Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη"! Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης.

Ὑπογράφουμε καὶ ἐκφράζουμε πρὸς τὴν Ἱεραρχία καὶ τὴν Πολιτεία τὶς Ὀρθόδοξες ἀντιρρήσεις μας ὅπως διατυπώθηκαν τὴν ἐπιστολὴ τοῦ Π. Σαράντη Σαράντου (βλέπε κείμενα: Ἡ "Κάρτα τοῦ Πολίτη") καθὼς καὶ στὸ κείμενο ποὺ ἀκολουθεῖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα 20 Μαίου 2011
Κύριοι,
Επισυνάπτω προγενέστερη ανάρτηση επί του θέματος, με την παράκληση να μελετήσουν οι ασχολούμενοι με το θέμα την ελληνική αριθμοσοφία.
(βλ. Neoplatonism and Jewish thought / edited by Lenn E. Goodman. Imprint Albany : State University of New York Press, c1992. Descr. xiii, 454 p. ; 24 cm.
Series Studies in Neoplatonism ; v. 7 Gen. Note Includes papers delivered at the Conference on Neoplatonism and Jewish Thought.
Bibliogr. Includes index.
Bibliography: p. 427-434.), ιδιαίτερα το κεφάλαιο: Νοεπλατονισμός και Καμπάλα (άθροιση, λογαριασμός).
Με εκτίμση,
Ιωάννης Στασινός

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...
Αθήνα, 17 Μαίου 2011
Κύριοι,
Γιατί τόσος θόρυβος;
Τα όσα θα περιέχονται στην κάρτα του "πολίτη", (ο πολίτης συμμετέχει στη θέσπιση των Νόμων),
του υπηκόου θα έλεγα (αυτού που έκον - άκων υπακούει σε όσα θεσπίζει η εκάστοτε "εξουσία),
είναι ήδη γνωστά, 1. η άδεια οδήγησης περιλαμβάνει και στοιχεία του Α.Φ.Μ., μέσω αυτού ελέγχονται τα πάντα (εισόδημα, οφειλές, διεύθυνση κατοικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης, αριθμός Δ.Α.Ταυτότητας, περιουσιακά στοιχεία κινητά και ακίνητα, οικογενειακή κατάσταση κλπ, ομοίως μέσω των καρτών ανάληψης μετρητών και των πιστωτικών καρτών είναι γνωστό το που, πόσα και πότε αναλάβαμε χρήματα, όπως και το τι αγοράσαμε.
Το μεγάλο μας πρόβλημα λοιπόν είναι αν θα αναφέρονται βιομετρικά στοιχεία, αυτό ήδη γίνεται με "ασφαλή", από αποψεως πλαστογράφησης διαβατήρια μας.
Όσο για τον αριθμό 666 τον "ευαγγελιστή" Ιωάννης, προφήτη ή όχι θα συνιστούσα ψυχραιμία, ο αριθμός 666 δεν αθροίζεται μόνο από τα γράμματα που συνθέτουν το όνομα του "αντίχριστου" που με δέος αναμένουν ορισμένοι, αντίχριστοι κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν κοπάδια.
Όσο για το "ιερό" σπήλαιο της "αποκάλυψης" και τον αντίστοιχο "ιερό ναό", είναι καταπατημένα αρχαία Ελληνικά Ιερά, προ δε του προφήτη "ευαγγελιστή"
παρόμοιες προφητείες είχαν, αντιγράφοντας προγενέστερους, γράψει κι άλλοι προφήτες (Δανιήλ κλπ).
Κατά την άποψή μου οι πρωτοστατούντες στην μη καταγραφή των "πολιτών" , σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για την έκδοση της "κάρτας του πολίτη", κληρικοί και λαϊκοί, καλό θα ήταν να κοιτάξουν στο πορτοφόλι τους πόσες κάρτες από αυτές που προανέφερα μεταφέρουν.
Να διαβάσουν προσεκτικά τα χωρία της "παλαιάς διαθήκης", ειδικά εκεί που "προφητεύουν" οι "προφήτες" της,να διαβάσουν και την ελληνική γραμματεία, ειδικά την διαφωτιστική ελληνική φιλοσοφία, να δουν πόσο διαφέρει η μέρα, το φως, από τη νύχτα, να διαβάσουν και την ιουδαϊκή και ισλαμική - αραβική φιλοσοφία, να δουν δηλαδή, όπως παραδέχονται και οι ιουδαίοι και οι μουσουλμάνοι φιλόσοφοι, ότι η φιλοσοφική σκέψη είναι προϊόν της ελληνικής φιλοσοφίας, παρ΄ όλη την προσπάθειά των μη Ελλήνων να δικαιολογήσουν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια των δικών τους θρησκευτικών συστημάτων, για τη χριστιανική θρησκεία είναι γνωστό τοις πάσι από που έχει λάβει φώτιση, από την ελληνική και μόνο φιλοσοφία.
Συγγράφεις ινδικής και κινεζικής φιλοσοφίας συνδέουν τις φιλοσοφίες τους,όταν αυτές θίγουν υψηλά νοήματα, με την ελληνική σκέψη.
Ας μελετήσουμε λοιπόν πολύ, ας σκεφθούμε πάρα πολύ κι ας προβαίνουμε σε δηλώσεις, δημαγωγία και δημεγερσία στο ελάχιστο δυνατόν.
Οι φωνασκίες για τις όποιες νέες ταυτότητες και λοιπά ταυτοποιητικά έγγραφα, για τον τίμιο άνθρωπο, δεν εμπεριέχουν κινδύνους, πιθανότητα έκθεσης στα "μάτια" των Αρχών ασφαλείας υπάρχει για όσους θέλουν να κρύψουν στοιχεία, τα οποίαπλέον δεν κρυπτονται, απλώς δεν είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός

17 Μαΐου 2011 9:13 π.μ.