Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πειράματα σε σκύλους και γάτες στην Αγγλία, από την Merck Sharp & DohmeΑγγλία, Cambridgeshire. Εργαστήριο πειραμάτων με ζώα, που ανήκει στον Αμερικάνικο φαρμακευτικό κολοσσό  Merck Sharp & Dohme  (MSD) και διαθέτει κρατική άδεια.  Πέρυσι, η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε ζώα [British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV)] έκανε 8μηνη  μυστική έρευνα  στο εργαστήριο και βιντεοσκόπησε την αγωνία των ζώων πριν να θανατωθούν.
ένα τρομακτικό βίντεο γυρίστηκε - ως μέρος της μυστικής έρευνας-  από μια ερευνήτρια  της (BUAV), γνωστή και ως'Susie', που εργάστηκε στο εργαστήριο για οκτώ μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την Sunday Express .

Η Michelle Thew, διευθύνουσα  σύμβουλος της BUAV, δήλωσε ότι η ένωση δημοσίευσε το βίντεο σε μια προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια,  που θα συμβάλλει στη δημόσια συζήτηση σχετικά με τις δοκιμές σε ζώα.  Το βίντεο δείχνει σκυλάκια και γατάκια –που αποσπάστηκαν από τη μητέρα τους- να περιμένουν με αγωνία τη σειρά τους για να τεμαχιστούν στο εργαστήριο δοκιμών. Ακούγονται να ουρλιάζουν από τρόμο καθώς  τινάζονται στα  χέρια των εργαζόμενων στο εργαστήριο.  Έπειτα σκοτώθηκαν και τεμαχίστηκαν πριν τα πτώματά τους πεταχτούν στον κάδο απορριμμάτων.
Τα ζώα – μερικά  από την ηλικία των τεσσάρων εβδομάδων- ουρλιάζουν, και  κλαίνε πριν τα αποσπάσουν από τη μητέρα τους και τα σκοτώσουν.
κουτάβια και γατάκια κραυγάζουν με τρόμο καθώς περιορίζονται από τους ερευνητές,  μόλις δευτερόλεπτα πριν να τους κάνουν μια θανατηφόρα ένεση και να τα κόψουν για την εξέταση στις

εργαστηριακές δοκιμές.
ένα μαύρο κουτάβι ακούγεται να  ουρλιάζει και να προσπαθεί να ξεφύγει από δύο «ερευνητές» που ετοιμάζονται να του πάρουν αίμα στο πειραματικό  εργαστήριο που ανήκει στην γιγαντιαία φαρμακευτική  εταιρεία  Merck Sharp & Dohme  (MSD). 
ένα άλλο σκυλάκι βγάζει μια διαπεραστική κραυγή καθώς η εργαζόμενη ψάχνει να βρει κατάλληλη φλέβα στο γεμάτο πληγές πόδι του, την ακούμε να λέει πως «δεν βρίσκω φλέβα μετά από όλες αυτές τις αιμορραγίες» και έπειτα προσπαθεί να κάνει τη θανατηφόρα ένεση στο άλλο πόδι του κουταβιού.
Το βίντεο περιέχει επίσης σκηνές από κουτάβια και γατάκια που βρίσκονται σε χειρουργικά τραπέζια, ενώ οι εργαζόμενοι εισάγουν βελόνες και εργαλεία κοπής στο σώμα τους.
Σε μία ιδιαίτερα τρομακτική σκηνή, ένας ερευνητής σηκώνει ένα αναισθητοποιημένο κουτάβι πάνω στο τραπέζι και λέει «αυτός είναι που έκανε φασαρία, ΟΚ, έλα τώρα μικρέ, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έφυγες, πριν αρχίσουμε να κόβουμε τα κομμάτια μας»
Σύμφωνα με την BUAV  ένας συγκλονιστικός αριθμός από 92 κουτάβια, 10 ενήλικα θηλυκά σκυλιά και τουλάχιστον 15 γατάκια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κέντρο.
Κάποια από τα ζώα, μόλις λίγων εβδομάδων  ζωής,  έχουν  εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από εξωτερικά  αγροκτήματα εκτροφής και υποφέρουν από έλκη, πυρετό και απώλεια βάρους.

Ωστόσο, ο μυστικός ερευνητής κατάφερε να σώσει δύο ενήλικα σκυλιά, τη Bonnie και τον  Billie, και το πέντε μηνών κουτάβι, Oliver, κατά τη διάρκεια του έρευνας- ενώ δύο άλλα θα δοθούν προς υιοθεσία. 
Πολλά από τα ζώα,  πιστεύεται ότι έχουν γεννηθεί στο εργαστήριο με μοναδικό σκοπό να  τεμαχιστούν για εξέταση σε νεαρή ηλικία , ενώ οι υγιείς μητέρες τους, συχνά θανατώνονται λίγες ώρες αργότερα.
ο Υπουργός, Νόρμαν Μπέικερ  του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ότι ζήτησε μια πλήρη έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες του εργαστηρίου.
Σύμφωνα με  την
BUAV, κατά τη διάρκεια της περιόδου των οκτώ μηνών, στο εργαστήριο,  τεμαχίστηκε επίσης, ένας σημαντικός αριθμός από κουνέλια και κοτόπουλα.
η  
Michelle Thew, διευθύνουσα σύμβουλος της BUAV δήλωσε πως «αυτό το βίντεο γυρίστηκε μυστικά γιατί η βιομηχανία της έρευνας δεν θα ήθελε να δημοσιοποιηθούν αυτές οι πράξεις» . «Εκατομμύρια οικογένειες σε όλη τη Βρετανία, που μοιράζονται τα σπίτια και τις ζωές τους με τις γάτες και τα σκυλιά θα συγκλονιστούν από τις αποκαλύψεις αυτές».

«Είναι απαράδεκτο, όχι μόνο ότι τα ζώα αυτά υποφέρουν και πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, αντί να σκοτώνονται και να πετιούνται στα σκουπίδια για λόγους ευκολίας»
η  
Michelle Thew πρόσθεσε ότι,  χιλιάδες σκύλοι  και εκατοντάδες γάτες χρησιμοποιούνται στην έρευνα κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τη διαδεδομένη ανησυχία σχετικά με αυτά τα πειράματα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Νόρμαν Μπέικερ, είπε στο
Sunday Express ότι η
υπηρεσία του είχε πραγματοποιήσει μια «σειρά» επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις
Cambridgeshire κατά το περασμένο έτος
αλλά πρόσθεσε ότι τώρα ο ίδιος ζήτησε να έχει μια πλήρη έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες του κέντρου.
η
MSD είπε στην MailOnline  ότι τηρεί όλα τα ρυθμιστικά (κανονιστικά)  πρότυπα των δοκιμών για την  ανάπτυξη των εμβολίων. Προσέθεσε ότι είναι υποχρεωμένη από το νόμο να δοκιμάσει ορισμένα φάρμακα για ζώα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια  για τον βήχα ρείθρων (βήχα κυνοκομείου ή λοιμώδη τραχειοβρογχίτιδα) , τον παρβοϊό (παρβοίωση του ζώου) και τον  καλυκοϊό.

Ένας εκπρόσωπος για την
MSD είπε: «Η  ευημερία των ζώων  είναι ο πυρήνας της αποστολής μας.  Όλη η  MSD έρευνα για την υγεία των ζώων γίνεται από εξειδικευμένο, εκπαιδευμένο προσωπικό.«Οι εγκαταστάσεις μας είναι σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους νόμους και κανονισμούς, καθώς οι διαδικασίες, και οι εγκαταστάσεις μας αξιολογούνται και  επιθεωρούνται από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε τακτική βάση. »
2-3-14 Horrific video shows distress of puppies and kittens waiting to be dissected at animal testing lab
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2571532/Video-shows-distress-puppies-kittens-waiting-dissected-animal-testing-laboratory.html


 http://www.buav.org/undercover-investigations/born-to-die


 Death Toll:
During our 8 month investigation, 92 beagle puppies, 10 adult nursing female beagles, at least 15 kittens and an unknown number of rabbits, calves and chickens were killed at the facility including:
 1.  13th June 2013 - 3 nursing female beagles killed
 2.  27th June 2013- 2 beagle puppies killed
 3.  1st July 2013 - 2 beagle puppies killed
 4.  5th July 2013 - 8 beagle puppies killed
 5.  5th July 2013 - 120 chickens killed
 6.  22nd August 2013 - 15 kittens killed
 7.  4th October 2013 - 2 beagle puppies killed
 8.  7th October 2013 - 2 beagle puppies killed
 9.  8th October 2013 - 60 chickens killed
 10.  10th October 2013 - 2 beagle puppies killed
 11.  15th October 2013 - 3 beagle puppies killed
 12.  17th October 2013 - 2 beagle puppies killed
 13.  23rd October 2013 - 2 nursing female beagles killed
 14.  29th October 2013 - 4 nursing female beagles killed
 15.  25th November 2013 - 2 beagle puppies killed
 16.  28th November 2013 - 13 beagle puppies killed
 17.  2nd December 2013 - 1 nursing female beagle and her 4 puppies killed 
 18.  9th December 2013 - 18 rabbits killed 
 19.  30th January 2014 - 27 beagle puppies killed  
Our Best Friends don’t belong in laboratories.  But these cats and dogs never experienced the love of a human family or the joys of playing outside. They never saw the sky, breathed fresh air or felt the grass beneath their feet. Born to die for the research industry, their lives were cruelly cut short at just a few weeks old.
Sadly it is too late for these individuals but please help the BUAV end the appalling killing of puppies, kittens and other animals born to die in UK laboratories.

Δεν υπάρχουν σχόλια: