virginia Key, στη Φλόριντα, η (ARM) ανακάλυψε μια μεγάλη μονάδα με 4 μέρη τελετουργικής ζωοθυσίας, με αποκεφαλισμένα κατσίκια, κομματιασμένα κοτόπουλα, φρούτα, κεριά και αντικείμενα γύρω από τα σώματα των ζώων που σχετίζονται με το φεστιβάλ της Shangó στις 4 Δεκεμβρίου, μια από τις πιο φριχτές θεότητες
της Σαντέρια.
"Σύμφωνα με την παράδοση της santeria, η Shangó είναι γνωστή για την όρεξή της για χελώνες, κατσίκες, πρόβατα, κοτσάνια και κόκκινο κρασί. Όλα αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις ", δήλωσε η ARM.
σε άλλες τοποθεσίες θυσιών της περασμένης βδομάδας εντοπίστηκαν επίσης φριχτά απομεινάρια από ζώα και θρησκευτικά αντικείμενα.
ένα άτομο που έκανε κωπηλασία στον κόλπο του Μαϊάμι εντόπισε ένα ανησυχητικό εύρημα, βρήκε δύο χελώνες αλυσοδεμένες με λουκέτο. Όταν διασώθηκαν, είχαν ένα περιτύλιγμα με την εικόνα ενός ζευγαριού και δύο κόκκινες κούκλες, vodoo.
πηγή
https://venezuelaaldia.com/2018/12/09/restos-de-animales-desmembrados-fueron-encontrados-en-miami-beach/
Δεν υπάρχουν σχόλια: