Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αφησαν ελεύθερους ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ ληστές. Παρά τη δράση τους δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή με ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΣΙΩΠΗΡΗ ΟΔΗΓΙΑ:ΠΟΛΥ ΕΠΙEΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ! ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

Το απόγευμα της 10ης Ιουλίου έπειτα από παρακολούθηση που διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην εξάρθρωση σπείρας Αλβανών κακοποιών, τα μέλη της οποίας είχαν από το 2007, οπότε και δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι πρότινος διαπράξει ούτε λίγο ούτε πολύ 26 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και της περιφέρειας. Για την υπόθεση ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον διοικητή Ασφαλείας κ. Γιάννη Δικόπουλο, ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν οι αρχές τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 26 έως 34 ετών είχαν από τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ συγκεντρώσει λεία 1.250.000 ευρώ. Επένδυαν τα χρήματα στη χώρα τους όπου φέρονται να κατέχουν μεταξύ άλλων καφετέριες και μπαρ, ενώ στην Ελλάδα προχωρούσαν σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων. Από την πολύμηνη παρακολούθηση προέκυψε ότι οι δράστες διατηρούσαν δύο κρησφύγετα στο κέντρο της Αθήνας όπου κατέφευγαν έπειτα από κάθε ληστεία.

Οπλα και στολές

Σε έρευνα στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα πολεμικό όπλο Kalashnikov αλλά και στολές υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μην κινούν υποψίες κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 12 Ιουλίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική ωστόσο εξέλιξη της υπόθεσης, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», γεννά εύλογα ερωτήματα. Κι αυτό διότι παρά την πλούσια δράση των συλληφθέντων, τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους δεν κρίθηκαν από μόνα τους ικανά ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή! Οπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πλην ενός, «οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, μετά την απολογία τους για την υπόθεση αυτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους»!

Η υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ» σύμφωνα με το οποίο η -σε πολλές περιπτώσεις- παράδοξη ποινική μεταχείριση συλληφθέντων κακοποιών αποδίδεται σε «σιωπηρή οδηγία» του υπουργείου Δικαιοσύνης για περιορισμό των προφυλακίσεων με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στην «Κ» έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκυκλίου για περιορισμό των προφυλακίσεων κάτι που όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Στην περίπτωση των Αλβανών ληστών, πλην του 34χρονου D.R., τελικά προφυλακίστηκαν και ο 26χρονος D.G. μόνο διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις και ο 31 ετών S. E. σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Και σε Αλγερινούς

Ανάλογη μεταχείριση επεφύλασσαν οι δικαστικές αρχές και στη δεκαμελή σπείρα Αλγερινών που από τον περασμένο Μάρτιο έως την 15η Ιουλίου κατηγορούνται ότι διέπραξαν ούτε λίγο ούτε πολύ... 132 ληστείες σε βάρος πεζών, κλοπές από αυτοκίνητα και αρπαγές τσαντών. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η διαπίστωση ότι κάποιοι εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παρά το γεγονός ότι στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής αναφέρονται ως «αγνώστου διαμονής».

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η ηγεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε σε επίσημη και εκτενή ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στη δράση της σπείρας των αλλοδαπών.

Σύμφωνα πάντως με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έφερε στο φως η «Κ» στις 4 Ιουλίου, στις φυλακές της χώρας βρίσκονταν τον Μάιο 11.412 κρατούμενοι ενώ 7.500 θέσεις είναι η συνολική χωρητικότητά τους με συνέπεια να διαμορφώνονται ασφυκτικές συνθήκες κράτησης.(
πηγή)


Διαβάστε επίσης:


ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ...ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!


Ο ΛΑΡΤΖ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ


ΣΙΩΠΗΡΗ ΟΔΗΓΙΑ:ΠΟΛΥ ΕΠΙEΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ! ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!


ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΕΪΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τον δημοσιογράφο του Πατριωτικού χώρου τον έχουν φυλακισμένο σαν βαρυποινίτη...Καστανίδη λαζέ από το Λαζιστάν, να επιστρέψεις στην πατρίδα σου την Γεωργία. Δεν είσαι Πόντιος, δεν είσαι Έλληνας