Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Βροχή οι φόλες από κυνηγούς στον Χολομώντα ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ! Καθίκια!! Το δασαρχείο της Χαλκιδικής τι κάνει;;...

Μία αγανακτισμένη φιλόζωη, η Βάσω, μας έστειλε δεκάδες φωτογραφίες που έχει συγκεντρώσει από δηλητηριασμένα ζώα στην περιοχψή Χολομώντα-Καταφυγίου Χαλκιδικής! Από αλεπούδες και πουλιά μέχρι σκυλιά είναι τα θύματα των κυνηγών, των βοσκών και όσων απάνθρωπων βάζουν δηλητηριασμένα δολώματα για διάφορους σκοπούς. Η Βάσω καταγγέλει ότι δεν πρόκειται για κάτι πρόσφατο, αλλά για κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, καθώς υπάρχουν περιοχές όπου επιτρέπεται το κυνήγι, με είδη που επιτρέπεται να κυνηγήσουν. Οι περισσότεροι κυνηγοί κυνηγούν ζαρκάδια, αναφέρει.

Την εποχή που σταματά το κυνήγι (Μάρτιο έως Αύγουστο) τοποθετούνται από ποιούς άραγε (;) φόλες σε διάφορες μεριές του ορεινού όγκου του Χολομώντα, καθώς εκτός από τα φυτοφάγα ζώα (λαγοί, ζαρκάδια, αγριογούρουνα), φιλοξενούνται και σαρκοφάκα (αλεπούδες και λύκοι). Οι κυνηγοί λοιπόν δηλητηριάζουν τα σαρκοφάγα ζώα για να μη σκοτώνουν τα θηράματα...που θέλουν να σκοτώσουν οι χομπίστες-περιβαλλοντολόγοι-δολοφόνοι κυνηγοί!!!!

Εκτός από νεκρά κουνάβια,αλεπούδες,ασβούς,λύκους και γεράκια όμως βλέπει κανείς και δηλητηριασμένα νεκρά αδέσποτα σκυλιά που τυχαίνει να φάνε το δόλωμα ενώ έχουν βρει και νεκρό ζαρκάδι που έφαγε χόρτα όπου υπήρχε δηλητηριασμένο δόλωμα!


Η απανθρωπιά των κυνηγών της κατά τ άλλα πανέμορφης Χαλκιδικής όμως δεν φαίνεται να σταματά εκεί, αφού υπάρχει περιστατικό και μίας σκυλίτσας στον σκουπιδότοπο στον Πολύγυρο πυροβολημένη στο κεφάλι (φωτό κάτω)! Ποιός πυροβόλησε; Ποιός κυνηγός που οπλοφορεί και εκτός από το χόμπι του να σκοτώνει πουλιά, πυροβολεί αδέσποτα που τον ενοχλούν για ακόμα μία φορά;


Όπως γράφει η φιλόζωη Σοφία μια μέρα πριν δολοφονηθεί ,πήρανε τα έξι κουτάβια της τα οποία και δόθηκαν για υιοθεσία.Δεν μπορούσανε όμως να φανταστούν το τραγικό τέλος της μητέρας τους.

Και έχουν το θράσος οι δολοφόνοι της ζωής, οι κυηγοί, να αυτοαποκαλούνται φυσιολάτρες, με σεβασμό στο θήραμα και άλλες τέτοιες φιλοσοφίες.....

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: