Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Απογραφή μεταναστών


Τάξη στο χάος που επικρατεί αναφορικά με τον πραγματικό αριθμό μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, αλλά και τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν (ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, εργασιακή εμπειρία, χώρα προέλευσης, εξειδικευμένες γνώσεις κ.λπ.) επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή προσπάθεια απογραφής των οικονομικών προσφύγων που αποτελούν ήδη το 25% του πληθυσμού της Ελλάδας, δηλαδή ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια!

Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις έρευνες που έχουν γίνει αλλά και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, το 2015 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,5 εκατ. κάνοντας ολοένα και περισσότερους να μιλούν για μαζικό εποικισμό από τριτοκοσμικά έθνη.

Πράγματι, η εισβολή» χιλιάδων ανειδίκευτων αλλοδαπών, με βάση τις εκθέσεις που έχουν συνταχθεί από επίσημους κρατικούς φορείς και ανεξάρτητους οργανισμούς, δεν έχει προσφέρει παρά ελάχιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Αντιθέτως, έχουν συμβάλλει στην τεχνολογική καθυστέρηση κρίσιμων τομέων, όπως αυτός της γεωργίας, αφού οι αγρότες προτιμούν να απασχολούν μετανάστες σε εργασίες που στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης γίνονται από ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συμβολή των αλλοδαπών στο ετήσιο ΑΕΠ μόλις που αγγίζει το 1%, κάτι πολύ παράδοξο, αν σκεφθεί κανείς ότι αποτελούν το 20% του ενεργού εργατικού δυναμικού. Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πολύτιμα συμπεράσματα.

Όπως ότι οι μετανάστες προτιμούν να συγκεντρώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου ζουν κι άλλοι ομοεθνείς τους, δημιουργώντας έτσι γκέτο». Κάτι που κάνει πολύ δύσκολη την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

Η ηθελημένη απομόνωσή τους ευθύνεται εξάλλου και για την εγκληματικότητα που ολοένα και αυξάνεται στις τάξεις τους, ενώ η παραοικονομία που αναπτύσσουν αποβαίνει σε βάρος της εθνικής οικονομίας μας.

Η καταγραφή τους έχει κριθεί ως απαραίτητη και για αυτό το λόγο θα συσταθεί ψηφιακή βάση δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με τους δήμους και τις περιφέρειες που εκδίδουν τις άδειες παραμονής και εργασίας των μεταναστών.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί περίπου 450.000 άδειες παραμονής και άλλες 100.000 εκκρεμούν.

Βέβαια οι αλλοδαποί είναι πολύ περισσότεροι, αφού πολλοί απ’ αυτούς δεν θέλησαν να εκμεταλλευθούν για διάφορους λόγους τις συνεχείς ευκαιρίες για νομιμοποίηση που τους έχουν προσφερθεί, προτιμώντας το καθεστώς της παρανομίας και την ανασφάλιστη φτηνή» εργασία.

Μια βόλτα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, όπως στην Αχαρνών, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο πολίτη ότι ο αριθμός των τριτοκοσμικών είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 900 χιλιάδες που υπολογίζουν ορισμένοι…


To άρθρο μπορείτε να το διαβάστε και πιο κάτω κάνοντας κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση. Είναι από το army.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
εξω οι ξενοι!!

macedonian είπε...

Ασφαλώς αστειεύονται.Υπενθυμίζω ότι έχουν γίνει4 απόπειρες καταγραφής των λαθρομεταναστών μέχρι τώρα-1993,1999,2001,2005.Όλες απέτυχαν παταγωδώς γιατί στόχος ήταν η είσπραξη του παράβολου.Κάθε φορά δε υπήρχαν κύματα νέων λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τις εκάστοτε διατάξεις-ουσιαστικά ήταν προσκλήσεις σε καινούργιους τυχοδιώκτες.Φυσικά και θα γίνει το ίδιο ξανά αφού δεν απελαύνουμε,τα δικαστήρια δε δικάζουν,τα τμήματα είναι γεμάτα,οι λοιπές χώρες της ΕΕ τους στέλνουν σε μας και ο υπουργός μας τους ευχαριστεί γιατί έρχονται εδώ.Όλοι οι λαθρομετανάστες γνωρίζουν πως "θα υπάρξει καινούρια ρύθμιση".Κοινώς μπου...λο