Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Νέα στοιχεία για τα ψέμματα Τρεμόπουλου: Είχε προτείνει την μετονομασία της Αγίου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ και να αναγνωρίσουμε την FYROM ως Μακεδονία


Δείτε το σχόλιο του συγγραφέα Πάνου Ζέρβα που έχει το μπλογκ H Καλύβα Ψηλά στο Βουνό: http://panosz.wordpress.com/2008/07/26/ecogreens-2/#comment-41171

Ο Πάνος Ζέρβας είναι στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, διετέλεσε και μέλος της εκτελεστικής τους γραμματείας. Επίσης, είναι Θεσσαλονικιός. Το μπλογκ του έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πρακτικά αποτελεί τον χώρο διαλόγου και ανταλλαγής σχολίων των Οικολόγων Πράσινων. Επίσης, σε αυτό έδωσε συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες ο Μ. Τρεμόπουλος, προφανώς αναγνωρίζοντας και αυτός την πλήρη αξιοπιστία του Π. Ζέρβα και του μπλογκ του (δείτε: http://panosz.wordpress.com/2009/05/04/ecogreens-23/
).

Ο Π. Ζέρβας λοιπόν, ένας πολίτης που έχει δηλώσει πολλές φορές στα γραπά του τις μεγάλες διαφωνίες του με τον Τρεμόπουλο σε εθνικά θέματα, σε περσινό ποστ αναφέρει ότι η αρχική δήλωση του Τρεμόπουλου στο νομαρχιακό συμβούλιο ήταν όχι η γενικόλογη ότι "ο Κεμάλ ήταν παιδί της πόλης και πρέπει να τον τιμήσουμε" αλλά η συγκεκριμένη:


"...στο θέμα της ονοματοδοσίας του δρόμου, όντως έτσι είναι.
Ο Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι η οδός Αγίου Παύλου (όπου το υποτιθέμενο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ ) μπορεί να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ. Για να το κάνουν πιο εντυπωσιακό, οι “φαν” του Ψωμιάδη διέδοσαν (και έμεινε… ) ότι ο Τρεμόπουλος ζήτησε να στηθεί άγαλμα του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, κάτι που είναι ψευδές. Είχα γράψει τότε ότι εκείνη η θέση του Μιχάλη ήταν λάθος – το ίδιο υποστηρίζω και τώρα".

Αυτά τα σημείωσε ο Π. Ζέρβας στις 26.7.2008.

Επίσης, στο ίδιο ποστ, ο Π. Ζέρβας επιβεβαιώνει κάτι που είναι κοινό μυστικό στον οικολογικό χώρο, ότι ο Τρεμόπουλος είναι οπαδός του να αναγνωρίσουμε την FYROM ως Μακεδονία. Γράφει συγκεκριμένα:

"Όσο για το ζήτημα των Σκοπίων, το θέμα του ονόματος απασχόλησε αρκετά τους Ο-Π. Ο Τρεμόπουλος (πράγματι υποστήριζε το “Μακεδονία σκέτη” ) ήταν ο εισηγητής της φόρμουλας “μέχρι να λυθεί το θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες, χρησιμοποιούμε το όνομα που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ – δηλ. ΠΓΔΜ”.

Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα, ο ίδιος ο Τρεμόπουλος απαντάει λέγοντας ότι δήθεν για την FYROM έχει διαφορετική "αντιεθνικιστική" και για τις δύο πλευρές θέση, όμως πιστεύει ότι επικρατεί ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός.Το ποστ Τρεμόπουλου: http://panosz.wordpress.com/2008/07/26/ecogreens-2/#comment-41191

Και ο Τρεμόπουλος καταλήγει: "Πάνο... στα υπόλοιπα έχεις δίκιο". Δηλαδή επιβεβαιώνει όσα λέει ο Π. Ζέρβας ότι πρότεινε τη μετονομασία του δρόμου σε οδό Ατατούρκ!

Όλα αυτά παρακαλώ τυπώστε τα, μην τυχόν και "εξαφανισθούν" ξαφνικά όπως έγινε με την ιστοσελίδα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, όπου είχα διαβάσει από τους πολύ δικούς του ανθρώπους τα "κατορθώματα" του Τρεμόπουλου.

Είναι απαραίτητο να τα μάθει όλα αυτά ο κόσμος, όπως και το μεγάλο ψέμμα που κατάμουτρα είπε στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες της Κομοτηνής ότι δήθεν δεν είχε ποτέ εναντιωθεί στην εγκατάσταση Ποντίων στην Θράκη, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: http://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/ και http://antifonitis.gr/online/?p=1020).

Μάριος Κ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχουμε μεινει εμεις καμια φορα χωρις προδοτες?ποιος ειναι επι τελους αυτος ο βρυκολακας που απο το πουθενα του ανεβασαν τα ΜΜΕ στα ηψη?

Ανώνυμος είπε...

δε πειράζει,η ιστορία έχει δείξει πως τους κακόυς εθνιστές,"φασίστες","βίαιους" όπως ο Λεωνίδας ο λαός τους τιμά και αρχίδια όπως ο Τρεμόπουλος(Εφιάλτης) τους κρεμά.Τρεμόπουλε ακόμα και αν 8 εκατομ. γίνουν οι αλοδαποί,πάρουν μακεδονία,ήπειρο,θράκη,αιγαίο τούρκοι,αμερικάνοι,αλβανοί,σκοπιανοί,βούλγαροι το πούτσο δε το γλιτώνεις.

makis είπε...

Εγώ θα έλεγα ότι η οδός Παύλου, αν αναφέρεται στον Ιουδαίο απόστολο, βεβαίως να αλλάξει όνομα, δεδομένου ότι στη Θεσ/νίκη που πήγε ο συγκεκριμένος να προσηλυτίσει, δραπέτευσε βράδυ κακήν κακώς.

Τώρα, δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται να ονομαστεί η οδός Κεμάλ, παρότι γεννήθηκε εκεί, όπως και οι Τούρκοι δεν δίνουν σε δρόμους και πλατείες τους ονόματα Ελλήνων πολιτικών που κατάγονται από τη Μικρά Ασία.

Θα μπορούσε να δοθεί όμως στο δρόμο το όνομα ενός (αρχαίου) Έλληνα φιλοσόφου, καλλιτέχνη, επιστήμονα... Πόσες οδούς Επίκουρου έχουμε στην Ελλάδα, πόσες οδούς Ευκλείδους, πόσες οδούς Υπατίας; Καιρός είναι να συγκεντρωθούμε σε αρχαία και σύγχρονα ελληνικά ονόματα.

Αυτός θα ήταν ένας στόχος που πρέπει να υποστηρίξετε και όχι να πετάτε εθνικιστικές κουβέντες που οδηγούν σε πολιτισμική οπισθοδρομικότητα!