Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Καπνιστός σολομός με τη χρήση νέας τεχνολογίας που βασίζεται σε 3D εκτύπωση τροφίμων, από την Revo Foods. Ο σολομός με βάση τα φυτά "Salmon with Attitude" είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχει βαρέα μέταλλα και αντιβιοτικά που υπάρχουν στον σολομό της συμβατικής υδατοκαλλιέργειας

Αυστριακοί εφευρέτες έχουν μάθει πώς να δημιουργούν φιλέτα σολομού σε έναν εκτυπωτή 3D.

(σχετική η δημοσίευση της Kronen Zeitung )

Η Revo Foods με έδρα τη Βιέννη, παλαιότερα γνωστή ως Legendary Vish, ειδικεύεται στην ανάπτυξη ψαριών, με βάση τα φυτά χρησιμοποιώντας τη δική της καινοτόμο τεχνολογία 3D εκτύπωσης

Η Revo Foods ανακοίνωσε τώρα την κυκλοφορία του προϊόντος, που ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος τρισδιάστατος τυπωμένος καπνιστός σολομός στον κόσμο, "Salmon with Attitude".  Η πρώτη εκδήλωση γευσιγνωσίας του τρισδιάστατου καπνιστού σολομού έγινε για πρώτη φορά στις 6 Μαρτίου, στη Βιέννη, σε συνεργασία με την Budapest Bagel. 

Το προϊόν μοιάζει με πραγματικό καπνιστό σολομό, αλλά αναπτύχθηκε με τη χρήση νέας τεχνολογίας που βασίζεται σε 3D εκτύπωση τροφίμων για να αναδημιουργήσει την υφή και την εμφάνιση των θαλασσινών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συστατικά όπως πρωτεΐνη μπιζελιού, εκχυλίσματα φυκών και διαιτητικές ίνες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια βάση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ωμέγα 3 και Β12. 

Η Revo Foods αναφέρει ότι ο σολομός με βάση τα φυτά "Salmon with Attitude" αποτελείται από μόλις 11 συστατικά και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες και ωμέγα-3. Τα προϊόντα 3D δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα, μικροπλαστικά, αντιβιοτικά ή άλλα απορρίμματα που βρέθηκαν στο σολομό από τη συμβατική βιομηχανική υδατοκαλλιέργεια.  Η φυτική αυτή έκδοση της startup  δεν συμβάλλει στη ρύπανση από πλαστικό και παράγει πολύ λιγότερο άνθρακα.

Το 80% της παγκόσμιας γεωργικής γης χρησιμοποιείται για κτηνοτροφία ή για την καλλιέργεια ζωοτροφών, η οποία είναι σπατάλη φυσικών πόρων. 

Η αποστολή της Revo Food είναι να σταματήσει την υπεραλίευση, την καταστροφή των ωκεανών και τα τοξικά απόβλητα όπως ο υδράργυρος και τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB) στα θαλασσινά.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης, η εταιρεία θέλει να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Η ιδρυτική ομάδα "founding team of the startup"  - Robin Simsa, Theresa Rothenbücher και Hakan Gürbüz - συναντήθηκε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Training4CRM που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρχισε να εξερευνά τη χρήση τεχνολογίας 3D εκτύπωσης για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για θαλασσινά που θα μπορούσαν να μιμηθούν την περίπλοκη δομή τεμαχίων ψαριών, όπως σολομού και τόνου. Ήταν προηγουμένως γνωστοί ως Legendary Vish, αλλά έκτοτε μετονομάζουν την εταιρεία σε Revo Foods. 

Ενώ η Revo Foods είναι,  η πρώτη τεχνολογία τροφίμων που αξιοποιεί την τρισδιάστατη εκτύπωση για φυτικά θαλασσινά, άλλες νεοσύστατες εταιρείες έχουν δημιουργήσει άλλα ανάλογα κρέατος ολικής αλέσεως χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η ισπανική εταιρεία Novameat. 

Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού εν μέσω της εξάντλησης των φυσικών πόρων, το θέμα της τεχνητής τροφής γίνεται όλο και πιο δημοφιλές

πηγή

https://vegnews.com/2021/2/first-3d-printed-vegan-salmon

Δεν υπάρχουν σχόλια: