Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΤΗΡΙΖΕΙ τα Σκόπια γερμανός Σοσιαλοδημοκράτης βουλευτής


Στήριξη στην ΠΓΔΜ από βουλευτή του γερμανικού κόμματος SDP

Ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) Βάλτερ Κόλμπο, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα «εμπόδια» από την πλευρά της Ελλάδας σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο βουλευτής του SDP ανέφερε ακόμη ότι υποστηρίζει την ΠΓΔΜ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

«Εμείς είμαστε με το μέρος σας ήδη από το 2004, όταν η γερμανική Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι η "Μακεδονία" έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα που επιθυμεί. Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την ένταξη της Μακεδονίας σε συμμαχίες, Εμείς δεν εγκρίνουμε κάτι τέτοιο και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία κινούν πρωτοβουλία προς το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου» (σ.σ. προφανώς εννοεί τον κ.Γιώργο Παπανδρέου), σχετικά με την αναθεώρηση της στάσης αυτής», πρόσθεσε ο κ. Κόλμπο.

Ο βουλευτής του SDP, Βάλτερ Κόλμπο, μαζί με το βουλευτή του γερμανικού«Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος » (CDU) Αντρέας Λεμέλ, πραγματοποιούν επίσκεψη στην ΠΓΔΜ και μεταξύ άλλων, είχαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοφσκι και τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: