Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βόμβα ΣΤΕ: παράνομη η ψήφος των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.....
ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ


Σε συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη. Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο “ασκός του Αιόλου”, σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους “αδικημένους” να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.


parapolitika.gr

πηγή

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 19 Μαίου 2011
Κύριοι,
Η ψήφος των αλλοεθνών "αλλογενών" έχει παίξει ρόλο και στο παρελθόν, εκλογές 1920, αλλ΄ αυτοί είχαν τυπικά έστω την ελληνική ιθαγένεια.
Βλ. μελέτη του κθηγητού Σαμ Χασσίδ,
πανεπιστήμιο Χάϊφα Technion, με αναδρομές σε εξαιρετική βιβλιογραφία.
Εδώ όμως προτάθηκε η ψήφος αλλοεθνών λαθρομεταναστών!
Τη μόνη ελπίδα επανεκογής, μετά τους ελληνοποιημένους, σε μεγάλο αριθμό αμφιβόλου εθνικής καταγωγής και με διαπιστωμένα πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα ομογενείς και ψευδο "ομογενείς", για την κατατυρανούσα τη χώρα πλουτο - κλεπτοκτατία και τους εντολοδόχους της πολτικάντιδες αποτελούν οι νόμιμοι μετανάστες και οι εν δυνάμει νομιμοποιηθησόμενοι λαθρομετανάστες.
Πρόοδος; Τυχαίο; Δε νομίζω.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός