Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η Sweetie ξεσκεπάζει τους online παιδόφιλους

Η Terre des Hommes ,Ολλανδική οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, δημιούργησε έναν εικονικό χαρακτήρα (avatar) με τη μορφή ενός 10χρονου κοριτσιού από τις Φιλιππίνες για να εντοπίσει παιδόφιλους (child sex predators)

 Μόλις ο avatar του 10χρονου κοριτσιού με το όνομα Sweetie ανέβηκε σε internet chatrooms, δεκάδες άνδρες αναζήτησαν online σεξουαλικές δραστηριότητες με την 10χρονη Φιλιππινέζα Sweetie και παζάρευαν τις «sex shows υπηρεσίες» της.
 Kάποιος της πρόσφερε $20 για να γδυθεί on Skype

Ο avatar Sweetie (με εξαιρετικά ρεαλιστικό 3D animation ) πρόσφερε webcam sex με τη 10χρονη  και χρησιμοποιήθηκε σαν δόλωμα για άνδρες από δυτικές χώρες που πληρώνουν για sex shows με ανήλικα φτωχών χωρών, όπως οι Φιλιππίνες.

για δυόμιση μήνες, ερευνητές της TDH προσποιήθηκαν ότι ήταν η Sweetie, ενώ εργάζονταν με μυστικότητα σε μια αποθήκη εμπορευμάτων σε βιομηχανική περιοχή του ΄Αμστερνταμ.
 Η έρευνά τους (περίπου 10 εβδομάδων) παρουσιάζεται σε ντοκιμαντέρ που ανέβηκε στο YouTube.

Στις 4-11-13, ο Hans Guyt, special projects director της Terre des Hommes, απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων (in a webcast from the Hague) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. 

Οι ερευνητές, μεταμφιεσμένοι σε 'Sweetie', συνομίλησαν διαδικτυακά με 20.000 παιδόφιλους από 71 χώρες , εντόπισαν την ταυτότητα 1.000 ατόμων και παρέδωσαν τα στοιχεία τους στην Interpol (εργάστηκαν με νόμιμες τεχνικές έρευνας, όχι με hacking και απέδειξαν ότι είναι εύκολο να εντοπιστούν οι child sex predators)
 
254 από τα 1.000 άτομα που ταυτοποιήθηκαν, προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες (54 είναι Καναδοί ) 110 είναι Βρετανοί και 103 child sex predators κατάγονται από την Ινδία.

 Η Terre des Hommes έχει εργαστεί για χρόνια για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας στη Νοτιοανατολική Ασία και οι ερευνητές της παρατήρησαν ότι τα τελευταία χρόνια οι νεαρές πόρνες εξαφανίστηκαν από τα συνήθη στέκια τους: cafes, εστιατόρια και ξενοδοχεία που συχνάζουν άτομα για σεξουαλικό τουρισμό.

 Οι sex tourists δεν χρειάζεται να αφήνουν πλέον το σπίτι τους για να εκμεταλλεύονται τα παιδιά, αφού διαθέτουν τις high-speed Internet connections για αυτό τον σκοπό.
 Οι νεαρές πόρνες και συχνά τα παιδιά ωθούνται από τους εξαθλιωμένους οικονομικά γονείς τους, να προσφέρουν online σεξουαλικές πράξεις για να βγάλουν λεφτά.
Ωστόσο γίνονται θύματα εγκληματικών συμμοριών που έχουν τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων  από τη  σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών.

 4-11-13 The ten-year-old girl called 'Sweetie' who has caught more than a THOUSAND predators: How a computer generated child snared pedophiles across the world πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2487397/Terre-des-Hommes-creates-CGI-girl-called-Sweetie-entice-child-porn-predators.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: