Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Cyborg plans του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ (WEF). Biodigital σύγκλιση, έγγραφο"βόμβα" αποκαλύπτει την True Transhumanist Agenda. Το πρώτο "fully-fledged cyborg" Peter Scott-Morgan σήμερα.

το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) χρησιμοποιεί την καναδική κυβέρνηση για να προχωρήσει τα cyborg plans σχέδια του 

Ένα ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα το Υπουργείο Εργασίας του Καναδά (Canadian Ministry of Labor), το οποίο συνεργάζεται (interspersed) με κορυφαίους "top-class students"  από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, εργάζεται σε ένα σενάριο τρόμου  “biological-digital convergence”, σε ελεγχόμενο από υπολογιστή άνθρωπο-μηχανή ή μηχανή- άνθρωπο 

(computer-controlled human-machine or machine-human)

Αυτό ακούγεται τερατώδες και υπερβολικό. Είναι τερατώδες, αλλά όχι υπερβολικό.

Το Policy Horizons Canada , μια κυβερνητική υπηρεσία παροχής συμβουλών για την πολιτική, που εξαρτάται από το Υπουργείο Εργασίας, δημοσίευσε μια εννοιολογική μελέτη με τίτλο “ Exploring Biodigital Convergence ” πριν από ένα χρόνο.

Το ινστιτούτο εργάζεται στο project  από τότε.

*************************************

Exploring Biodigital Convergence

 biodigital σύγκλιση

Τι συμβαίνει όταν η βιολογία και η ψηφιακή τεχνολογία συγχωνεύονται;

Τα επόμενα χρόνια, οι biodigital  τεχνολογίες θα μπορούσαν να υφανθούν (woven) στη ζωή μας με τον τρόπο που είναι τώρα οι ψηφιακές τεχνολογίες.

Τα βιολογικά και ψηφιακά συστήματα συγκλίνουν, και θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε, ακόμη και εξελισσόμαστε ως είδος. Περισσότερο από μια τεχνολογική αλλαγή, αυτή η biodigital σύγκλιση μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον εαυτό μας και να μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε αυτό που θεωρούμε ανθρώπινο ή φυσικό.

Η Biodigital σύγκλιση μπορεί να επηρεάσει βαθιά την οικονομία μας, τα οικοσυστήματα μας και την κοινωνία μας

11-2-20

τα ζητήματα πολιτικής που ενδέχεται να προκύψουν

https://horizons.gc.ca/en/2020/02/11/exploring-biodigital-convergence/

*******************************

Για να διευκρινιστεί  από πού προέρχεται αυτή η εννοιολογική μελέτη: 

Ένα από τα μέλη της ομάδας του project είναι ο διευθύντρια του Horizons Canada,  Kristel Van der Elst.    Είναι η πρώην επικεφαλής της Στρατηγικής Προοπτικής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ  (Strategic Foresight of the World Economic Forum )  και απόφοιτος του πολυετούς ελίτ προγράμματος κατάρτισης του φόρουμ Global Leadership Fellow  (forum's multi-year elite training program Global Leadership Fellow).

Εκτός από την καναδική κυβέρνηση, συμβουλεύει επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξης (OECD).

Ένα άλλο μέλος της ομάδας είναι ο  Nicholas Davis, ο οποίος μέχρι το 2019 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Executive Committee of the World Economic Forum) και επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνίας και Καινοτομίας  (Department for Society and Innovation)

Μαζί με τον διευθυντή του Φόρουμ, Klaus Schwab, ο Davis δημοσίευσε το βιβλίο «Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution: A Guide to Building a Better World» το 2018.

σ΄αυτό αναφέρεται ότι

«Υπάρχουν ήδη ρομπότ με βιολογικούς εγκεφάλους και βιολογικά σώματα με ψηφιακούς εγκεφάλους, καθώς και διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή και εγκεφάλου-μηχανής (human-computer and brain-machine interfaces)... 

Νέα ανθρώπινα σώματα και μια νέα έννοια της ταυτότητας ( new concept of identity ) θα μπορούσαν να προκύψουν καθώς προχωρά η σύγκλιση...

 Μαθαίνοντας να κατανοούμε καλύτερα και να ελέγχουμε τους μηχανισμούς που βασίζονται στη βιολογία, θα μπορούσαμε να δούμε μια μετατόπιση μακριά από τον Βιταλισμό (ή Ζωτικοκρατία, vitalism), από την ιδέα ότι οι ζωντανοί και τεχνητοί οργανισμοί είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί. "

[As we continue to better understand and control the mechanisms that underlie biology, we could see a shift away from vitalism – the idea that living and nonliving organisms are fundamentally different because they are thought to be governed by different principles. Instead, the idea of biology as having predictable and digitally manageable characteristics may become increasingly common as a result of living in a biodigital age. Any student of biology today will have grown up in a digital world and may consciously or subconsciously apply that frame of reference to bioinformatics and biology generally.]
----------------------------

Το brochure περιέχει μια υποδειγματική αφήγηση από το φανταστικό  biodigital μέλλον του ανθρώπου, το οποίο το ινστιτούτο περιγράφει ως «αισιόδοξο» (optimistic) Μόνο όσοι αντιλαμβάνονται το «Brave New World» του Aldous Huxley ως ένα αισιόδοξο σενάριο, θα συμφωνήσουν σε αυτό.

μια συντομευμένη έκδοση της φανταστικής καταχώρησης ημερολογίου:
(fictional diary entry)

«Στέλνω ένα μήνυμα εγκεφάλου (brain message) για να ανοίξω την εφαρμογή που παρακολουθεί τα επίπεδα ινσουλίνης μου και διασφαλίζει ότι το πάγκρεας μου υποστηρίζεται βέλτιστα. Ένα μικροβιακό μόσχευμα (microbial graft ) προσαρμόζεται αυτόματα και αναφέρει τις τιμές μου.

Όλα φαίνονται καλά, επομένως ελέγχω την ψηφιακή διεπαφή του εγκεφάλου μου για να διαβάσω τα δεδομένα των ονείρων που καταγράφηκαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο χθες το βράδυ. Η εφαρμογή θεραπείας μου αναλύει τις συναισθηματικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου μου.

Η σύνοψη των βίντεο παρακολούθησης από το bugbot μου δείχνει ότι το διαμέρισμά μου ήταν ασφαλές από εισβολείς (συμπεριλαμβανομένων άλλων bugbots) χθες το βράδυ. Καθώς βουρτσίζω τα δόντια μου, ο Jamie, η προσωπική μου τεχνητή νοημοσύνη, ρωτά αν θα ήθελα ένα  delivery drone  να πάρει το  "daughter's milk tooth" γάλα της κόρης μου, το οποίο έληξε πριν από δύο ημέρες.

Οι επιγενετικοί δείκτες (epigenetic markers) στα δόντια των παιδιών πρέπει να αναλυθούν και να καταγραφούν στο οικογενειακό γενετικό blockchain για να πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση στην ασφάλιση υγείας, κάτι που πρέπει να γίνει σήμερα. Αντικαθιστώ το έξυπνο αυτοκόλλητο που παρακολουθεί τη χημεία του αίματος, το λεμφικό μου σύστημα και τις λειτουργίες των οργάνων μου, σε πραγματικό χρόνο.

Παραδέχομαι ότι ακούγεται χονδροειδές, αλλά είναι καλό που η κοινότητα ερευνά τα κόπρανά μας από τους αγωγούς αποχέτευσης. Η σημερινή ανάλυση μικροβίου (microbiome breakdown) εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος του ψυγείου μου όταν μπαίνω στην κουζίνα. Σήμερα προτείνει σούπα miso (miso soup)   ως μέρος του πρωινού μου γιατί το "biome" μου χρειάζεται περισσότερη ποικιλία ως αποτέλεσμα του άγχους των τελευταίων ημερών και της κακής διατροφής χθες το βράδυ.

Παίρνω τα έξυπνα συμπληρώματα διατροφής μου που μόλις βγαίνουν από τον "bioprinter" μου. Ο βρόχος ανατροφοδότησης (feedback loop) ανάμεσα σε μένα και τον "bioprinter" μου αποθηκεύει επίσης τα καθημερινά δεδομένα για μελλοντικές μετρήσεις προληπτικής υγείας στο cloud. "

*******

Μεταξύ των νέων τρόπων αλλαγής του μυαλού, του σώματος και της συμπεριφοράς των ανθρώπων είναι:

η "Τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος - τα πιο σημαντικά Biological Attributes και  Characteristics μας", που έγιναν δυνατά με την "Προώθηση της αλληλουχίας και της αλλαγής γονιδίων (Crisper / Cas9) και της μηχανικής μάθησης
[Advances in gene sequencing and alteration (Crisper / Cas9) and machine learning]     που βοηθά τους επιστήμονες να καθορίσουν ποια γονίδια πρέπει να τροποποιηθούν."

Η παρατήρηση, ο χειρισμός και η αλλαγή των ανθρώπινων σκέψεων και συμπεριφορών "έγινε δυνατή από τη" Νευροτεχνολογία που διαβάζει τα εγκεφαλικά σήματα και τις ψηφιακές εφαρμογές που βοηθούν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. "
["Neurotechnology that reads brain signals and digital apps that help improve mental health."]

Σε δύο σύντομες και ασαφείς παραγράφους, η ομάδα αρχίζει να αντιμετωπίζει τη δυστοπική πλευρά όλου αυτού του εγχειρήματος

σημειώνοντας ότι «η ευκολία με την οποία πολλά μέρη μπορούν να εξαγάγουν και να χρησιμοποιήσουν προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το γονιδίωμα, το biome, τους δείκτες υγείας και έχουν να κάνουν με το πλαίσιο  (context) των ατόμων, θα μπορούσε να δικαιολογήσει νέες απαιτήσεις για ρύθμιση ».

σχετικός ο σύνδεσμος

Biodigital Convergence: Bombshell Document Reveals the True Agenda
transhumanist agenda

15-5-21

https://673tvtmhkxroezxthlaywcly6q-adv7ofecxzh2qqi-www-minds-com.translate.goog/CorbettReport/blog/biodigital-convergence-bombshell-document-reveals-the-true-a-1240670804018147328

====================

globalists' transhumanist Agenda 2030 

Η έξυπνη τεχνολογία παρακολουθεί ό, τι κάνουμε και παίρνει όλες τις βασικές μας αποφάσεις για εμάς; 

"Νέοι τρόποι παρακολούθησης, διαχείρισης και επιρροής των σωματικών λειτουργιών, καθώς και πρόβλεψη, διάγνωση και θεραπεία ασθένειας"

" Ποιοι συνδυασμοί βιολογικών και ψηφιακών τεχνολογιών το επιτρέπουν αυτό; "  οι κυβερνήσεις μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την αναγκαστική έγχυση άγνωστων βιοϊατρικών τεχνολογιών στο όνομα μιας δηλωμένης «κρίσης υγείας»

**************

σχετικό δημοσίευμα

Ο 62χρονος επιστήμονας Peter Scott-Morgan γίνεται το «πρώτο fully-fledged cyborg στον κόσμο»

[Wants to overcome the boundary between reality and science fiction: a terminally ill Briton (62) becomes the first cyborg]

Πριν από τρία χρόνια, ο επιστήμονας Peter Scott-Morgan διαγνώστηκε με νόσο του κινητικού νευρώνα (motor neuron disease), επίσης γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig.

από τον Οκτώβριο του 2019, ο Δρ.Scott-Morgan  βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει το πρώτο cyborg στον κόσμο, δίνοντάς του πιθανώς περισσότερα χρόνια ζωής.

Σε συνεργασία με οργανισμούς παγκόσμιας κλάσης με εμπειρία στην τεχνητή νοημοσύνη, ο  Dr. Scott-Morgan γίνεται  αυτό που αποκαλεί  "the world's first full-fledged cyborg".

«Και όταν λέω cyborg, δεν εννοώ απλώς ότι θα εμφυτευτώ με κάποιο είδος μικροτσίπ, αλλά ότι θα γίνω ο πιο προηγμένος ανθρώπινος cybernetic οργανισμός που έχει δημιουργηθεί ποτέ στη γη. Το σώμα και ο εγκέφαλός μου αλλάζουν ανεπανόρθωτα », λέει ο  Dr. Scott-Morgan.

Σύμφωνα με τον Δρ. Scott-Morgan γίνεται κατά ένα μέρος ρομπότ και κατά ένα μέρος ζωντανός οργανισμός. Επιπλέον, η αλλαγή δεν πραγματοποιείται μία φορά, αλλά με επακόλουθες ενημερώσεις.

Τον Οκτώβριο 2019, ο Dr. Subjecting Scott-Morgan υποβάλλεται στην τελευταία διαδικασία που θα τον μετατρέψει σε «ολοκληρωμένο cyborg».

Ο 62χρονος Peter Scott-Morgan πάσχει από το σύνδρομο Lou Gehrig, μια ανίατη ασθένεια του νευρικού συστήματος που οδηγεί σε θάνατο μέσα σε λίγα χρόνια. Οι μύες στο σώμα σταδιακά αποτυγχάνουν. Στο τέλος, μόνο οι μύες του προσώπου μπορούν να μετακινηθούν και στο τέλος μόνο τα βλέφαρα.

Ο επιστήμονας Stephen Hawking († 76) υπέφερε επίσης από την ίδια ασθένεια. Πριν φτάσει σε αυτό το τερματικό στάδιο, ο Scott-Morgan ισχυρίζεται ότι έχει γίνει άνθρωπος ρομπότ Στον ιστότοπό του  scott-morgan.com εξηγεί λεπτομερώς πώς θέλει μόνο να εξαπατήσει τον θάνατο

Το 2017, ο Δρ. Ο Scott-Morgan έλαβε τη διάγνωση. Θα πέθαινε το 2019. Ο χρόνος τελειώνει.

ο Scott-Morgan έχει τα πάντα έτοιμα. Τελικά, ο Σκοτ-Μόργκαν χρειάζεται έναν «εξωσκελετό», μια δομή στήριξης, να περιβάλλει το άνω μέρος του σώματός του και να του δώσει υπεράνθρωπη δύναμη και την ικανότητα να υψώνεται πάνω από “flesh and blood” ανθρώπους, όπως έκανε σε ένα ντοκιμαντέρ στο βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό “Channel 4 »

Το Avatar αντικαθιστά το παγωμένο πρόσωπο

«Σκεφτείτε το ως επιστημονικό πείραμα», λέει στον επισκέπτη του.

"Αυτή είναι η cyborg territory  και σκοπεύω να γίνω ανθρώπινο ινδικό χοιρίδιο για να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να μετατρέψουμε την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα".

Ένας υπολογιστής που διαβάζει το μυαλό λέγεται ότι συνδέεται απευθείας στον εγκέφαλό του και εκφράζει τις σκέψεις του σχεδόν αμέσως. Το παραλυμένο, παγωμένο πρόσωπό του αντικαθίσταται από ένα  hyper-realistic avatar που υποτίθεται ότι κινείται στο ρυθμό ενός  speech synthesizer.

Ο Scott-Morgan επιμένει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε χειρότερη ζωή. Θα είναι μια νέα έκδοση του εαυτού του - και θα ανοίξει το δρόμο για μια ανθρώπινη φυλή που μπορεί να επεκτείνει τις δεξιότητές της, με τη βοήθεια της τεχνολογίας

(Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να πάρει τον έλεγχο;)

Έχει ήδη κάνει ριζικές αλλαγές στο σώμα του. Το 2018 είχε το στομάχι του  “diverted”, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να βασίζεται σε μια νοσοκόμα για να φάει ή να πάει στην τουαλέτα. Σήμερα, μετά από τρεις επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, καταναλώνει φαγητό αυτόματα και απεκκρίνεται αυτόματα. έχει επίσης σταματήσει τη ροή του σάλιου του.

Ο 62χρονος terminally άρρωστος θα χάσει σύντομα τη φωνή του. Ως εκ τούτου, πέρασε ώρες καταγράφοντας λέξεις και προτάσεις με τη βοήθεια επιστημόνων. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα τον εξυπηρετήσουν αργότερα ως συνθετική φωνή που θα μοιάζει σχεδόν με την πρωτότυπη. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε ένα photo-realistic virtual avatar που κινεί τα χείλη του στο χρόνο με την ομιλία του και εκφράζει τις εκφράσεις του προσώπου, όπως γέλιο και έκπληξη στο χρόνο με τη συνομιλία.

αυτό στον on-screen avatar θα καλύψει το παγωμένο κεφάλι του. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα τον βοηθήσει να δώσει αυθόρμητες και πλήρεις απαντήσεις. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ελπίζει ότι, η μηχανή θα μιλήσει μόνη της - και θα ξεπεράσει ένα αμφιλεγόμενο όριο για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον επιστήμονα υπολογιστών Lama Nachman, διευθυντή του Εργαστηρίου Anticipatory Computing Lab of the semiconductor giant Intel.

Ο Nachman υποστηρίζει τον Scott-Morgan στη δημιουργία της συνθετικής φωνής του. Η μεγάλη πρόκληση, σύμφωνα με τον Nachman, είναι πώς να αποτρέψουμε τον έλεγχο της AI  (how to prevent AI from taking control).

Αν αυτό πάει καλά ..

27-10-20

https://www.pravda-tv.com/2020/10/der-wissenschaftler-peter-scott-morgan-wird-zum-weltweit-ersten-vollstaendigen-cyborg-video/

σχετικός ο σύνδεσμος

29-5-21

https://www.devonlive.com/news/devon-news/dr-peter-scott-morgan-make-5470920

************

 σχετικό δημοσίευμα

17-6-19

οι επιστήμονες λένε ότι την επόμενη δεκαετία, τα ανθρώπινα μωρά μπορούν να γεννηθούν χρησιμοποιώντας τεχνητές μήτρες.

Δρ. Ο Carlo Bulletti, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, προέβλεψε ότι η εξωγένεση (ο τεχνικός όρος για τη διαδικασία της εγκυμοσύνης εκτός της μήτρας) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί την επόμενη δεκαετία.

*******************

Δεν υπάρχουν σχόλια: