Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Το ανθελληνικό μένος των Οικολόγων Πράσινων με ακλόνητα στοιχεία. Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος υπέρ Τσάμηδων, "μακεντόνσκι" γλώσσας και άλλα




Επειδή κάποια μπλογκς διαμαρτύρονται ότι οι καταγγελίες κατά των Οικολόγων Πράσινων αποτελούν "επίθεση" και οχι "ενημέρωση", καποιοι που ξέρουμε κάποια πράγματα αισθανόμαστε την ανάγκη να τα μάθει ο κόσμος, που υφίσταται πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ υπέρ των Οικολόγων Πράσινων χωρίς να τους έχει γνωρίσει.
Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν έχει η ενημέρωση όσων παρακολoυθούν το διαδίκτυο για τις βαθιά μισελληνικές θέσεις του επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωεκλογές Μιχάλη Τρεμόπουλου, αντιπροέδρου της αντιρατσιστικής οργάνωσης Αντιγόνη και του υπ. αρ. 3 υποψηφίου Νίκου Χρυσόγελου, προέδρου του Μεσόγειος SOS.

Ιδού:

Συμμετοχή Τρεμόπουλου στην κίνηση κατάδοσης της χώρας ως υποθάλπουσας εγκληματίες πολέμου που συμμετείχαν στην σφαγή των Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Έλληνες «εθελοντές» (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και –ατιμάζοντάς την– ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής.

H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε’
.

Με άλλα λόγια, καταγγέλλεται το ελληνικό κράτος στο εσωτερικό και διεθνώς ως έχον συμμετοχή στο ολοκαύτωμα της Σρεμπρένιτσα, επειδή, πιθανώς κάποιοι Έλληνες πολίτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στη Βοσνία εκείνα τα χρόνια, προσφέροντας, όπως είναι σε όλους γνωστό –ακόμη και στους εισαγγελείς του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα-, ανθρωπιστική βοήθεια, ασχέτως τι παραμύθια σέρβιραν μετά στους συγχωριανούς τους. Και λυπημένοι όλοι αυτοί –μεταξύ τους και ο Τρεμόπουλος- που δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα, συντάσσουν το κατάπτυστο κείμενο ζητώντας από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει … από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στην Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τους άλλους πραγματικά υπαίτιους αυτής της μελανής σελίδας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

2007
http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

Η αυθεντική σαφής προτίμηση του Τρεμόπουλου για την ονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη ως Κεμάλ Ατατούρκ, καταγεγραμμένη στο ίδιο το site του Τρεμόπουλου!

2008
http://panosz.wordpress.com/2008/04/10/tsamides/#comment-36290

Τρεμόπουλος υπέρ του να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων, με προσωπική αφήγηση για τις σφαγές και το παιδομάζωμα που έκανε ο ελληνικός στρατός…

2009
http://efhbos.wordpress.com/2009/02/12/xrysogelos/

Χρυσόγελος για το «Μακεδονικό»: Υπέρ του αυτοπροσδιρισμού των Σκοπιανών, υπέρ της αναγνώρισης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, υπέρ της επίσημης διδασκαλίας από το ελληνικό κράτος των «μακεντόντσι» (σε ποιους άραγε;).

Έφηβος: Ποιες είναι οι θέσεις σας για το «Μακεδονικό»;

Νίκος Χρυσόγελος: Για το «Μακεδονικό», οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν επίλυσαν το θέμα αυτό τότε που υπήρχαν ρεαλιστικές δυνατότητες για επίλυση.
[…]

Για πολλά ακόμα χρόνια η εκκρεμότητα μπορεί να κάνει ζημιά στη χώρα:

- Στο εξωτερικό εφημερίδες, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν πια όλο και πιο συχνά τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» και την ελληνική Μακεδονία όλο και συχνότερα ως σκέτη Βόρεια Ελλάδα.

- Η ιστορική μνήμη των ξένων αφορά κυρίως την πολυεθνική Μακεδονία του 1900 και ελάχιστα την αρχαιότητα και το Μ. Αλέξανδρο (που θεωρείται επίκαιρος όσο και ο Μ. Ναπολέων).

Η μέχρι τώρα θέση των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο απηχεί σε μεγάλο βαθμό την αρνητική διάθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στα ελληνικά επιχειρήματα. Δεν είναι εύκολα κατανοητός ο φόβος μιας ευρωπαϊκής χώρας, που ανήκει στις 29 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, με οικονομικούς παράγοντες που ελέγχουν πάνω από το 1/3 των δραστηριοτήτων της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μετριαστεί μόνο με την εκλογή ευρωβουλευτή από τους Οικολόγους Πράσινους, που θα μπορεί να θέτει τις θεμιτές, όχι παράλογες, ελληνικές ευαισθησίες με όρους κατανοητούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

[…]

Στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων αναφέρεται ότι καμιά εθνότητα (στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία) δεν είναι πιο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αφορά και τις περιφέρειες (άρα και την ελληνική Μακεδονία). Δίπλα στα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες μπορούν να υπάρχουν και συμπολίτες μας με διαφορετική εθνοτική συνείδηση και ταυτότητα. Γιατί θα πρέπει να το φοβόμαστε αν δεν συνδέεται με αλλαγές συνόρων ή απειλές; Δεν είναι λογικό να γίνουν αποδεκτοί με τον αυτοπροσδιορισμό που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους, ως Μακεντόντσι, που δε θίγει σε τίποτα τους Έλληνες Μακεδόνες;

Γεωργία Π.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς βρε παιδιά θα τα πληροφορηθεί όλα αυτά ο κοσμάκης, ο οποίος είναι ανίδεος και δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ο.Π., χωρίς ούτε καν να υποψιάζεται τι κρύβουν πίσω από την οικολογία αυτοί οι αληταράδες;
Ο καθένας μας πρέπει να μιλήσει στον κύκλο του και ειδικά σ' αυτούς που λένε ότι θα τους ψηφίσουν και να τους τα πει αυτά συνοπτικά και με απλά λόγια. Ο πολύς κόσμος δεν χρειάζεται αναλύσεις. Μόνο να μάθει ότι:

α) Είναι φιλότουρκοι (παράδειγμα οδού Κεμάλ και αντίρρηση στην εγκατάσταση Ποντίων στην Θράκη).

β) Είναι φιλοσλοπιανοί. Κανείς Έλληνας, όσο αδιάφορος κι αν είναι για τα πολιτικά, δεν θέλει να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας.

γ) Είναι αλβανόφιλοι και θέλουν να ανακινήσουν θέμα Τσαμουριάς.

Απλά πράγματα. Πέστε τα όπου μπορείτε και αν σας ζητηθούν αποδείξεις, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν μπόλικες κι εδώ και στο greekalert.com και στο blog.antibaro.gr

Lerios είπε...

Αυτά που αναφέρει ο Τρεμόπουλος στο απόκομμα της εφημερίδας είναι πολύ σωστά, δεν τόχει σε τίποτα να μεταφέρει η Τουρκία τους Τουρκοπομάκους στη Β. Κύπρο και σε κάποια στιγμή κρίσης να την καταλάβει ολόκληρη. Θα φοβηθεί το blog σου νομίζεις; Τα υπόλοιπα είναι επανάληψη των προηγούμενων και βλέπω ότι κάποιοι σου έχουν απαντήσει...

Θα έλεγα, ναι, να ενημερωθεί ο κόσμος για να δει σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται η Ελλάδα από τους εθνικιστές και τους παπάδες. Παραδοσιακά τους διαχρονικούς συνεργάτες των Οθωμανών!