Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΤΟ…ΣΑΛΠΙΣΜΑ


1974……..Μία μικρή χώρα, κάπου στο Νότο της ευρωπαϊκής ηπείρου άλλαζε εποχή και γυρνούσε σελίδα μετά μία πολυτάραχη μεταπολεμική περίοδο με στόχο την επούλωση των πληγών της και την ανάπτυξή της σε ένα κόσμο όπου οι μεταβολές ήταν ραγδαίες και πολυποίκιλες. 
 
          Προθέσεις…….Υποσχέσεις…….Πρόγραμμα. Ένας λαός με την προσδοκία του καλύτερου στην ζωή του προχώρησε σε ένα αγώνα ελπίζοντας να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, εξασφαλίζοντας το μέλλον των παιδιών του στοχεύοντας ακόμα μακρύτερα.
           Μέσα στη δίνη της έντονης και ασύδοτης πολιτικοποίησης των πάντων της περιόδου, ο Έλληνας παραμέρισε και αγνόησε το σημαντικότερο αισθητήριο που πολλές φορές στο παρελθόν τον έσωσε από μαζικές καταστροφές. Το ένστικτό του!! Παραδόθηκε χωρίς όρους στις σειρήνες του καλύτερου αύριο παραβλέποντας την παγίδα.

         Και το σχέδιο πέτυχε! Μπορεί  να χρειάστηκε χρόνος όμως  πέτυχε!! Οι πολιτικοί ηγετίσκοι  της χώρας αυτής είχαν παραδώσει  το ομόλογο που υπέγραψε ο  Θεός με του οπλαρχηγούς του  1821 για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αυτής  της γωνιάς, στους λυσσασμένους  απογόνους του Μέτερνιχ, του Κάιζερ, του Χίτλερ, οι οποίοι το κουρέλιασαν και το σκόρπισαν στους πέντε ανέμους, δένοντας χειροπόδαρα την έννοια της ελευθερίας για την ΕΛΛΑΔΑ!!!

          Η συναίνεση και η πλήρης  υποταγή των εκάστοτε κυβερνητών  ήταν απόλυτη. Το σχέδιο προχωρούσε  με τις σταλαγματιές του δηλητηρίου  να εισχωρούν βαθιά στο κορμί  της χώρας προκαλώντας την  σήψη. Η λογική του εφησυχασμού  της κοινωνίας, με την άνεση  της καθημερινής ρουτίνας, την  ασφάλεια του οικείου και την  ηρεμία του επαναλαμβανόμενου οδήγησαν στην πλήρη ύπνωση των ανθρώπων αυτής της χώρας. Το μόνο που τους προκαλούσε διέγερση ήταν η επιβίωση των πολιτικών σχηματισμών ώστε να εξασφαλίζεται η ραστώνη και η τεχνητή ευμάρεια. Και οι εκπρόσωποι τους  συντηρούσαν με ενθουσιασμό την τεχνητή αυτή ουτοπία διαβλέποντας την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου εξόντωσης και εξαφάνισης ενός ολόκληρου Έθνους.

         Η χρήση των μέσων πειθούς  της κοινωνίας ήταν αλόγιστη  και συνεχής. Ο πόλεμος με  τους τούρκους!! Η τρομοκρατία  που στοίχισε ζωές και καθήλωσε  την κοινωνία!! Ο φόβος!! Με τον  τρόπο αυτό κατάφεραν να διαφθείρουν  τις λογικές αιτίες αντίστασης  και να υποκλέψουν την κοινή  λογική οδηγώντας στην προβατοποίηση του Έλληνα στις κομματικές στάνες και στην απόλυτη και τυφλή φανατική υποταγή.

          Επί 38 χρόνια προσέφεραν στον Έλληνα «ειρήνη» και «ασφάλεια – τάξη», εξασφαλίζοντας την σιωπηλή και υπάκουη συναίνεσή του ώστε να απαλλαγούν από τον σημαντικότερο κίνδυνο. Την εξέγερσή του!!!

           Οι θεωρίες «συνωμοσίας» των  δεκαετιών 80 και 90, και τα ειρωνικά  χαμόγελα των δοκησίσοφων των  εποχών εκείνων έχουν πλέον  καταρρεύσει κάτω από το βάρος  της αποκάλυψης του σχεδίου  και των διαδοχικών επιβεβαιώσεων  του. Η πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος: Ο μισοναρκωμένος και μισοτυφλωμένος Έλληνας!!!

           Και ενώ το δηλητήριο συνεχίζει  την διαβρωτική του πορεία  στο κορμί του Ελληνικού έθνους  διαλύοντας κάθε ίχνος ιστορικής  ύπαρξης καταστρέφοντας την συλλογική  μνήμη και ρίχνοντας σε βαθύ  κώμα την κοινωνία, με τους  απόγονους των Λατίνων του  1204 να χτυπάνε με λύσσα το  ημιθανές λείψανο της Ελλάδας,  η επιβολή αυξάνει ένταση.

           Η βαρβαρότητα και η αδικία  η έλλειψη ανοχής και η καταστολή  είναι η καθημερινή πρακτική  των πολιτικών που έχουν απομείνει,  απέναντι στους πολίτες της  χώρας αυτής. Οι δυνάμεις καταστολής  ενισχυμένες από μισθοφόρους  των σύγχρονων Μέτερνιχ κατακρεουργούν σε κάθε ευκαιρία τους πολίτες που προσπαθούν να αναπνεύσουν ελεύθερα. Όμως όπως και στο μακρινό ή κοντινό παρελθόν η ιδιαίτερη αυτή τάξη ανθρώπων που εντρυφούν στην χώρα, οι οποίοι ακκίζονται και αλληλοκολακεύονται αναγορεύοντας εαυτούς και αλλήλους σε «σωτήρες», «φωτισμένους», «χαρισματικούς», «εθνάρχες» και άλλα γραφικά συνεχίζουν να παραμένουν γαντζωμένοι στις βαθιές καρέκλες τους πιστοί στα κελεύσματα των αφεντικών τους. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι τα αφεντικά, απροκάλυπτα πλέον, εγκαταστάθηκαν στο φέουδό τους παρακολουθώντας από κοντά τους υποτακτικούς τους.  

          Το τέλος πλησιάζει με ταχείς  ρυθμούς. Το συμπέρασμα είναι  ότι η Δημοκρατία ως πολίτευμα  μπορεί να είναι το καλύτερο  κάτω από το πρίσμα της ματιάς  των δημιουργών του. Των Αρχαίων  Ελλήνων!!! Οι απόγονοί τους, δυστυχώς, το εξευτέλισαν τελείως!!! Και  είναι κοινή παραδοχή πλέον  ότι η εφαρμοζόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει με τεράστιο κόστος για όλους μας και παταγώδη θόρυβο!!! Μπορεί κάποιος να περιμένει την Ελπίδα να ξεμυτίσει από κάπου με τους υπάρχοντες διαχειριστές ενός διαβρωμένου και εξαθλιωμένου συστήματος, με την διαφθορά και την συνέχιση της καταστροφής όλων των στηριγμάτων ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους? 

         Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για το Ελληνικό Έθνος. Η λυσσώδης προσπάθεια σπίλωσης των ιστορικών γεγονότων από τους εκάστοτε κυβερνήτες δεν έχει κατορθώσει ακόμα να σβήσει το θαύμα της περιόδου εκείνης που έστησε το Έθνος στα πόδια του. Η λυσσώδης προσπάθεια απαξίωσης της θρησκευτικής πίστης δεν έχει κατορθώσει να σβήσει την ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη…… «Για του ΧΡΙΣΤΟΥ την πίστη την αγία και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ την ελευθερία». Για όσους νοιώθουν ακόμα το ρίγος της ύπαρξής τους και θυμούνται που την οφείλουν και σε ποιούς, για όσους δεν έχει σβήσει το καντήλι των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βυζαντίου, του 1821, του 1912-13, του 1940, για τις γενιές του 80 και του 90 που δεν έχουν διαβρωθεί πλήρως από το δηλητήριο και έχουν αντιστάσεις. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ? 

            Γιατί οι λέξεις θα διατηρούν  πάντα την δύναμή τους. Όσο  και αν προσπαθούν να τις  αποδυναμώσουν. Και οι λέξεις 

                                   ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

         Είναι κάτι περισσότερο από απλές λέξεις. Αποτελούν προοπτική!!!                           Και σημαία!!!! Και είναι στις δικές μας επιλογές να χρησιμοποιήσουμε τις προοπτικές αυτές με όποιο τρόπο επιλέξουμε ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ύπαρξης μας. Της ύπαρξης της ΕΛΛΑΔΑΣ. Και το μέλλον των παιδιών μας!!!

            Θυμηθείτε ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!! Η Ελληνική πατρίδα είναι δικιά μας και κανένας δεν πρέπει να μας την πάρει και να μας κάνει δούλους!! Ψάξτε – βρείτε – νοιώστε το σάλπισμα! Τον παιάνα που δονεί την υπόστασή μας επί χιλιάδες χρόνια κρατώντας την ΕΛΛΑΔΑ όρθια και δυνατή. Ήρθε η ώρα να αναστήσουμε τις ψυχές των προγόνων μας μέσα από τις πράξεις μας.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!
Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι που 'χουμε  μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο  σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!
                

              ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: