Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πόσος τελικὰ εἶναι ὁ πληθυσμὸς τὴς Ἑλλάδος ὃταν οἱ ψηφοφόροι εἶναι 9.809.177 ;;;;

ΕΧΟΥΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ;

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΨΗΦΟΦΟΡΟΙ;

ΤΡΕΛΛΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

Το σύνολο των Eλλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, είναι 9.809.177 άτομα, εκ των οποίων τα 5.062.218 είναι γυναίκες και 4.746.959 είναι άνδρες.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 112.552 νέοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 54.662 είναι γυναίκες και οι 57.890 άνδρες. Οι αλλοδαποί και οι ομογενείς που έχουν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, ανέρχονται σε 12.583, εκ των οποίων οι 9.559 είναι άνδρες και 3.024 γυναίκες.

Σε καμία περίπτωση βεβαίως οι μετανάστες δεν μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Ενδεικτικό όμως των αλλαγών στον εκλογικό χάρτη που επέφερε ο «Καλλικράτης» είναι ότι ο περιφερειάρχης Αττικής θα εκλεγεί από 2.781.885 ψηφοφόρους, γεγονός που δικαίως τον αναγορεύει σε έναν «μικρό πρωθυπουργό» της χώρας.

Με τον νέο διοικητικό χάρτη, εκτός από τους περιφερειάρχες, ισχυροποιούνται και οι νέες δημοτικές αρχές. Έτσι, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται από 485.788 ψηφοφόρους, αλλά από τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων εκλέγονται και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αριθμό των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για την ανάδειξη των βουλευτών της Α' Αθηνών. Η ίδια σχεδόν εικόνα παρατηρείται σε έξι ακόμη μεγάλους δήμους της χώρας (Πάτρα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Περιστέρι, Ηράκλειο Κρήτης)

Από τους νέους εκλογείς οι περισσότεροι, όπως είναι φυσικό, θα ψηφίσουν στην Αττική. Ο αριθμός τους στο σύνολο του Λεκανοπεδίου είναι 25.893 άτομα, εκ των οποίων οι 4.028 θα ψηφίσουν στον Δήμο Αθηναίων και οι 1.923 στον Δήμο Πειραιά. Ο αριθμός των νέων ψηφοφόρων υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των μεταναστών που θα ψηφίσουν στα αστικά κέντρα.

Έτσι, ο αριθμός των αλλοδαπών και των ομογενών που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στον Δήμο Αθηναίων ανέρχεται σε 1.504 άτομα, ενώ στον Δήμο Πειραιά 322 άτομα. Ο μικρός αριθμός τελικά των αλλοδαπών που γράφτηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους αποδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών στο γεγονός ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά και, ως εκ τούτου, παρατηρείται διάχυτη διστακτικότητα και σκεπτικισμός.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: