Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Δίκτυα οργάνωσης κυνομαχιών σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η αποκάλυψη της διοργάνωσης κυνομαχιών σε χώρες της Ευρώπης συνεχίζεται.

Η εκπομπή Panorama BBC One/BBC , Dog-Fighting Undercover με κορυφαία reporter την Ms Mandy McAuley και τους συνεργάτες της Sandy Smith, Andrew Bell, Jeremy Adams, αποκαλύπτει τα πλοκάμια του μεγαλύτερου συνδικάτου οργάνωσης κυνομαχιών της Ευρώπης. Οι αδίστακτοι εγκληματίες εφαρμόζουν αποτρόπαιες πρακτικές βασανισμού των ανυπεράσπιστων ζώων

Στις 8-9-2009 Τρία άτομα στο δικαστήριο Lincoln Magistrates Court της Αγγλίας παραδέχθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν για διοργάνωση κυνομαχιών.


Πρόκειται για τον 38χρονο, Gary Adamson, 38, που μένει στο North Yorkshire, και βαρύνεται με 6 κατηγορίες , Τον 40χρονο Owen Batey, κάτοικο του Middlesbrough, που παραδέχθηκε ότι έβαλε δύο pit bulls στην αρένα των κυνομαχιών και συμμετείχε σε αγώνες πάλης σκύλων ενώ στο παρελθόν κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή σκύλου ράτσας pit bull Και τον 42χρονο Christopher Burgess, από το Longstone

Σοκ προκάλεσε η συνέργεια στις εγκληματικές δραστηριότητες μιας 44χρονης μητέρας τριών παιδιών. Ονομάζεται Claire Parker, και κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο διοργάνωσης κυνομαχιών. Στο αγρόκτημα που ζει με την οικογένειά της κοντά στο Gainsborough του Lincolnshire, εκτρέφει σκύλους που προορίζονται για αγώνες μέχρι θανάτου σε αρένες που στήνει στο γκαράζ του σπιτιού της. Τα πληγωμένα ζώα θανατώνονται με ηλεκτροπληξία, (διοχετεύεται ρεύμα από την ουρά και τα αυτιά του ζώου και μετά ρίχνουν νερό επάνω του) Η διαδικασία είναι επώδυνη, και εάν το ζώο συνεχίσει να ζει , επαναλαμβάνεται με ρεύμα μεγαλύτερης έντασης.

Οι νικητές σκύλοι αναπαράγονται με εξαιρετική σκληρότητα. Το θηλυκό ζώο εγκλωβίζεται, δένεται και βιάζεται από το αρσενικό, συχνά προκαλείται αιμορραγία και μολύνσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα του ζώου και κάποιες φορές δεν αποδέχεται το θηλασμό από τα κουτάβια που γεννάει.

Η εκπαίδευση του ζώου είναι μαρτυρική, προσδένεται σε ειδικούς διαδρόμους και κολυμπάει σε δεξαμενές.

Η Claire Parker άκουσε απαθέστατη τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν στο δικαστήριο Lincoln Magistrates Court, με αποδεικτικά στοιχεία που εάν δεν έχεις εγκληματική προσωπικότητα, δεν αντέχεις να τα ακούς.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος Mohammed Farooq, κάτοικος του Birmingham δεν αποδέχθηκε την κατηγορία για άσκοπο βασανισμό ζώου και κατοχή εξοπλισμού κυνομαχιών.

Η δίκη θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου 2009.

ΠΗΓΗ

13.9.2009 Στη νότια Φιλανδία, η έρευνα της αστυνομίας οδηγεί στη σύλληψη τουλάχιστον 10 ατόμων που ενέχονται σε κυνομαχίες. Στο τέλος του Οκτώβρη 2009 θα δικαστούν.

Helsinki time Sunday 13.9.2009 Police now suspect ten of involvement in illegal dog fights -Chief Inspector Olli Töyräs of the NBI

ΠΗΓΗ

Η διοργάνωση κυνομαχιών στην Ευρώπη απασχόλησε την ευρωπαϊκή επιτροπή --γραπτή ερώτηση στις 13-9-2007 του ευρωβουλευτού Jim Allister

στην απαντητική επιστολή που δόθηκε στην ερώτηση του ευρωβουλευτού, η επιτροπή θεωρεί εθνική την ευθύνη του κάθε κράτους μέλους της ΕΕ για την εγκληματική αυτή δραστηριότητα.


10-10-2007 Οι ακόλουθοι βουλευτές υπέβαλαν γραπτές δηλώσεις για καταχώρηση στο πρωτόκολλο (άρθρο 116 του Κανονισμού) σχετικά με τις κυνομαχίες στην ΕΕ (86/2007),

- Jim Allister, Neil Parish, Mairead McGuinness, James Nicholson και Ville Itälä σχετικά με τις κυνομαχίες στην ΕΕ (86/2007), P6_PV(2007)10-10 PE 396.872 -
EL

13 Σεπτεμβρίου 2007E-4355/07

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Jim Allister (NI) προς την Επιτροπή

Θέμα: Κυνομαχίες στην ΕΕ Απάντηση/απαντήσεις

Μετά τις αποκαλύψεις από τα προγράμματα Panorama του BBC και Spotlight του BBC Βόρειας Ιρλανδίας, που μεταδόθηκαν στις 30 Αυγούστου 2007 σχετικά με τα δίκτυα οργάνωσης κυνομαχιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ποιες ενέργειες μπορεί να προβεί η Επιτροπή για την εξάλειψη αυτής της βαρβαρότητας και, συγκεκριμένα, θα γίνουν πιο αυστηρές οι διαδικασίες της ΕΕ για τα διαβατήρια ζώων προκειμένου να αποφευχθούν οι παραπλανητικές περιγραφές σκύλων ως μέσο διευκόλυνσης των παράνομων εισαγωγών από ένα κράτος μέλος σε άλλο;

15 October 2007E-4355/2007

Answer given by Mr Kyprianou on behalf of the Commission

The Community has developed a progressive and comprehensive legislative framework in the world on the protection of animals. The EU legislation today provides for specific requirements for the protection of animals on farm, during transport and at slaughter. There are also Community provisions for the protection of animals used for experiments.

The Commission adopted in 2006 a Community Action Plan on the Protection and Welfare of Animals for 2006-2010(1) that sets up the strategic basis for future actions in this field.

However, issues relating to dog-fighting are the sole responsibility of each Member State as they are not covered by the possibilities allowed by the Treaties for Community action.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2007-4355&language=EL

παρόντες στην ψηφοφορία ήταν αρκετοί ΄Ελληνες ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων ο κ.Μαργαρίτης Σχοινάς.


Στις 21-10-08 έστειλα επιστολή στο γραφείο του ευρωβουλευτή κ.Σχοινά

Προς γραφείο κ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ
From: S..... ALEXANDRA
Sent: 21 October 2008 10:53
To: SCHINAS Margaritis
Subject: ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ στην Ελλάδα

Διοργάνωση κυνομαχιών στην Ελλάδα.

Προς γραφείο κ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ

Από Σ......ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ τηλ..... ΜΟΥΔΑΝΙΑ Χαλκιδικής , email.......

1 Οκτωβρίου 2008 Διοργάνωση κυνομαχιών στην Ελλάδα. ΄Ένα έγκλημα που μένει ατιμώρητο και φέρνει μεγάλα κέρδη στους συμμετέχοντες. Η αστυνομία με έλλειψη προσωπικού, χωρίς επαρκή έρευνα (σε χώρους εκγύμνασης των ζώων, για ύποπτο εξοπλισμό εκγύμνασης, για συσχέτιση των ανθρώπων που φαίνεται ότι διοργάνωναν αιματηρούς αγώνες) δεν έχει κάνει αποκαλύψεις του τρομακτικού αυτού γεγονότος της διοργάνωσης κυνομαχιών. Τυχαία η αστυνομία Ξάνθης βρέθηκε αντιμέτωπη και απροετοίμαστη σε μια αρένα διοργάνωσης του εγκλήματος. Σχετική ενημέρωση από την ασφάλεια της Ξάνθης (τηλ.25410 84138) Η υπόθεση δικάστηκε στο αυτόφωρο μονομελές Α.Φ. 2008/ 163 ακροατήριο (στις 28-9-08), δικάστηκε στο ποινικό τμήμα, οι τέσσερεις συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν ότι πήγαν εκεί από περιέργεια..., το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα (6 μήνες) και άσκησαν έφεση. Οι διοργανωτές της κυνομαχίας άφαντοι, το αιμόφυρτο ζώο χάθηκε αβοήθητο στο σκοτάδι… και πάλι ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.

1-10-08 Ξάνθη: Στοιχήματα εκατομμυρίων πίσω από τις αιματηρές κυνομαχίες, συνελήφθησαν 4 άτομα που εξέτρεφαν και εκπαίδευαν σκύλους για κυνομαχίες

2.12.2007 Με κουτάβια «προπονούσαν» σκύλους –δολοφόνους

Κουτάβια κομματιασμένα. Ζώα που έσβησαν από θανατηφόρα δαγκώματα σκυλιών που έχουν εκπαιδευτεί να πρωταγωνιστούν σε κυνομαχίες. Στο Μαρκόπουλο σε ένα παλιό χοιροστάσιο φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι δεκάδες αδέσποτα έγιναν τροφή και μέρος της εκπαίδευσης που περνούν πιτ μπουλ και ροντβαιλερ πριν μπουν σε κυνομαχίες.

12 Ιουνίου 2009 - ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Κυνομαχίες στο Ηράκλειο.. Ας το σταματήσει κάποιος τώρα. Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου ΚΡΗΤΗ

Χορός χιλιάδων ματωμένων ευρώ στήνεται γύρω από αγώνες κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο. Αθώα σκυλιά, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο, αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές σε αιματοβαμμένα θεάματα, που πραγματοποιούνται δυστυχώς και στην πόλη μας.

Το φαινόμενο φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει και διαστάσεις, με τα ραντεβού και τα στησίματα της πρόχειρης σιδερένιας αρένας να είναι όλο και πιο συχνά.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι κυνομαχίες λαμβάνουν χώρα στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης γνωρίζουν και τα σημεία όπου κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί οι κυνομαχίες. Οι υπεύθυνοι όμως για τις κυνομαχίες φροντίζουν να μην διοργανώνουν αυτό το βάρβαρο θέαμα σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά να αλλάζουν τις τοποθεσίες, πάντα όμως σε αυτές τις περιοχές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το γραφείο του κ.Σχοινά
Αποστολή Πεμ 6/11/2008 11:56 πμ
από SCHINAS Margaritis ASSISTANT3 [margaritis.schinas-assistant3@europarl.europa.eu]

Αγαπητή κα. Σ.....,

Σας ευχαριστούμε πολύ για τo email και για τις πληροφορίες.

Όντως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Θα διερευνήσω κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παρέμβει για το ζήτημα και τι ακριβώς ισχύει για την προστασία των συγκεκριμένων ζώων αλλά και την τιμωρία των υπαιτίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον δεν υπάρχει κάτι σχετικό θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε και κοινοβουλευτική ερώτηση έτσι ώστε να αναδείξουμε περαιτέρω το ζήτημα.

Θα επικοινωνήσω μαζί σας σύντομα για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Spyros Dimitriou
Assistant of Margaritis Schinas MEP
Tel. 02 2831604
Fax.02 2849192
email: margaritis.schinas-assistant3@europarl.europa.eu

14-9-09 Σ.....----μέχρι σήμερα δεν έχω ενημέρωση για περαιτέρω ανάδειξη του τρομακτικού αυτού ζητήματος σε Ευρωπαϊκό αλλά ούτε και σε Ελληνικό εθνικό επίπεδο

Mother-of-three 'staged bloody pit bull fights at her home'
By Andy Dolan
Last updated at 9:17 AM on 09th September 2009Accused: Mother-of-three Claire Parker outside court yesterday

A breeder was part of a nationwide dog-fighting ring which staged a bloody 'bout' in her garage, a court heard yesterday.

Claire Parker, a mother of three, sat impassively as a judge heard stomach-churning evidence of the fights staged by the gang.

At least one badly-injured losing dog was electrocuted by being wired to the mains.
Others were forced to fight until they were at the brink of death, her trial was told.
Successful dogs were forced to breed with a 'rape harness' and conditioned using treadmills and swimming tanks, the court heard.

Mrs Parker, a 44-year-old Boston terrier breeder, and her husband John were arrested after an undercover investigation by the BBC's Panorama found they had staged one of the dog fights.

One of the animals involved, called Pablo, was left so scarred around his nose, ears, face and legs he looked as though he had been 'hit by a shotgun'.
He was last seen in April 2008 and is now thought to be dead.

His owner, Gary Adamson, 38, was the North East's representative of a Northern Irish dogfighting ring called the Farmer Boys, who have links to paramilitaries.
The court heard Adamson considered himself the 'Don King of dog fighting', a reference to the boxing promoter, and was a top breeder and trader in pit bulls.

Cruel: A pit bull dog with scarring on the head

Prosecutor Michael Shorrock QC told Lincoln Magistrates Court how Adamson, who has admitted all charges, travelled from his home in Yarm, Cleveland, to the Parkers' cottage near Gainsborough in Lincolnshire for the fight in May 2007.Facing jail: Gary Adamson attended dog fights

He was later filmed telling undercover reporter Steve Ibinson that Pablo 'would have been dead in another five minutes' if the fight had not been halted.
Mr Ibinson, a former SAS operative, died of natural causes in April this year while working as a security guard in Afghanistan.

Three days later, John Parker, who was in jail for cannabis possession, died of a heart attack.

He had previous convictions for dog fighting and was disqualified from owning pit bulls.

In March 2007, Mr Ibinson had accompanied Adamson and other Farmer Boys for a night's 'entertainmentin a barn 90 minutes from Helsinki in Finland.

The evening ended with at least one losing animal being connected to the mains electricity supply by its tail and ear after a fight lasting 41 minutes.
When the Parkers' cottage was raided in April 2008, officers found treadmills, harnesses and 'break sticks' used to separate fighting dogs, the court heard.A treadmill used to train dogs found in the kennels at the rear of Gary Adamson's house


A pit bull chained up next to a cage discovered last year by the RSPCA
Similar equipment was found at two Nottinghamshire properties connected to gang member Kenny King, 35, and the Birmingham homes of Mohammed Nasir Farooq and a 17-year-old youth.

At interview, Mrs Parker denied any knowledge of the dog fighting taking place in her garage.

Mrs Parker, Mr Farooq and the 17-year-old deny charges under the Animal Welfare Act 2006 and Dangerous Dogs Act 1991. Adamson, King and three others have admitted charges against them. The case continues.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1212014/Dog-fight-duo-warned-face-jail-RSPCA-helps-smash-Europes-biggest-sydicate.html#ixzz0Qc6voKIT

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1212014/Dog-fight-duo-warned-face-jail-RSPCA-helps-smash-Europes-biggest-sydicate.html

To forcibly mate a dog they use a rape cage, or rape harness (yes really) the bitch is fastened in, in a position that allows a dog to be put to her, she can't move, she can't turn, she can't defend herself, she has no choice at all.

(Ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Σ. για το e-mail)

Δεν υπάρχουν σχόλια: