Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ: ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΕΚΕΙ ΠΕΡΙΛΥΠΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ....ΔΑΚΡΥΩΝ

Λοιπόν, παιδιά, δεν θέλω παρεξηγήσεις. Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουνε τους καλούς φίλους, ξεκινάω με μια απαίτηση: θα σχολιάζετε μόνο αυτά που λέω και όχι αυτά που σεις φαντάζεστε ό,τι λέω. Και σπεύδω να το κάνω λιανά σε όσους από σας ή δεν καταλαβαίνουνε ή κάνουνε πως δεν καταλαβαίνουνε. Όσοι από σας φαντάζονται (ή παριστάνουν πως φαντάζονται) πως είμαι της Εκκλησίας είναι βαθειά νυχτωμένοι. Επίσης όσοι από σας φαντάζονται (ή προσποιούνται πως φαντάζονται) πως κυκλοφορώ κι οπλοφορώ με βαριοπούλα κρυμμένη κάτω από το σακκάκι μου, για να κάνω θρύψαλα όσα αρχαία μνημεία έχουνε απομείνει επίσης επίσης πλανώνται πλάνην οικτράν. Η θέση μου στα ζητήματα αυτά είναι ακριβώς εκείνη του Κολοκοτρώνη, ο οποίος Κολοκοτρώνης (βάλτε το καλά στο μυαλό σας) ήταν κατά της Εκκλησίας, επειδή πίστευε στον Χριστό και την Παναγία. Θέλετε απόδειξη; Αυτός είπε το –πολύ- ωραίο: Πήραμε τα όπλα πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. Και επειδή είχε από μικρός πάρει τα όπλα πρώτα υπέρ Πίστεως: α) Έφαγε αφορισμό (ξέρετε τι είναι ο αφορισμός, έτσι δεν είναι;) από τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως... και μάλιστα ποιον; Τον Γρηγόριο Ε΄! β) Είδε τον αγαπημένο του αδερφό, τον Γιάννη, να τον παραδίδουν οι καλόγεροι, στο μοναστήρι των οποίων ο Γιάννης είχε καταφύγει, για να θεραπευτεί από τα τραύματά του, στους Τούρκους! Τον Γιάννη τον κάνανε κομμάτια οι Τούρκοι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Στρατηγός μας, έριξε κατάρα στο μοναστήρι αυτό, την οποία κατάρα την πήρε πίσω μόνο λίγο προτού πεθάνει. (Αν και η δική μου εντύπωση είναι πως η κατάρα του τελικώς έπιασε).

Ήταν τόσο Χριστιανός ο Κολοκοτρώνης, ώστε απέφευγε –ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης!- να λερώσει τα χέρια του με... αίμα! Θα ξέρετε, πιστεύω, ότι, επειδή είχε και χιούμορ αυτός ο Μεγάλος Άνθρωπος, πήγαινε στις κρίσιμες μάχες (στην Κόρινθο, αλλά, όπως ακόμα λέγεται, και στα Δερβενάκια) με... ομπρέλλα! Και καθισμένος συνήθως σε ένα βράχο (επειδή καθιστός φαινότανε πιο ψηλός από όσο όρθιος) έδινε κουνώντας την... ομπρέλλα τις διαταγές του. Και άμα οι λεβέντες κάνανε (καλή ώρα σαν και σας, τώρα) πως δεν καταλαβαίνουνε, έβαζε τις φωνές με την αγριοφωνάρα του. (Είχε κόψει το κάπνισμα λίγο μετά τα τριάντα του και μετά ρούφαγε μόνο λίγο ταμπάκο πού και πού).

Πίστευε στην αδιάσπαστη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους, γι’ αυτό και αποκαλούσε τους Τούρκους Περσιάνους (Πέρσες). Σεβότανε όμως και το βάφτισμά του: Θεόδωρο τον βαφτίσανε, Θοδωράκης έμεινε σε όλη του τη ζωή. Δεν άλλαξε το όνομά του να γίνει Αναξίμανδρος να πούμε ή, έστω, Βρασίδας, Θρασύβουλος ή Αγαμέμνων.

Τα καταλάβατε αυτά, παλληκάρια μου; Και για να σας εντυπωθούν πλήρως τα γεγονότα, σας το ξαναλέω: Αυτόν τον άγιο άνθρωπο βρήκε η Εκκλησία να αφορίσει! Δεν αφόρισε άλλους, διακηρυγμένους άθεους, εκείνο το απίστευτο τσούρμο του ελληνικού «διαφωτισμού», που εκ του ασφαλούς ξεφουρνίζανε «θεωρίες», όπως οι παλιοί ψωμάδες τα καρβέλια. Όχι! Αυτοί ήταν αποδεδειγμένα άθεοι, μασάγανε τον αγλέορα χάρη στην Εκκλησία και αράδιαζαν ανοησίες τις οποίες μόνο οι ίδιοι «καταλάβαιναν». Αυτούς όμως η Εκκλησία μας όχι μόνο δεν τους αφόρισε αλλά κάποιους τους έκανε και... μητροπολίτες! Αμέ! Τι νομίζατε εσείς; Πως θα τους κυνηγούσε και θα τους αφόριζε; Όχι δα! Σαν τον Λιάκο να πούμε σήμερα, ο οποίος (σύμφωνα με όσα με πληροφορούν) έχει γίνει καθηγητής και στην... Ορθόδοξη Ακαδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος! Και πάλι εκ βάθους καρδίας αναφωνώ: Αμέ! Ὀχι, παίζουνε οι «σεπτοί πατέρες»!

*

Τώρα κάποιοι άλλοι, που θέλουνε να κάνουνε επίδειξη θεολογικών γνώσεων, με ρωτάνε: «Καλά, ο Μικρογιαννάκης θέλει να σφιχταγκαλιαστούν ο Όλυμπος με το Σινά. Και σεις οι Χριστιανοί (εγώ δηλαδή) δεν πιστεύετε στον Μωυσή που ανέβηκε εκεί είδε τον Θεό (θεόπτης κ.λ.π.) και πήρε τις δέκα εντολές;» Λοιπόν, επειδή (βάσει της πείρας μου) αυτοί που τα ρωτάν αυτά είναι άθεοι κραγμένοι οι οποίοι όμως πηγαίνουνε (σαν τον Μπαμπινιώτη να πούμε) κάθε Κυριακή στην εκκλησία, για να τα έχουνε καλά με τον «κοινωνικό περίγυρο», και παρακολουθούνε στους σταθμούς του μετρό τον φωτεινό πίνακα με αυτούς που ημερησίως γιορτάζουνε, μπας και ξεχάσουνε να συγχαρούνε κάνα Ζηνόβιο ή καμιά Περσεφόνη, σας απαντώ: Εγώ δεν ξέρω τι εσείς ακούτε στους «ιερούς ναούς», εγώ ξέρω τι λέει το Ευαγγέλιο. Και το Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο είναι σαφέστατο: «Κανείς ποτέ δεν είδε τον Θεό». Τι σας λένε τώρα οι διάφοροι που έχουνε συμφέρον να διαστρεβλώνουνε τα κείμενα και την πραγματικότητα, εμένα, παλληκάρια μου, καθόλου δεν με αφορά.

Και να σας εξηγήσω γιατί δεν με αφορά. Βλέπετε στη φωτογραφία, που δημοσιεύεται σήμερα, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίο. Μόλις αναφερθεί το όνομά του, όλοι οι –δήθεν- «πληροφορημένοι» σπεύδουν να κάνουν επίδειξη «ενημέρωσης» και αλαλάζουνε: «Ο έφεδρος λοχαγός του τουρκικού στρατού!» Κι εγώ σας απαντάω: «Το αξιωματιλίκι του Βαρθολομαίου στην Τουρκία σας μάρανε! Σιγά μη στάξει η ουρά!» που έλεγε σε παρόμοιες περιστάσεις κι ο Γέρο- Κολοκοτρώνης. (Μια φορά, διηγούνταν ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασής μας, ένα ποντίκι έπεσε σ’ ένα κιούπι γεμάτο λάδι και πνίγηκε. Πάει λοιπόν ο νοικοκύρης περίλυπος που χάλασε το βιος του, βγάζει παρουσία της κυράς του τον ποντικό από το κιούπι και καθώς τον έβγαζε και πήγαινε να τον ρίξει έξω από το σπίτι, τού λέει η γυναίκα του: «Προσοχή, άντρα μου, μή στάξει η ουρά μέσα στο λάδι μας και το βρωμίσει!»). Κάπως έτσι σκέφτονται όσοι κάθε τόσο ανακαλύπτουνε ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Τούρκος υπήκοος είναι, θητεία υποχρεωτικώς υπηρέτησε, στην Τουρκία κάθε πτυχιούχος γίνεται έφεδρος αξιωματικός ή, έστω, υπηρετεί μειωμένη θητεία σε ειδικές θέσεις, τι θέλατε να κάνει, εφόσον δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα; Να την κοπανήσει και να τον κυνηγάνε στα όρη και τας ερήμους της Μικράς Ασίας; Άλλο, παλληκάρια μου, είναι το ζήτημα.

Για κυττάξτε τη φωτογραφία! Είναι εξώφυλλο από τεύχος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Ο Πατριάρχης λοιπόν, «του Γένους η ελπίδα» κατά πως έλεγαν όσοι τον υποδέχονταν με «τιμές Αρχηγού Κράτους», όποτε καταδεχόταν να επισκεφθεί την Αθήνα, είναι στα Ιεροσόλυμα και περίλυπτος στέκεται μπροστά στο τείχος των δακρύων. «Τώρα», θα μου πείτε, σεις οι φιλομαθείς, «τι είναι αυτό το τείχος των δακρύων;» Θα σας πω, υπομονή, μην προτρέχετε.

Οι συναγωγές των Ιουδαίων δεν είναι όπως οι χριστιανικές εκκλησίες. Είναι κτήρια όπου μαζεύονται οι Ιουδαίοι και μιλάνε για τη θρησκεία τους. Στα πλαίσια του Ιουδαϊσμού, πράγματι, μόνο ένας «ναός» υπάρχει, ο ναός των Ιεροσολύμων ή, όπως είναι περισσότερο γνωστός, ο ναός του Σολομώντος. Αυτός ο ναός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ. Χ. και η θρησκεία των Ιουδαίων είναι από τότε ακέφαλη. Πρέπει λοιπόν να ξαναχτίσουνε τον ναό τους. Αλλά μέχρι να τον ξαναχτίσουνε, μαζεύονται κάθε τόσο στο μοναδικό κομμάτι που έμεινε από το κτίριο του ναού και κλαίνε, επειδή η θρησκεία τους έχει μείνει χωρίς τόπο λατρείας. Οι ανά τον κόσμον ισχυροί Ιουδαίοι λοιπόν (Ρότσιλντ π.χ., Ροκφέλλερ κλπ) «προτείνουνε» σε όλες τις επιφανείς προσωπικότητες που δεν είναι Ιουδαίοι να πάνε εκεί και να κλάψουν με τους Ιουδαίους για την καταστροφή του ναού. Έτσι λοιπόν πήγε και ο Βαρθολομαίος μας.

«Ε, και λοιπόν;» θα μου πούνε οι εξ υμών πληροφορημένοι, ενημερωμένοι, στο «πνεύμα της εποχής» και τα ρέστα. «Τι έγινε; Πήγε για να δείξει τη συμπάθειά του σε ένα θρησκευτικό δράμα της ανθρωπότητος». Εντάξει... έλα όμως που δεν μπορούσε να πάει! Και τούτο, γιατί ο Χριστός έκανε δύο προφητείες, η μία από τις οποίες είχε σχέση με τον ναό των Ιεροσολύμων: Είχε γίνει από τόπος θρησκευτικής λατρείας «σπήλαιο ληστών» (θυμάστε ότι ο Χριστός έβγαλε με το μαστίγιο από κει μέσα τους εμπόρους) και κατά συνέπεια ο ενλόγω ναός έπρεπε να καταστραφεί. Όπερ και εγένετο, λεβέντες μου. Πηγαίνοντας λοιπόν εκεί ο Πατριάρχης και κυττάζοντας περίλυπος τα απομεινάρια του ιουδαϊκού ναού, τι έκανε; Απλούστατα λυπήθηκε και θρήνησε για την επαλήθευση της προφητείας του Χριστού.

Και για να μην νομίζετε τώρα ότι αυτά ενδιαφέρουνε μόνο τους «θεολόγους» και ότι την πραγματικότητα τη μαθαίνετε μόνο από τις εφημερίδες της κυβερνήσεως (τεύχος Α : Το Βήμα, τεύχος Β: Η Καθημερινή, τεύχος Γ : Ελευθεροτυπία, τεύχος Δ: Τα Νέα), σας πληροφορώ ότι αυτό το θέμα του ιουδαϊκού ναού στα Ιεροσόλυμα μας ενδιαφέρει άμεσα. Και να γιατί: Οι Ιουδαίοι θέλουνε να ξαναχτίσουνε τον ναό τους. Έλα όμως που πάνω στον ναό τους είναι χτισμένο μουσουλμανικό τζαμί, το τέμενος του Βράχου όπως αποκαλείται ή τέμενος του Ομάρ, όπως είναι περισσότερο γνωστό! Για να ξαναχτίσουνε λοιπόν τον ναό του Σολομώντος οι Ιουδαίοι, πρέπει να γκρεμίσουνε το τζαμί του Ομάρ. Και αυτό ένα και μόνο πράγμα σημαίνει: Παγκόσμιο Πόλεμο! Το πιάσατε, ενημερωμένοι μου; Και για να μην είναι μόνοι τους οι Ισραηλινοί στον πόλεμο κατά του Ισλάμ, κουβαλάνε ό,τι χειρότερο και βρωμερότερο έχει ο μουσουλμανικός κόσμος στην Ευρώπη και μετά βάζουνε τα παπαγαλάκια τους να λένε ότι μόνο η συμμαχία με το... Ισραήλ θα μας σώσει από τους Μουσουλμάνους!

Κυττάξτε, τώρα, να πούμε και του στραβού το δίκιο. Δεν φταίνε μόνο οι Ιουδαίοι, φταίμε κι εμείς. Έλεγε π.χ. ένας παλιός πολιτικός (έχει πεθάνει τώρα πια, Θεός σχωρέστον): «Εντάξει, εμείς είμαστε διεφθαρμένοι, προδότες, ανεπρόκοποι και ό,τι πεις. Κι αυτός ο λαός όμως που μας ψηφίζει και μας ξαναψηφίζει και μας ξαναψηφίζει τι είναι;»

Έλα ντέ! Τι είναι;

Ο φίλος σας

Χριστοφόρος

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η καραμελίτσα περί αφορισμού ειναι το σήμα κατατεθέν των εκκλησιομάχων "πατριωτών". Δεν μου λές ρε Χριστόφορε, γιατί τον Πατριάρχη τον κρέμασαν οι Τούρκοι;
Έχεις διαβάσει την απόφαση που κρεμάστηκε στο κρεμασμένο του κουφάρι;
Το τι είπε ο Υψηλάντης περί του αφορισμού το έχεις πληροφορηθεί ή όχι;
Εαν όχι δικαιολογήσαι αλλά εαν όχι είσαι απλά άλλος ένας Ελληνόπληκτος εχθρός της πίστης και της πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ HELLENIC ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΜΠΑ'Ι'ΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΛΗΣ.ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΓΕ .ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

σε βλέπω λίγο μπερδεμένο.
αναμασάς συγκεκριμένα σημεία τα οποια από μονα τους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα (μάλλον με την φαντασία του γράφοντα) και τα παρουσιάζεις ως αυταπόδεικτα στοιχεια.πάραυτα καταδικάζεις την χρήση φαντασίας στα γραφόμενα παρα την εξαπλωμένη χρήση αυτής στο κείμενο.

επειδή στην αρχή ουσιαστικά αποκλείεις κάθε πιθανότητα συζήτησις απλά θα σε αφήσω με αυτά και ας ελπίσουμε και οι δυο μας ότι θα βρείς την αλήθεια και όχι την αλήθεια που θες να βρείς.

καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Etsi i allios i Musulmani exoun gini kindinos gia ton Kosmo. I Disi prepi na drasi kata tous. I atomiki bomba den bori na mini sta xeria tous. dikia mou Gnomi

nemesis είπε...

31 Μαρτίου 2011 10:55 π.μ.

Κανένα μπαιράκι κατά των παπάδων σαν τον ΠΑΠΑΦΛΕΣΑ - τα γράφουμε συνέχεια άλλωστε - αλλά κατά του πουλημένων κεφαλών και μη, που μας κράτησαν ραγάδες 400 χρόνια και συνεχίζουν να μας κρατούν ραγιάδες. Πόσες εκκλησίες λές με κεφαλές αρχιμανδρίτες ή απλούς παπάδες ΔΕΝ δέχτηκαν να κάνουν ΚΑΜΙΑ αναφορά στο ποίμνιο για την διαμαρτυρία ενάντια στην ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΡΤΑ γιατί όπως είπαν ΔΕΝ το λέει η κεφαλή της εκκλησίας; Αντιθέτως οργάνωναν αποκριάτικες εσπερίδες και ταξιδάκια για τους θρησκόληπτες θεούσες και συνεχίζουν λες και δεν συμβαίνει τίποτα σε τούτο τον τόπο αφήνοντας τον κοσμάκη στη νιρβάνα του Αυτοί είναι οι προσκυνημένοι.

Φιλικά

Hellenicrevenge

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ....ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΨΕΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ
΄΄Λοιπόν, παιδιά, δεν θέλω παρεξηγήσεις. Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουνε τους καλούς φίλους, ξεκινάω με μια απαίτηση: θα σχολιάζετε μόνο αυτά που λέω και όχι αυτά που σεις φαντάζεστε ό,τι λέω.΄΄

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία της Ελλάδος γι'αυτό έγινε αυτοκέφαλη:επειδή ο Πατριάρχης έκανε ό,τι του έλεγε ο σουλτάνος. Και μην ξεχνάτε ότι αν το ήθελε η Εκκλησία ο κατήφορος της Ελλάδος θα είχε σταματήσει από την πρώτη στιγμή. Θυμάστε τον Παπανδρέου που πήγαινε με την Λιάνη στην Τήνο κι έβγαινε να τον υποδεχθεί ο μητροπολίτης με τις καμπάνες να χτυπάνε; Ή το ξεχάσατε κιόλας; Και οι υπογραφές που μαζεύονταν για το δημοψήφισμα τι γίνανε; Θάναι πεταμένες στα αρχεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Μα το έχει πει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Όταν αρχίσουν να γυαλίζουν οι εκκλησίες μη μπείτε μέσα. Εγώ έχω την εντύπωση ότι οι Ιουδαίοι χρειάζονται τόπο λατρείας.

Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως μπορεί να γίνει διαχωρισμός μασονίας- εκκλησίας στη δικιά μας θρησκεία.
Επίσης μασονίας-εξέλιξης στην πολιτική, στη δημοσιογραφία στις ΔΕΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης κρεμάστηκε, όπως και πολλοί άλλοι αποτυχημένοι Τούρκοι αξιωματούχοι.
Απέτυχε στο ρόλο του να κοιμίζει τους ραγιάδες...Δεν τον κρέμασαν ως διωκόμενο Ορθόδοξο.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο φανατισμός ορισμένων καταντά αστείος. Είναι σαν να διαβάζει κάποιος μετά απο 200 χρόνια οτι ο Ιερώνυμος ήταν προσκυνημένος και αυτός να απαντά: "Όχι! Άγιος ήταν! Αυτά τα λένε οι Ελληνόπληκτοι εχθροί της Πίστης." Σκεφτείτε τώρα πως ο Πατριάρχης δεν ήταν καν προδότης, αλλά ένας Τούρκος αξιωματούχος που είχε αναλάβει την κεφαλή των Ορθοδόξων. Όπως οι Πασάδες είχαν τα Γιουσουφάκια, αυτός είχε τα Παπαδάκια. Όλες τις ανέσεις και πολυτέλειες. Οι Πατριάρχες ήταν ουσιαστικά δεύτεροι Αυτοκράτορες, αφού αυτοί έφεραν τους Τούρκους στην Πόλη. Και φυσικά αυτοί απέτρεπαν το λαό απο το να αντισταθεί.400 χρόνια είχε διωχθεί κανένας Πατριάρχης; Ο Γεννάδιος Σχολάριος διώχθηκε ή ο Τούρκος τον αντάμοιψε. Το κεφάλι του το έχασε για τον ίδιο λόγοι που το έχασαν και οι λοιποί Τούρκοι Στρατηγοί.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ρε παιδιά! Επιτέλους, ωραία τα λέτε για τους παπάδες. Καιρός ήταν.
Ιλαρίων

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για το ελιαμεπ που μας παρείχατε.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για στον συντάκτη για την αντικειμενικότητα του άρθρου. Επιτέλους η αλήθεια -όντως πικρή- για το ιερατείο ελέχθει και πρέπει να λέγεται εφεξής χωρίς φόβο. Οι επαναστάτες ιδεών είναι αυτοί που απελευθέρωναν τα έθνη τους απο τις διάφορες αυτοκρατορίες.
Μην ξεχνάτε ότι άλλο το ιερατείο της Εκκλησιάς Α.Ε και άλλο η θρησκεία-πίστη.Μην τα συγχέεται διότι δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Επίσης τα κακώς κείμενα για κάποιους ιερείς δεν χαρακτηρίζουν ΄και τους ιερείς οι οποίοι ήταν ή είναι πατριώτες και συνεχίζουν να είναι ταπεινεί δούλοι του Θεού ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Γιατί ο σωστός ιερέας πρέπει να είναι ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΟ ΘΝΗΤΟ.
Βλέπετε να ισχύει αυτό σημερα στην πλεινότητα του ιερατείου; ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ.
Αλλά αυτό δεν παίρνει σβάρνα την ορθοδοξία ως πίστη..δλδ δεν θα πα΄ψω να είμαι χριστιανός επειδή οι ιερείς έχουν χάσει την μπάλα...... Αυτά για κάποιους φανατικούς υποστηρικτές του ιερατείου και συνεπω΄ς της εταιρίας Εκκλησία ΑΕ, οι οποίοι φορούν παροπίδες....βέβαια του προτείνω να διαβάσουν την Αποκάλυψη του Ιωάννη να δούν τη λέει μέσα για τους ιερείς.....

Ανώνυμος είπε...

κύριε Χριστοφόρε δεν θα κάνετε άλλες αποκαλύψεις;

Ανώνυμος είπε...

Θα προσπαθήσω, φίλε μου, θα προσπαθήσω.
Χριστοφόρος

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ενδιαφέρον το άρθρο σου, ειδικά ως προς τον Κολοκοτρώνη, άλλωστε μπαίνω και σε διαβάζω συχνά και πάντα βρίσκω κάτι να μου τραβήξει την προσοχή.
Από δω και πέρα να πω κι εγώ μερικά, να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί γράφεις ολίγον τι μπερδεμένα και μπερδεύεις και τους αναγνώστες άνευ λόγου και αιτίας.
Καθότι εβραίος στο θρήσκευμα έχω να καταθέσω στο μπλογκ σου και τους αναγνώστες τα εξής:
Οι συναγωγές δεν είναι κτίσματα στα οποία μαζεύονται οι εβραίοι να μιλήσουν για τη θρησκεία. Είναι τόποι λατρείας κατά την έννοια της εκκλησίας και του τζαμιού, κατά την έννοια ότι σε μια συναγωγή βρίσκονται ιερά-λατρευτικά αντικείμενα που δεν έχει ο εβραίος σπίτι του. Παράδειγμα: στη συναγωγή βρίσκεται η Τορά, άλλως πώς Πεντάτευχος, χειρόγραφη σε περγαμηνή, κόσερ, κλεισμένη σε ξύλινο κιβώτιο. Αυτή την Τορά δεν μπορείς να την αγγίξεις - την περγαμηνή εννοώ, όχι το ξύλο!
Πριν σκεφτείς -δικαίως- ''μα πώς; δεν έχει ένας εβραίος μια Τορά σπίτι του; από που διαβάζει;'' θα σου απαντήσω .
Ο εβραίος έχει μια Τορά σπίτι του, ή μια Χουμάς –δηλαδή Τορά σχολιασμένη- ή μια Τανάκ, αυτό που είναι γνωστό ως η Παλαιά Διαθήκη της Βίβλου όπως ο χριστιανός έχει την Καινή Διαθήκη ή τη Βίβλο ολόκληρη.
Δεν περιμένουμε ούτε εγώ ούτε εσύ να μπούμε σ ένα χριστιανικό σπίτι και να βρούμε εξαπτέρυγα, δισκοπότηρα ή ένα Ευαγγέλιο σαν αυτό που υψώνει ο ιερέας μεσούσης της λειτουργίας μπροστά στο εκκλησίασμα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Πάμε παρακάτω. Είναι σωστό να λες ότι οι εβραίοι είδαν τον Ναό να καταστρέφεται από τους Ρωμαίους το 70μΧ αλλά σφάλλεις όταν όταν λες ότι έχουν μείνει ακέφαλοι θρησκευτικώς. Η θεολογική-ιστορική πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη κι επιγραμματικά έχω να πω το εξής: από την καταστροφή του Ναού και μετά ο Ιουδαισμός μεταλλάσσεται από Ναιτικός σε Ραββινικό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες όχι γιατί δεν έχω να τεκμηριώσω αυτό που λέω, αλλά γιατί θα καταλήξω να γράψω ένα ιστορικό-θεολογικό-πολιτικοκοινωνικό σεντόνι για τα γεγονότα του πρώτου μΧ αιώνα που μάλλον δεν θα διαβάσεις ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος! Ασε που ίσως να λάβω και κανένα μήνυμα ‘’το κείμενο σας είναι υπερβολικά μεγάλο για ανάρτηση’’. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά σοβαρά βιβλία εκεί έξω για όποιον θέλει να προβεί σε τέτοιες ιστορικές και θρησκειολογικές μελέτες.
Επιγραμματικά λοιπόν και ιστορικά μιλώντας (πριν βιαστείτε να με καρατομήσετε ‘’τί λέει ο αντίχριστος και πώς τολμάει!’’) ΙΣΤΟΡΙΚΑ λοιπόν, θα επαναλάβω το συμπέρασμα πολλών ιστορικών της θρησκείας ότι όντως η καταστροφή του Ναού είναι ένα τόσο ιδιαίτερο και δραματικό γεγονός που ‘’γεννάει’’ άθελά του όχι μία, αλλά δύο θρησκείες: τον ραββινικό Ιουδαισμό* και τον Χριστιανισμό. Πώς το κάνει αυτό; Το κάνει προσπαθώντας να εξηγήσει την αρχή της Θεοδικίας, και την κατά τους εβραίους έννοια του Μεσσία: σε απλά ελληνικά, γιατί άφησε ο Θεός να καταστραφεί ο Ναός, γιατί δεν ήρθε τελικά ο Μεσσίας να απαλλάξει τους εβραίους από τον ρωμαικό ζυγό, αν, πού και πώς φταίνε οι εβραίοι γιατί ήταν πλημμελείς στα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αν όλο συνιστά είναι μια θεική τιμωρία κλπ. Να σου υπενθυμίσω ότι το 70 ο Ναός καταστρέφεται για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά ήταν από τους Πέρσες και ‘’μνημονεύεται’’ θεολογικά και κωδικοποιημένα στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης ‘’Εκκλησιαστής’’. Σημειωτέον και ο Εκκλησιαστής θίγει τα ίδια θέματα, δηλ. της Θεοδικίας και της ανεπάρκειας του ανθρώπου να τηρήσει το λόγο του Θεού, για να εξηγήσει και την πρώτη καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Κάνω ένα φάστ φόργουορντ στο σήμερα: υπάρχουν όντως ορισμένοι υπερφανατίλες ανισόρροποι εβραίοι που όντως ονειρεύονται να ξαναχτιστεί ο Ναός στα Ιεροσόλυμα ώστε να έρθει ο μεσσίας**. Αλλά είναι μια τόσο μικρή μειοψηφία που μόνο ως δείγμα ψυχιατρικής μελέτης έχει αξία. Στο άρθρο σου ο μέσος έλληνας, όντας μη-γνώστης των του Ιουδαισμού, της θεολογίας του και της Ιστορίας του θα μπορούσε να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των εβραίων αυτού του κόσμου κοιμάται και ξυπνάει με την ιδέα των αρχιτεκτόνων που ρίχνουν τα ....μπετά πάνω στα συντρίμια του Τεμένους του Ομάρ. (Αυτός ο μέσος έλληνας καλά καλά δεν γνωρίζει τί ‘’δοξάζει’’ το Τέμενος του Ομάρ στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά τί να λέμε τώρα!)
Άσε που από θεολογικής άποψης η προοπτική ανέγερσης ενός νέου Ναού του ‘’Σολομώντος’’ θα σήμαινε αυτομάτως μια απόλυτη μετάλλαξη του Ραββινικού Ιουδαισμού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από το 70μΧ μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 20 συναπτούς αιώνες.
Υπερφανατίλες ανισόρροποι δόξα τω Θεώ υπάρχουν σε όλες τις αβραμικές θρησκείες, ήτοι τον Ιουδαισμό, το Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ανισόρροποι που θέλουν να ...επιταχύνουν το ρου της Ιστορίας του Ανθρώπου μέσα από ένα εσχατολογικό λουτρό αίματος -το αντίστοιχο του μεσία στο ισλάμ είναι ο Μαχντί, ο δωδέκατος ιμάμης- όπου θα αναμετρηθεί το απόλυτο καλό με το απόλυτο κακό υπάρχουν αρκετοί αλλά ευτυχώς όχι τόσοι όσοι φοβόμαστε. Ήμουν πριν μερικά χρόνια στη Ν. Υόρκη, και μιλούσα με κάποιους αμερικανοεβραίους για αυτό το θέμα μετά από σχετικό –και καταδικαστικό- άρθρο της Χάαρετζ τότε για αυτούς τους φανατικούς και μου απάντησαν ‘’τρελός είσαι; Και τι να τον κάνουμε τον Ναό; Να σφάζουμε κατσικάκια γιατί το ρουθούνι του Θεού ευφραίνεται με την τσίκνα επειδή το λέει το Δευτερονόμιο;!’’
Υπάρχουν και κάποιοι έλληνες που στα μύχια της ψυχής τους ονειρεύονται να πάρουμε πίσω την Αγιά Σοφιά, και την Ιωνία και να στείλουμε το τουρκαριό πίσω απ τα Ουράλια. Να ξηλώσουμε τις αλ-κούφικες καλλιγραφίες να φανεί ο Παντοκράτωρ στο τρούλο. Να πάρουμε πίσω τις καμπάνες της Α. Σοφιάς από τα λαμόγια τους βενετσιάνους και να έρθει επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου, να ξεμαρμαρώσει ο Βασιλεύς και να τηγανιστούν κι από την άλλη τα μπαρμπούνια. Δεν είμαστε γιαπωνεζάκια εμείς να τρώμε το ψαρικό σε εκδοχή σούσι... Και να από δω οι προφητείες του Παίσιου, και να από κει ο Αιτωλός, και να παρακάτω ο Παπουλάκος.... Ξέρουμε όμως ότι αυτοί που ονειρεύονται γιούργια στην Κωνσταντινούπολη είναι μια γραφική μειοψηφία και ο μέσος έλληνας έχει άλλες πολύ πιο ανθρώπινες σκοτούρες στο κεφάλι του: να βρει δουλειά, να μεγαλώσει τα παιδιά του, να έχει τρεις δεκάρες στην άκρη για την κακιά την ώρα. Δεν είναι σταυροφόρος του Θεοδόσιου και του Βουλγαροκτόνου έτοιμος να σφάξει εις δόξαν του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού. Κι επιπλέον, ο μέσος έλληνας έχει υπεραρκετή λογική και κρίση να ζυγιάσει ότι ένα τέτοιο απονενοημένο γιούργια θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Τουρκαριού να μπει μέσα στην Ελλάδα να τα κάνει όλα λαμπόγιαλο, να βγει το όνειρο του υπερφίαλου Νταβούτογλου μια ώρα αρχίτερα που φαντασιώνεται το νεοοθωμανικό ...’’δίκαιο’’ να επιστρέφει μέχρι τη Βιέννη, ως μεταστατικός καρκίνος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Σχολιάζεις ολίγον τι ειρωνικά ή έτσι τέλος πάντων το κατάλαβα την πίστη που έχουμε εμείς οι εβραίοι ότι αυτό το τείχος των ‘’δακρύων’’ –και ακριβέστερα τείχος των οδυρμών όπως το έχει βαφτίσει από τον 19ο αιώνα περίπου η Δύση μεταφράζοντας το αραβικό αλ μέμπκα, διότι εμείς ΔΕΝ το λέμε έτσι, αλλά ‘’δυτικό τείχος’’- είναι το μοναδικό απομεινάρι του εξωτερικού περιβόλου του Ναού. Νομίζω ότι είναι αναίτια η ειρωνία, εάν όντως ήσουν ειρωνικός. Είναι θέμα πίστης και ως τέτοιο είναι υπεράνω ειρωνίας. Όπως δεν μπορεί να ειρωνευτεί ένας αλλόθρησκος αυτό το κάτι τι που νιώθουΜΕ οι απανταχού έλληνες για την Αγία Σοφία. Και λέω και δεν διάβασες λάθος, ‘’νιώθουμε’’ διότι βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Μπορεί για μένα να μην έχει καθαρό θρησκευτικό συμβολισμό, έχει όμως εθνικό-ιστορικό-πολιτιστικό! Όταν περπατούσα στη Ν. Υόρκη και βρέθηκα μπροστά στο Εφετείο, είδα ένα τεράστιο κτίριο, επιβλητικότατο και αυστηρό με κίωνες δωρικού ρυθμού. Και είπα στα αμερικανάκια ‘’για μένα ως Έλληνα αυτό έχει μια σημασία που δεν περιμένω να αντιληφθείτε, διότι πολύ απλά δεν είστε έλληνες’’. Συμφώνησαν. Σε τί αλήθεια μπορούσαν να διαφωνήσουν;;; Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι δωδεκαθειστής, που έχει γίνει και πολύ της μοδός τώρα τελευταία.
Και το τελευταίο: οι Ροκφέλερ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΟΙ. Οι Ροθτσάιλντ είναι, οι Ροκφέλερ δεν είναι. Είναι μια καταραμένη Αμερικανική δυναστεία προτεσταντικού πιστεύω και συγκεκριμένα επισκοπαλιανοί –με την όποια ατομική εξαίρεση διότι κάποιος Ροκφέλερ άλλαξε πιστεύω και βαφτίστηκε κάτι άλλο- που εκμεταλλεύεται τον κόσμο με λίαν ανάλγητο και επαίσχυντο τρόπο. Τα θρησκευτικά τους πιστεύω μου είναι αδιάφορα. Εικάζω προσωπικώς όμως ότι οι Ροκφέλερ ‘’έγιναν’’ εβραίοι προιόντος του χρόνου στη λογική ‘’είναι τόσο πλούσιοι που δεν μπορεί, εβραίοι θα ‘ναι’’... τώρα να το σχολιάσω αυτό ως βλακεία; Είναι κι η βλακεία αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα.
Δεν λέω ότι οι Ροκφέλερ είναι κακοί ενώ οι Ρόθτσάιλντ είναι καλοί... Όπως έλεγε κι ο γερό -Προυντόν, αν ο πλούτος ήταν προιόν εργασίας, όλοι οι εργάτες θα ήταν πλούσιοι... Ενέχονται λοιπόν οι αμερικάνοι Ροκφέλερ, κι οι γάλλοι Ρόθτσαιλντ, οι ινδοί Τάτα, οι τούρκοι Γκιουλέν κι οι έλληνες Μπόμπολες και σια όχι γιατί είναι επισκοπαλιανοί, εβραίοι, ινδουιστές, μουσουλμάνοι ή αγνωστικιστές –όπως αυτοπροσδιορίζεται ο Μπιλ Γκέιτς- αλλά στο μέτρο που έχουν χτίσει αυτοκρατορίας αξίας ίσης με το ΑΕΠ του μισού τρίτου κόσμου, εις βάρος της ανθρωπότητας. Και ως τέτοιους θα πρέπει να τους καταδικάζουμε. Ετσι το βλέπω. Πριν μου πεις ‘’τα λες αυτά γιατί είσαι εβραίος και δεν σε συμφέρει’’ να σου πω ότι μόλις και τα φέρνω βόλτα με το μισθό μου. Πάει τέλος του μήνα και έχω 120 ευρώ στη τσέπη. ΟΚ, υπάρχουν πλείστοι συνέλληνες που στις 26 του μήνα είναι με μείον 120 ευρώ στη τσέπη, το ξέρω και το αναγνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Και τέλος: σου πιστώνω ότι πάσχεις σε λιγότερο βαθμό από την εβραιοψύχωση που μαστίζει πλείστα όσα μπλογκς και συσκοτίζει μέσα από απίστευτες δαιμονολογίες το λογικό μας αντί να μας βοηθούν να καταλάβουμε αυτά που κρύβουν τα επίσημα μμε και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κατέστρεψαν τη χώρα. Έχεις πιο ισορροπημένη γραφή, κάπως πιο ήπια και σου χρεώνω τα όποια λάθη ή τις όποιες ανακρίβειες που κάνεις και γράφεις σε άγνοια ή παρεξηγημένη αντίληψη, κι όχι κακοπιστία και συνειδητή στρέβλωση. Πράγμα λογικό να συμβαίνει όταν κανείς ερμηνεύει τα αλλότρια όχι με τα οικεία ‘’κλειδιά’’ και κώδικες ως πρέπει, αλλά με τα δικά του.
Αυτά τα ολίγα και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελέστατο άρθρο, σε διαβεβαιώ ότι, δεδομένου του θέματος, είναι απλώς ένα τηλεγράφημα :)
Εάν αναρτήσεις το παρόν σε θερμοπαρακαλώ να το αναρτήσεις ως έχει είτε ενιαία είτε στα δύο ίσως. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μην το αναρτήσεις καθόλου.

Σημείωση
** κάτι τέτοια υπαινισσόταν κι ο Πειραιώς, στο παραληρηματικό του λογίδριο ότι οι ραβίνοι έχουν μετατρέψει δια της καμπαλά τον αγνό Ιουδαισμό σε εωσφορισμό... δυό λαλούν και τρεις χορεύουν αλλά ας πάει στην ευχή. Δεν θα ασχοληθώ με τον Πειραιώς, βαριέμαι οικτρά, ο τύπος είναι το χριστιανικό αντίστοιχο αυτών των φανατικών που θέλουν να ξαναχτιστεί ο Ναός πάνω στα ερείπια του Τεμένους του Ομάρ. Ίσως γιαυτό ασχολείται τόσο μ αυτούς...
Δεν έχω απολύτως τίποτε εναντίον καμίας θεολογίας και σε κάθε περίπτωση όχι εναντίον της χριστιανικής θεολογίας την οποία ασπάζονται τα δύο έκτα του πλανήτη. Έχω όμως μέγιστη απέχθεια στους φανατίλες πασών των θρησκειών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου, τους αυθέντες, τους συνειδητούς συκοφάντες και σε όλους όσοι γενικώς είτε αδυνατούν να σεβαστούν το δικαίωμα του πλησίον τους να έχει τα δικά του πιστεύω είτε, ακόμη χειρότερα, προσπαθούν ενεργά να στρατολογήσουν νέους ζηλωτές στη μισαλλοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tetraktys.org/frmst%20elinusia.htm

http://www.tetraktys.org/frmst%20elinusia.htm

OBAYE NASE GRONDA είπε...

ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ,
ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ,
<>
ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ,ΚΑΙ ΕΓΩ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.
ΣΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΑ
ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"Και οι υπογραφές που μαζεύονταν για το δημοψήφισμα τι γίνανε; Θάναι πεταμένες στα αρχεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος."
Σε Αγιορίτη Μοναχό που θέλησε να πάρει πίσω το Δελτίο με την Υπογραφή του γιατί θεώρησε ότι τον 'εμπαίζουν' του είπαν τότε από την Αρχιεπισκοπή ότι τα Δελτία είχαν σταλεί στο Λονδίνο για... "αποδελτίωση". Η Σένγκεν επιβάλλει να στέλνονται οι κατάλογοι με τα μέλη των θρησκευτικών κ.ά. οργανώσεων στο "Θηρίο" (=υπέρ-κομπιούτερ)των Βρυξελλών, άλλως έχουν πρόστιμο 50.000 ευρώ την ημέρα!!! Ψάξτε το και επιβεβαιώστε το, αν φυσικά θα βρεθεί κάποιος έντιμος να πει την Αλήθεια ύστερα από τόσα χρόνια!!! Διαβάστε Σένγκεν και Γιούροπολ...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ρε φίλε! Φανταζόμουν πως κάτι χοντρό θα είχε γίνει με τις υπογραφές, αλλά όχι κι αυτό! Τι να ψάξουμε; Στις Βρυξέλλες σίγουρα θα είναι οι υπογραφές (εάν δεν είναι στο Λάνγκλεϋ των ΗΠΑ με κοινοποίηση στο Τελ Αβίβ).
Ιλαρίων

Ανώνυμος είπε...

να πει κάποιος έντιμος την αλήθεια; μα την αλήθεια μόνο οι έντιμοι την λενε!

άσχετο: δυστυχώς φάγαμε χλαπάτσα στη χάγη και μάλιστα ομόφωνα, και δεν το βλέπω ούτε σε μπλογκ απ αυτά που βροντοφωνάζουν για τα δίκαιά μας, ούτε σε επαγγελματίες μουμουετζήδες. μόνο στο μπλογκ e-lawyer με ανάρτηση 1 απριλίου

πληρώσαμε την αμετροέπεια και τον μικροκομματισμό δύο πρωτοκλασάτων κι έμπειρων σωτήρων του έθνους, του ''αγίου'' κωνσταντίνου του νεότερου και της αμερικανο-ντόρας που έπαιξαν προεκλογικά στη βάση ΄΄εμείς που είπαμε όχι στον ανάν για την κύπρο -ο κωστής, όχι η ντόρα-, που βάλαμε βέτο στα σκόπια για το νατο κατατροπώνοντας τον μπους, και που ανοίξαμε το δρόμο για τους αγωγούς φυσικού αερίου, χέρι χέρι με τον αδελφό πούτιν''.

την τάπα που γύρισε το παιγνίδι στη χάγη μας την έχωσε ο μαροκινός δικαστής...

φαντάζομαι ότι τα σλαβοαλμπανά των σκοπίων - κατά κόσμον μακεδόνες- τώρα που πήραν τα πάνω τους θα μας ξαναπάνε στο ίδιο δικαστήριο και για το όνομα...

το ντοράκι μυαλό δεν έβαλε και επιμένει να πολιτεύεται ως αργηγός κόμματος ''επιτέλους!''

ο κωστής το παίζει μουγκοθόδωρος.

ο μπους έχει πάει κι αυτός σπίτι του αλλά είναι τόσο χωμένος στα σκ@τ@, σόρρυ το πετρέλ@ιο εννοούσα, που δεν έχει ανάγκη.

ελλάδα και βουλγαρία έχουν έκτοτε ακόμη πιο φιλοπάτριδες και ευφυείς κυβερνήσεις που εργάζονται μεθοδικά για τα συμφέροντα των λαών που τις εξέλεξαν, σε σημείο μάλιστα να αποφασίσουν να βάλουν το φυσικό αέριο του κατά τον πειραιώς ''ομοδόξου συμμάχου'' ρασπούτιν στο πάγο.

αλοίμονο σε μας που θα πληρώσουμε τα σπασμένα τους....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πλήρως με τον πρώτο σχολιαστή.
Ο πατριάρχης Γρηγόριος αφόρισε την επανάσταση για να σώσει τους Έλληνες και κατ επέκταση τους Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης από σίγουρη σφαγή!
Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος ούτε χρειάζεται να διαβάσει τι είχε πει ο Υψηλάντης και οι άλλοι αγωνιστές της επανάστασης.
Οι μουσουλμάνοι πάντα ήταν διεστραμμένα ανθρωποειδή και φανατικοί αντίχριστοι μέχρι αηδίας.
Δείτε τι κάνουν σήμερα στους Χριστιανούς στις χώρες όπου κυριαρχεί το ισλάμ.
Δείτε τι έκαναν στα γραφεία του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν ώς αντίδραση επειδή κάποιος έκαψε ένα κοράνι στην Αμερική...
Θυμηθείτε τι έκαναν πριν μερικούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας επειδή τάχα κάποιος αστυνομικός "έσκισε" το κοράνι ενός λαθρομετανάστη που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κοράνι αλλά κάτι παλιόχαρτα με μουσουλμανικές προσευχές.

Περιμένω την μέρα που θα γίνει Χριστιανική Επανάσταση και θα καθαρίσουμε τον κόσμο απο όλα τα μουσουλμανικά και αντιχριστιανικά παράσιτα!

Στρατιώτης του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Κανέναν δεν έσωσε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ στην Κωνσταντινούπολη. Σφαχτήκανε όλοι τους κανονικότατα - και στράφι πήγε ο αφορισμός.

grafarrara είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε΄ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΦΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ... ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ... ΈΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους ψάχνουνε παρηγοριά στην Εκκλησία, ένα έχω να πω: "Περιμένετε, μ..."

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν καταλαβαίνει κανείς ότι ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΘΕΟΣ και ΙΕΡΑΤΕΙΟ είναι δύο διαφορετικές έννοιες;;
Απ' όσα διάβασα, όλοι τα βάζετε σ' ένα σακούλι και δεν είναι σωστό...

Ανώνυμος είπε...

Η λεγομένη Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος του Φαναρίου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου αφόρισε αναρμοδίως και αναιτιολόγητα τον Θεολόγο και Ιεροκήρυκα κ. Νικόλαο Ιω. Σωτηρόπουλο, χωρίς καμία διαδικασία (απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας, κλήση σε απολογία, κοινοποίηση της αποφάσεως, κλπ).
Προσπάθησαν να "δέσουν" με συνοδική απόφαση, για να φιμώσουν οριστικά τον Ν. Σωτηρόπουλο αφού θεωρήθηκε εύκολος στόχος, (δεν κατέχει κοσμικές θέσεις και αξιώματα, ούτε διαχειρίζεται πλούτη), ώστε για να μην υφίστανται τον έλεγχό του και να φοβίσουν όποιον άλλο θα τολμούσε να σηκώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι τους.
Αφορίστηκε ο θεολόγος και ιεροκήρυκας Ν. Σωτηρόπουλος, ο οποίος κατέχει δύο πανεπιστημιακά πτυχία και όλη τη ζωή του την αφιέρωσε στην ιεραποστολή, στο προφορικό και γραπτό κήρυγμα υπέρ της Πίστεως και εναντίον των αιρέσεων, αλλά για τον ηθικά (βλ. ηχογραφημένες συνομιλίες του στην εκπομπή του Σπ. Καρατζαφέρη) και νομικά υπόλογο και κατάδικο πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο Βαρθολομαίος κόπτεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του να ξαναδικαστεί προκειμένου να τον δικαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Πετρόπουλου προς Οικουμενικόν Πατριάρχην
"Τω Οικουμενικώ Πατριάρχη
κ.Βαρθολομαίω
«Οτι ουκ αστεία η οδός σου εναντίον μου» (Αριθμ. κβ΄32-33).
«Αν και μικρός, αμαθής και ελάχιστος, Σας αποστέλλω από την Πόλιν του Πρωτοκλήτου μερικά αντίτυπα Καινής Διαθήκης, διά να τα προσφέρετε, όπου ανάγκη εστιν αντί του κορανίου!

Εις Υμάς Δέσποτα άνωθεν εδόθη ο Σταυρός, η Αγία Γραφή και το Τρικέρι – οποία τιμή! – διά να αγιάζετε και φωτίζετε τον κόσμον με το φώς της Τρισηλίου Θεότητος.

Δυστυχώς, όμως, η κατάπτυστος πράξις Σας, Σας απεγύμνωσε της χάριτος της Παναγίας Tριάδος και Σας απέρριψεν εκ του θρόνου της συνειδήσεως των πιστών.

Διά τούτο εν δάκρυσιν, οιμωγές και θρήνεσιν γονυπετείς και από καρδίας δεόμεθα εκτενώς δι’ Υμάς την σωτήριον μετάνοιαν και την ανάνηψίν Σας.

Δεχθήτε παρακαλώ τον υιϊκόν δίκαιον έλεγχον ως εκείνον της όνου του Βαλαάμ και μη με αιτιάσθε.

Αηδιασμένος και έγκλειστος ευρισκόμενος πλέον και εν προσευχή σχολάζων στρέφω τα δακρύβρεκτα βλέμματά μου τω Αιωνίω Δεσπότη και δικαιοκρίτη Θεώ ημών, τω δυναμένω ημάς και Υμάς σώσαι και εκ βάθους καρδίας ολοφυρόμενος αναβοώ:

Στήριξον Ορθοδοξία την Εκκλησίαν Σου Χριστέ και σώσον ημάς της αιωνίου κολάσεως.
Διά δε τον σκανδαλισμόν των ψυχών των πιστών – και μόνον – μη νομίσητε ότι θα εκφύγετε της
ράβδου και της οργής Κυρίου (πράγμα που απευχόμεθα), όμως «ήδη η αξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται» (Λουκά γ΄9).
Ελάχιστος εν ιερομονάχοις

Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος, Προϊστάμενος Ιερού ναού Αποστόλου Παύλου Πατρών ".

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο Ομιλίας:
Εξοχότατε κυβερνήτη
Πολυαγαπημένοι αδελφοί ιεράρχες
Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ
πολυαγαπημένοι φίλοι και οικοδεσπότες
Διακεκριμένοι καλεσμένοι
Αγαπητοί στον Κύριο
Απόψε συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το εκπληκτικό κέντρο
στην πραγματικότητα ένα μουσείο προς τιμήν ενός από τα πιο αγαπημένα προϊόντα
ένα - αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη - εικόνισμα του 20ου αιώνα.
Συγκεντρωθήκαμε χάρη σε έναν αγαπημένο και έμπιστο φίλο,
τον κύριο Μουχτάρ Κεντ,
ο οποίος προεδρεύει σε αυτήν την εκπληκτική εταιρία,
με περισσότερους από 1 εκατομμύριο υπαλλήλους σε 200 χώρες,
με την ιδιότητα του προέδρου και του γενικού διευθυντή.
Μουχτάρ και Δάφνη σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε πολύ.
Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας,
της Τουρκίας,
και χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να γιορτάσω αυτήν τη μέρα μαζί με τόσο πολύτιμους φίλους.
Με την ευκαιρία αυτή προσεύχομαι για σταθερότητα, ευημερία, και ειρήνη στην πατρίδα μας
και να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπως φιλοδοξεί.
Θα πούμε στον φίλο μας Μουχτάρ: «Με όλα όσα πρέπει να φροντίσεις σε καθημερινή βάση,
είσαι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να φανταστούν
πως είναι να είσαι Οικουμενικός Πατριάρχης».
Και θα προσθέσουμε:
«Η φροντίδα και η ευσπλαχνία με την οποία φροντίζεις τις επιχειρήσεις αυτού του κόσμου
αντικατοπτρίζει τις υψηλότερες ηθικές και ενάρετες αξίες
που καθημερινά παλεύουμε να φέρουμε στην αμιγώς πνευματική αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
...Γνωρίζουμε πως οι ηρωικές προσπάθειές τους στο όνομα των εβραίων
κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
δεν βασίζονταν σε κάποια θρησκευτική κοσμοαντίληψη
αλλά στο παλαιό σφαιρικό όραμα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους
...κάτι πολύ γνωστό στον κόσμο της κόκα κόλα.
Ανάμεσα σε τόσους φίλους και συνεργάτες στην διαρκή μάχη για ειρήνη και συμφιλίωση,
ενθυμούμαστε τον Ψαλμό:
«Δέστε τώρα, τι καλό και τι τερπνό να συγκατοικούν με ομόνοια αδελφοί»
Παλαιά Διαθήκη (Ψαλμοί 133:1)
Πραγματικά, καθώς προσευχόμαστε με ευχαρίστηση για όλους εσάς,
γιορτάζουμε με χαρά στις καρδιές μας και με μεγάλη ευγνωμοσύνη
την καλοσύνη του Θεού, του οποίου την αγάπη και το απέραντο έλεος
ευχόμαστε να είναι με όλους εσάς.
Αμήν.
Ευχαριστώ
Παρακαλώ καθίστε.
Έχω ένα μικρό αναμνηστικό.
Μικρό και σπουδαίο.
Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ
Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας.