Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΟΚ! Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ": "Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου. Να αρθούμε πάνω από πατρίδες και έθνη"

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ!


http://news247.gr/ellada/article1087449.ece/BINARY/original/real.jpg

Η "βίβλος" των Αγανακτισμένων

Τα πρακτικά της πρώτης χθεσινής συνέλευσης των "Αγανακτισμένων" από το Σύνταγμα είναι γεγονός και δημοσιεύτηκαν στο blog της "Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα". Διαβάστε τα αναλυτικά

Γέμισαν την Πέμπτη οι απανταχού πλατείες της Ελλάδας στην πρώτη συγκέντρωση που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου και πλήθος κόσμου μπήκε στο ρυθμό των Ισπανών.

Μάλιστα στο blog http://real-democracy.gr τα πρακτικά από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της "Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα" στην πλατεία Συντάγματος δημοσιεύτηκαν.

Όπως αναφέρει το blog πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.

"Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη. Τα πρακτικά παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά τοποθετήσεων των ομιλητών, χωρίς να παρατίθενται προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία και οι ίδιοι, πολλές φορές δεν τα ανέφεραν. Πολλές φορές, υπήρξαν προτάσεις οργάνωσης, άλλες φορές, κραυγές αγωνίας, άλλες, κραυγές καταγγελίας, πάντοτε όμως απόψεις σεβαστές και διατυπωμένες σε μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας".

Αναλυτικά τα πρακτικά της 1ης Συνέλευσης

*Να υπάρξουν κατασκηνώσεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Ελλάδας, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με σαφή κατανομή καθηκόντων και υποχρεώσεων.

*Έχουμε την ομορφιά μαζί μας, απέναντι στον μοχθηρό τραπεζίτη και τον κακό πολιτικό.

*Όποιος πολιτικός αδικεί, όποιος πολιτικός δεν σέβεται την λαϊκή εντολή, να πηγαίνει σπίτι του ή στην φυλακή.

*Είναι μια διαδήλωση ανοιχτή, μια συγκέντρωση όπου μιλώ και ανατριχιάζω με την εμπειρία

*Η Δημοκρατία τους, δεν εγγυάται ούτε την Ισότητα ούτε την Δικαιοσύνη.

*Να μείνουμε στο Σύνταγμα, έως ότου αποφασίσουμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας.

*Όταν ο κόσμος, όταν όλοι εμείς συζητάμε χωρίς φόβο, ο φόβος φωλιάζει σε αυτούς εκεί πάνω στο κτίριο της Βουλής.

*Αυτή την στιγμή, οι λέξεις στην Ελλάδα, έχουν χάσει το νόημά τους. Λέμε Ελλάς και εννοούν ΕΛ. ΑΣ, λέμε λαός και εννοούν ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη. Να δώσουμε ώθηση, να βρούμε την δύναμη, οι λέξεις να ξαναβρούν το νόημά τους.

*Να μείνει το Σύνταγμα και οι δρόμοι, κλειστοί αυτό το βράδυ, και κάθε βράδυ από εδώ και πέρα έως ότου βρεθεί λύση.

*Δεν πρέπει να μας ευχαριστεί να είμαστε καταναλωτές ή πελάτες, πρέπει να μας ευχαριστεί όταν είμαστε σωστοί, υπεύθυνοι πολίτες.

*Οι Ποδηλάτες, στις κινητοποιήσεις και τις ποδηλατοπορείες της Παρασκευής, κέρδισαν το δικαίωμά τους, στην μετακίνηση,κέρδισαντον χώρο τους. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

*Να συνειδητοποιήσουμε την δύναμή μας και να κατανοήσουμε τα κοινά προβλήματά μας.

*Να καταρρεύσει το πλουτοκρατικό σύστημα της πολιτικής, να το ανατρέψουμε με επαναστατικές κινήσεις.

*Να δούμε παγκόσμια το θέμα, το πρόβλημα της καταληστευμένης ζωής μας. Να ενωθούμε με ό, τι στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται ως ανάλογη κίνηση.

*Να καλέσουμε καθηγητές, νομικούς να μας διαφωτίσουν με ποιόν τρόπο θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.

*Να οργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες στο Σύνταγμα και τις κατασκηνώσεις που θα κάνουμε.

*Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε οι Ελληνες με την ατομικιστική μας νοοτροπία.

*Να ξεκινήσουμε με την προσωπική μας αλλαγή, με την ενδιάθετη αλλαγή του εαυτού μας. Να απευθυνθούμε στον φίλο φοιτητή, στον φίλο εργαζόμενο να του ζητήσουμε να αλλάξει λογική και νοοτροπία. Και όλοι πρέπει να προσφέρουμε.

*Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου. Να αρθούμε πάνω από πατρίδες και έθνη.

*Το βασικό πρόβλημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, είναι η αδιαφορία. Δημοκράτης είναι εκείνος που σέβεται τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του.

*Να κοιτάξουμε στα μάτια τους διπλανούς μας. Η αδιαφορία ξεκίνησε από τον καταναλωτισμό. Να πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι.

*Το σύστημα ευνοεί λίγους και καταπιέζει τους πολλούς. Να γίνουν κύκλοι και συνελεύσεις συζητήσεων σε κάθε γειτονιά.

*Στο Σύνταγμα, σήμερα το βράδυ, νιώθω ευτυχισμένη. Ας κάνουμε μια καλή αρχή, κλείνοντας τις τηλεοράσεις μας. Και ας ξεκινήσουμε να συντονιζόμαστε.

*Έχουμε συνειδητοποιήσει και ζητούμε πλέον καθαρά να γυρίσει η Δημοκρατία στην βάση, δηλαδή σε όλους εμάς. Να μην υπάρχει κανένα σύμβολο, ή σημαία. Και να εκθρονιστούμε όλοι μας από το όποιο βόλεμα μας και να οργανωθούμε.

*Να γίνει ένα μπλογκ ενημέρωσης και συντονισμού.

*Συμμετέχουμε όσο μπορούμε για να αλλάξουμε την ζωή μας. Να φέρουμε την Δημοκρατία στα σωστά μέτρα, τα μέτρα της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

*Στην Πνύκα, τα αρχαία χρόνια, γίνονταν συνελεύσεις και θεμελιωνόταν η Δημοκρατία. Να αλλάξουμε τις ζωές μας ,να αλλάξουμε την Ιστορία μας. Στην εταιρία μας άλλαξαν, προσέλαβαν ανέργους, τους έδωσαν δουλειά.

*Να πέσουν όσοι υποθηκεύουν το μέλλον μας. Να κρατήσουμε δυνατή και ζωντανή την οργάνωση από τα κάτω.

*Σήμερα το βράδυ, τα πρόσωπά μας, φωτίστηκαν από ένα χαμόγελο. Έχουμε όλοι, μια ψυχική ανάταση. Ας το κρατήσουμε αυτό, και ας προχωρήσουμε.

*Πρέπει να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και να αγωνιστούμε για αυτήν την τιμωρία.

*Να γίνεται κάθε απόγευμα στις 6.00μμ συγκέντρωση, και να ακολουθεί στις 9.00μμ, συνέλευση.

*Υπάρχει φόβος αυτή την στιγμή στα ΜΜΕ του κατεστημένου και τους πολιτικούς. Η διαδήλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, η συνέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Να μην τους επιτρέψουμε να μας ενσωματώσουν.

*Να ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε αιτήματα. Να αλλάξει η πολιτική, να πέσει η κυβέρνηση, να διαμορφώσουμε τις δικές μας προτάσεις.

*Να πάει στο διάολο το χρέος που μας φόρτωσαν. Να γίνει κεντρική πολιτική διαμόρφωση λόγου και έργου, οι συνελεύσεις βάσεις. Να αντισταθούμε λυσσαλέα.

*Η Υγεία καταρρέει, δεν υπάρχουν υλικά, ο κόσμος κινδυνεύει στα νοσοκομεία, μας ληστεύουν και μας εγκαταλείπουν στην τύχη μας.

*Πήρα το μικρόφωνο για να ζητήσω συγγνώμη από τα νέα παιδιά, τους πολλούς νέους ανθρώπους που βλέπω εδώ, να ζητήσω συγγνώμη για την Ελλάδα και την πολιτική σκηνή που τους παραδίδουμε.

*Να ξεκινήσουν διαδικασίες αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης, αποκαθιστώντας την σχέση μας με την πολιτική, να εργαστούμε με πείσμα για αυτό, να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

*Να δώσουμε την δύναμη σε όλους εμάς, τους πολίτες, τους καλλιτέχνες, τους απλούς ανθρώπους που σήμερα πήραν μια βαθιά ανάσα.

*Ας ασκήσουμε το δικαίωμα στην ανυπακοή, ας το διακηρύξουμε με πάθος και δύναμη. Να φτιάξουμε Ιστορία από την αρχή.

*Η Δημοκρατία ξεκίνησε από εδώ, από την Αθήνα. Η πολιτική δεν είναι κάτι κακό. Για την καλυτέρευσή μας, ας την ξαναπάρουμε στα χέρια μας.

*Η ενημέρωση και η μετάδοση όσων γίνονται εδώ είναι ένα σημαντικό βήμα πληροφόρησης και συντονισμού, να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο.

*Να φέρουμε και ένα ταπεράκι φαγητό, να αντέξουμε τις ώρες της συνέλευσης, να είναι και η μικρή, σημαντική προσφορά όσων δεν προλαβαίνουμε να είμαστε πολλές ώρες εδώ.

*Τα προβλήματα είναι κοινά και είναι αυτά που μας ενώνουν. Να μην αφήσουμε τις ταμπέλες, τις στρατεύσεις ή τις όποιες επιμέρους επιλογές μας, να μας χωρίσουν.

*Παιδιά, να μην φοβάστε. Να παραμείνετε ήρεμοι, αυτό θα μεταφέρω και στους φοιτητές μου. Να ξέρετε ότι τα οικονομικά, είναι απλά, σύνθετα τα κατάντησαν οι επιτήδειοι και τα αρπακτικά.

*Νίκη θα’ ναι να έρθουν στο Σύνταγμα όλοι οι νέοι άνθρωποι.

*Η αυτοοργάνωση είναι η μόνη λύση. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

*Μας έχουν γονατίσει με τις συμβάσεις τους. Δεν έχουν οι πλουτοκράτες, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, οι εφοπλιστές, τα ίδια συμφέροντα και τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους, τον δικό μας πλούτο, ας τον ξαναπάρουμε στα χέρια μας.

*Το χρέος μας γονάτισε τις ζωές.

*Οι Ισπανοί μας έδωσαν την ιδέα και το έναυσμα. Να συντονιστούμε με τον υπόλοιπο, υπερχρεωμένο Νότο, ας κινητοποιηθούμε. Οι Ισπανοί μας έδειξαν τον δρόμο.

*Αυτό που ζούμε μας αφορά όλους, εμάς, τους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς, όλους τους λαούς. Το ένα ταπεράκι ας γίνει 10 ταπεράκια, να συντονιστούμε νομικοί, οικονομολόγοι, φοιτητές, όλοι να συνεισφέρουμε όσα μπορούμε με τις γνώσεις μας, κυρίως όμως να μεταδώσουμε το μήνυμα, να μεταλαμπαδεύσουμε όσα έγιναν εδώ στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους μας.

*Η ζωή είναι πολύτιμη για όλους μας.

*Νέοι άνθρωποι, πάρτε τις τύχες σας, στα χέρια σας. Μας πάνε σε συνθήκες Μεσαίωνα και δουλείας. Ο σημερινός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα.

*Η πολιτική είναι ταυτόχρονα, πολλά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι και ο συντονισμός με τους άλλους εξεγερμένους. Αυτή την στιγμή, στην Ισπανία, σε γιγαντοοθόνες αναμεταδίδουν όσα συμβαίνουν εδώ.

*Για την ώρα, είμαστε πολλοί, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως ένας, να το πω διαφορετικά, όλοι για έναν, ένας για όλους.

*Θα ‘ταν πολύ όμορφο, όσο μιλώ να με μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες ή να υπάρχει κάποιος διερμηνέας της νοηματικής, για τους κωφάλαλους.

*Θα ‘ναι μεγάλη στιγμή, να ξεφύγουμε από τον στενό κορσέ τον οποίο μας έχουν φορέσει. Από σήμερα αναδιαπραγματευόμαστε το ισοζύγιο δύναμης στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική σκηνή, ισοζύγιο δύναμης που τώρα ρέπει προς την πλευρά της κυβέρνησης.

*Μας κόβουν κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις αιώνων. Μας κόβουν τις ελπίδες που πρέπει να τις αναγεννήσουμε.

*Να ανατραπούν οι συσχετισμοί πολιτικής και κοινωνικής δύναμης.

*Ένα καλό βήμα κοινωνικοποίησης και συζήτησης θα ήταν αν φέρναμε εδώ στον δημόσιο χώρο, όσες δραστηριότητες θα κάναμε στον ιδιωτικό μας χώρο.

*Συκοφαντούν τους δημόσιους υπαλλήλους, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους ιατρούς. Δικαιοσύνη δεν είναι η ισοπέδωση των 500 ευρώ. Μας στερούν την αξιοπρέπεια.

*Η πολιτική είναι υπόθεση όλων μας. Η κοινωνία χρεοκόπησε. Ας το αλλάξουμε αυτό.

*Η γενιά μου είναι γενιά εκεί στα 50, είναι μέσα στην Βουλή και ζητώ συγγνώμη για όσα σας έχει οδηγήσει να υπομένετε.

*Είμαι 24 χρονών, βαρέθηκα, κουράστηκα να μιλούν γύρω μου με –ισμούς και γλώσσα ξύλινη. Θέλω κάτι να αλλάξει, να αλλάξει υπολογίζοντας και αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες.

*Εδώ βρισκόμαστε για να βρούμε την πραγματική Δημοκρατία.

*Ας ξεκινήσουμε με το να απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο σαν να ήμασταν αδέλφια.

*Ζητούμενο είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και έχοντας το κεφάλι ψηλά. Να εξεγερθούμε εναντίον της κοροϊδίας. Δεν νομιμοποιούμε κανένα Μνημόνιο.

*Η Ελλάδα είναι στον γκρεμό και τα χρήματα της χώρας έξω από την χώρα. Μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν.

*Μας τάζουν ισότητα στην κοινωνική εξαθλίωση. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε ισότητα στην κοινωνική ανάταση.

*Το πρώτο ζητούμενο είναι να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό το οποίο κάνουμε εδώ, έχω AIDS και καρκίνο, είμαι άστεγος δεν ντρέπομαι να τα πω αυτά. Όλοι χρειαζόμαστε δύναμη και να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό.

*Δεν υπάρχει πιο καίρια πράξη, με βαθύ, πολιτικό νόημα από το να πάρουμε την ζωή μας, στα χέρια μας.

*Ας γίνουμε όλοι υπάλληλοι και υπόλογοι του λαού.

*Να κινηθούμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και την Ελλάδα, όπως λέει και το άρθρο 120 του Συντάγματος της χώρας.

*Εδώ συγκροτούμε την νέα, πολιτική δύναμη και σπάμε τον φόβο και την μιζέρια.

*Να πάει παντού το μήνυμα της εξέγερσης. Να δουλέψουμε για το εμείς. Να κινητοποιηθούν και να οργανωθούν όλοι οι άνεργοι.

*Δεν δουλεύει τίποτα χωρίς εμάς, χωρίς τα δικά μας χέρια. Γενικές απεργίες παντού να γίνουμε μια γροθιά.

*Να γίνουμε ιός και να διασπαρούμε παντού.

*Υπάρχουν εκδότες όπως ο Κουρής που χρωστάνε παντού, και τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους.

*Το σύστημα φορολόγησης δεν είναι το ίδιο για τους πλοιοκτήτες και τους έχοντες και κατέχοντες. Ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους.

*Λάθος να πιστεύουμε ότι φταίμε και εμείς, λάθος να στρέφουμε το μαχαίρι ό ένας εναντίον του άλλου, ομόνοια, αλληλεγγύη, συστράτευση όλων μας σε κοινό αγώνα.

*Ξεπουλούν την ενέργεια, και αποκτούν μεγάλες περιουσίες με τις μίζες τους.

*Ας ξεκινήσουμε με δομές αυτοοργάνωσης, μια συλλογική κουζίνα, κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να βρούμε παραγωγούς να μας δώσουν τα προϊόντα τους. Η πλατεία Συντάγματος να γίνει κεντρικό παράδειγμα αγώνα για όλη την Ελλάδα.

*Να περιφρουρήσουμε αυτό που συντελείται. Είναι υπόθεση δική μας και έτσι πρέπει να παραμείνει.

*Η νεολαία βγαίνει με ψυχή, με πίστη, ειρηνικά, όχι όπως τον Δεκέμβρη του 2008, έχουμε ωριμάσει όλοι μας.

*Προχθές οι ακροδεξιοί χτυπούσαν και μαχαίρωναν τους μετανάστες, τους μετανάστες από τις χώρες που πρωτοστάτησαν και δίδαξαν ό, τι εξεργεσιακό συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, στον κόσμο.

*Μετά το «Βέλος», και το Πολυτεχνείο, είναι η πρώτη ενέργεια άμεσης Δημοκρατίας και ηθικής ανάτασης στην Ελλάδα.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΙΒΛΟ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ


ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ:
1. «άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη»
2. «να αυτοργανοθούμε»

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μαλάκες είστε που αντί να επικροτείτε αυτήν την αυθόρμητη ομόνοια και σύμπνοια με σκοπό να απαλλαγούμε από την πολιτική σαβούρα, είστε κολλημένοι στη δήλωση ενός η δύο ατόμων που δήλωσαν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σημαίες, εννοώντας μάλιστα πολιτικές... Ά, ρε κολλημένοι...

Ανώνυμος είπε...

OUST ANARXIKA APOVRASMATA TWN BOREIWN PROASTEIWN KAI ALVANOI PREZAKIDES.
DEN EKPROSWPEITE OUTE TON ELLHNIKO LAO OUTE TIPOTA!
STO DIATANO POY THA SAS KANOUME DWRO THN AGANAKTHSH MAS PLOUSIOI EPANASTATES THS PORDIS!
THA SAS FAME TO LARYGGI!
EKSW OI LATHROMETANASTES KAI TA ANARXOGAMIDIA APO THN TIMIA ORGI TWN FTXWXN ELLHNWN THS ATHINAS KAI THS PERIFEREIAS!

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

27 Μαΐου 2011 3:59 μ.μ.

Η δήλωση είναι από το επίσημο μπλογκ των αναγακτισμένων. Σε αυτά που διαβάζεις στην ανάρτηση στηρίζεται η αγανάκτηση και το καλεσμα και αμφιβάλλουμε ΠΟΣΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

Φιλικά

HR

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιώνω πως στη Ρόδο πάει να γίνει αυτό το καπέλωμα από διεθνιστές του Κώλου. Θέλουν λέει να συμφωνηθεί μεσω face book πως δεν θα υπάρχει όχι απλά κομματική αλλά ούτε Ελληνική σημαία γιατί είναι λέει του Πάγκαλου του Παπανδρέου και του Καρατζαφέρη, και γιατί είναι αγώνας των εθνών και δεν χρειάζεται να περιχαρακωνόμαστε σε εθνικιστικές ιδεοληψίες κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

σχετικα με την βιβλο των "αγανακτησμενων"...στο παρακατω link θα μπητε στην σελιδα τους και θα διαβασετε ενδιαφεροντα πραγματα...διαβαστε με προσοχη!!!
https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/05/27/%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/#comment-72235

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε να τρώγεστε!

Ο κόσμος που μαζεύεται στο Σύνταγμα (ήμουν παρών και έχω άποψη - για άλλες πλατείες δεν ξέρω), αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικιακής ομάδας και πολιτικής ιδεολογίας. Χθες μάλιστα υπήρχαν και πάρα πολλές ελληνικές σημαίες.

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το πρόβλημά μας είναι οι δοσίλογοι προδότες που κυβερνούν και στόχο έχουν την καταστροφή της Ελλάδας είτε λόγω βλακείας είτε λόγω ιδιοτέλειας. Πρώτα να τους κατεβάσουμε από τις καρέκλες τους (ακόμα καλύτερα να τους γδάρουμε ζωντανούς) και μετά μπορούμε να αρχίσουμε να τσακωνόμαστε πάλι μεταξύ μας...

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Πάτρα! Κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να καπελώσουν την αγανάκτηση του κόσμου εντέχνως και κυρίως πολύ ύπουλα! Είναι πολύ δελεαστικό από οτι φαίνεται να έχουν τόσο κόσμο μπροστά τους όλοι αυτοί του 5%. Αν το καλοσκεφτείς είναι η καλύτερη πλύση εγκεφάλου, δεν είχαν ποτέ την τύχη να την κάνουν σε τόσο κόσμο. Πραγματικά απελπίστηκα βλέποντας σ' αυτές της τόσο σημαντικές στιγμές να δρουν πάλι σαν κυματοθραύστης της οργής. Ελπίζω οι Έλληνες να τους ξεσκεπάσουν γρήγορα!

Υ.Γ. Ακούστε πρόταση: Να αλλάξουμε λέει το όνομα της πλατ. Βασιλέως Γεωργίου επειδή λέει αναφέρεται σε βασιλιά. ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΖΩΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ε ????

panos είπε...

symfwnw apolyta me th mh yparksh symvolwn kai symaiwn.ayta xwrizoun kai pote den enwnoun pragmatika giati to kanoun panta se varos twn ypoloipwn.dhladh xwris ellhnikh shmaia de niw8oume arketa ellhnes???glwssa,politismos kai ekseliksh anwterou idewdous einai ayta pou mas voh8hsan sto parel8on,me ayta prepei na porey8oume kai sto mellon.ta symvola ta akisopoiei h eksousia analoga pws th symferei.thn omonoia,thn adelfosynh kai tous koinous stoxous omws den mporouna na mas ta klepsoun pote ta lamogia,ellhnika kai ksenoferta...

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, αυτή η Βίβλος κάνει αρκετό κακό με αυτά τα κάποια ανθελληνικά σχόλια που σκόπιμα και καλοσχεδιασμένα μπήκαν από αυτούς που λαχταρούσαν καιρό τέτοια ευκαιρία και τους βλέπεις να έχουν αναλάβει δράση για να προσηλυτίσουν τους ανίδεους και δυστυχώς το καταφέρνουν ως ένα βαθμό. Προσωπικά, έχοντας διαβάσει αυτά καθώς και έχοντας διαπιστώσει και κάποια άλλα γιατί έχω την τύχη να έχω ελεύθερο μυαλό, με κράτησε μακρυά για μέρες από το να πάω στο Σύνταγμα και να έχω διάφορα ερωτηματικά καθώς και άλλες σκέψεις όπως και πολύν άλλο κόσμο. Μέχρι που χθες πήγα γιατί το ήθελα και η επιθυμία μου στάθηκε μεγαλύτερη από τα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες μου και χάρηκα πολύ που το κεντρικό και μεγαλύτερο μέρος της συγκέντρωσης ήταν Πατριωτικό και Ελληνικό και ένιωσα πολύ καλύτερα! Ωστόσο, διέκρινα όλα αυτά τα οποία θεωρώ επικίνδυνα να περιφέρονται και να κάνουν τη δουλειά τους... Και αυτό με λυπεί. Γιατί, ευχόμενη να κάνω λάθος, ίσως έχουν αρχίσει ήδη οι διάφορες διασπάσεις... Ενώ το μόνο που θα' πρεπε να κοιτάξουμε με όλο μας το Είναι είναι να σώσουμε και να ελευθερώσουμε τον Έλληνα και να' μαστε Έλληνες γιατί αυτή είναι η δική μας πατρίδα, το δικό μας σπίτι και όχι απλά πρέπει να το διαφυλάξουμε για να ζήσουμε καλύτερα αλλά και γιατί έχουμε ιερό χρέος. Αν δεν είχαμε αφεθεί να ξεχαστεί η Ιστορία μας όπως κάποιοι σκοπίμως για τα συμφέροντά τους θέλουν, δεν θα βρισκόμασταν ποτέ μα ποτέ να είμαστε πάλι υπόδουλοι. Και η Ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Είναι κανόνας. Όταν δεν μαθαίνεις. Και όποιος δε συμφωνεί με κάτι τέτοιο είναι γιατί βρίσκεται ήδη στην άλλη μεριά, αυτών που ό,τι και να γίνεται, θα είναι πάντα βολεμένος... Μόνο κάποιος που νιώθει μελλοθάνατος αγωνιά και παλεύει για την πατρίδα του από αγάπη και περηφάνια. Προσωπικά, την περηφάνια μου όσο στέκομαι δεν θα τη χαρίσω σε κανέναν!
ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Φάκ γιού Πάνος φορ φάκινγκ απ μάϊ λανγκουάτζ μπάϊ ράϊτινγκ ιν ίνγκλις ορ γκρίκλις γιού μαδερφάκερ άσχολ!!!

panos είπε...

siga esy re file sou gamhsame kai th glwssa!ma8e prwta tropous kwlozwo,meta krineis kai pws grafw!exeis na ekfraseis kamia apopsh?exeis kati na syzhthsoume?mallon omws protimas na meineis mizeros pisw apo thn anwnymia sou na krazeis opote se voleyei!Αφού έχεις όμως όρεξη,βρήκα χρόνο να γράψω και στη γλώσσα ΣΟΥ!Σήκω και εξαφανίσου τιποτένιο σκουπίδι!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρια τα έχετε παίξει τελείως? Αντιλαμβάνεστε πως είστε προγονόπληκτοι? Πως αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι με όρους γηπέδου? Δηλαδή κάποιος που διαβάζει αυτά που γράφετε εδώ τι πιστεύετε πως καταλαβαίνει? Πως έχετε διαβάσει ιστορία? Πως επειδή οι πρόγονοι σας μιλούσαν ελληνικά, πιστεύαν στο Χριστό και παλιότερα στο δωδεκαθεισμό και παλιότερα στον ορφέα, ΕΣΕΙΣ είστε τι? Το σπέρμα τους που θα καθαρίσει τη χώρα από τη βρωμιά? Ας μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς πιστεύετε. Ποια είναι η πολιτική (όχι κομματική) σας θέση. Δηλαδή πως αντιλαμβάνεστε την συνύπαρξη σας με τους υπολοίπους ανθρώπους γύρω σας. Παρακαλώ πείτε μου.

Δηλαδή στο θέμα των συγκεντρώσεων και της σημαίας. Εγώ ασπαζόμενος τις αρχές του Αναρχισμού θεωρώ πως δεν έχει δικαίωμα κάποιος να υποχρεώσει κάποιον άλλο να μη φέρει τη σημαία μαζί του. Αν βεβαίως η Λαική Συνέλευση της πλατείας ψηφίσει να μην κρατιούνται σημαίες, (πράγμα που το θεωρώ απίθανο) σεβόμενοι τις αρχές τις αμεσοδημοκρατίας (την οποία οφείλετε ως προγονόπληκτοι να ασπάζεστε) δε θα πρέπει να φέρετε σημαίες. Ελάτε στη Συνέλευση, μιλήστε, συζητήστε με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σας και μην είστε τόσο κλειστοί και προκαταλλειμένοι με τους άλλους. Γιατί τόσο μίσος? Ποιος Σόρος και μαλάκας πόρος? Το Δουβλίνο ΙΙ το γνωρίζετε? Δηλαδή πραγματικά πιστεύετε πως είμαστε τόσο ξεχωριστοί σα λαός που μας καταδιώκουν ακόμα και με τους πεινασμένους?

Παρακαλώ απαντήστε μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΏΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΛΈΓΕΤΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ. θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥς ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥς, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, ΞΑΠΛΑΔΟΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚΙΑΝΣ, ΓΟΥΩΛΣΤΡΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΝΕΥΡΟΠΑΙΩΝ (ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ).
ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ. ΟΤΙ ΔΗΛ. ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΙΡΧΝΕΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ (ΚΟΡΑΚΙΑ) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!!!
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Α-Μ-Ε-Σ-Α!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΟΡΙΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η' ΟΧΙ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ! ΠΑΜΕ Ν' ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ...
ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΙΝ' ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Τ' ΑΚΟΥΤΕ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΘΥΝΟΥΝ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΤΑΙΖΕΙ ΕΝΩ ΘΑ' ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ,
"ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ,
ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ.
ΑΠ' ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ,
ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΗ, ΧΑΙΡΕ, Ω, ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!!!!!!!!"
ΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΑ-ΕΛΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

>"Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου. Να αρθούμε πάνω από πατρίδες και έθνη" <

Kαλά κάνουν ό,τι κάνουν, αλλά ας μην προσβάλλουν τον αγώνα των Αράβων. Καμμία σχέση. Ας μην αυταπατώνται όσοι, καλοπροαίρετα πιστεύω, συναθροίζονται στις πλατείες. Σε λίγο θα κουραστούν, συνηγορούσης και της ζέστης, και θα τα παρατήσουν, για να συγκεντρώνονται στις παραλίες.

Αυτό ακριβώς περιμένουν και οι πολιτικοί κι εκεί, στην κούραση, ποντάρουν.

Αυτά δεν ισχύουν για τους δικούς μας μόνο, αλλά και για τους Ισπανούς και όλους τους ήρεμους "αγανακτισμένους".

Οι Άραβες ήσαν (είναι;) ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, αλλά καθόλου ήρεμοι. Γι αυτό είχαν και αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε σε λίγο ο αντιπρόεδρος Β' θα κάψει όλα τ' αντίσκηνα των συριζάδων του Συντάγματος.

ΕΛ είπε...

Κάτι τέτοιες παπαριές κάνανε και στην αρχαία Αθήνα που ο κάθε λεμές ανέβαινε στο βήμα και έλεγε ότι του κατέβαινε ή κατηγόριες και παραλίγο να εξαφανίσουν οι μισοί τους άλλους μισούς. Αλλά μαγκίτης ο Περίκλας τους πασάρισε μια καθωσπρέπει δικτατορία δημοκρατικού τύπου, δημιούργησε τον "χρυσούν αιώνα", έχτισε και τον παρθενώνα παρά τις παπαριές των λαοπλάνων που αντιδρούσαν.
Τώρα που ακούγεται ότι οι δολοφόνοι των λαών ετοιμάζουν επέμβαση στη Βενεζουέλα, να παρακαλέσουμε το Τσάβες να έρθει εδώ. Ο έλληνας μόνο με τύπου Τσάβες ηγέτες μπορεί να μεγαλουργήσει. Τόχει δείξει η ιστορία. Διαφορετικά, εκάστοτε καταντά γελοίος ψευτοδημοκρατοκουλτουριάρης, ξερόλας, τεμπέλης άχρηστος, φαγάνας και σκατόμυαλος.
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Το πετσί των παπαρελλήνων ζητάει δικτάτορα. Ο ευρών αμοιφθήσεται.