Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Έβαλαν τον Χριστό σε ηλεκτρική καρέκλα σε καθολική εκκλησία Μ. Παρασκευή!


Για κάποιους το Πάσχα δεν είναι γιορτή κατάνυξης, αλλά ιδανική ευκαιρία για να προκαλέσουν με απώτερο σκοπό το κέρδος και τη φήμη. Κι αν προσβάλλουν ιερά και όσια, δεν τους πειράζει.


Έτσι έγινε και με τον Βρετανό γλύπτη Paul Fryer (σπούδασε Τέχνες στο Leeds χωρίς να πάρει ποτέ πτυχίο, μετά έψαξε την τύχη του ως τραγουδιστής της ηλεκτροπόπ αλά δεν τού έκατσε και στη συνέχεια διακοσμούσε μοδάτα σπίτια και έφτιαχνε εξώφυλλα δίσκων. Μετά την είδε γλύπτης-ιερόσυλος για να κάνει καριέρα) ο οποίος με το πρόσχημα της μοντέρνας τέχνης παρουσίασε τον Χριστό όχι Εσταυρωμένο, αλλά νεκρό σε ηλεκτρική καρέκλα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τοποθέτησε στο καθολικό ναό της Γκαπ, στη Γαλλία, Μ. Παρασκευή, κατόπιν υπόδειξης του Επισκόπου του Γκαπ Jean-Michel di Falco (ο οποίος τρίβει τα χέρια του και δηλώνει ευχαριστημένος από το κοινό που προσέλευσε για να δει το έκτρωμα. Ο Πάπας άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά;).

Έτσι, όσοι πήγαιναν να προσκυνήσουν εξοργίζονταν και φώναζαν ότι είναι ιεροσυλία και διπλή προσβολή στα θεία, ενώ ο γλύπτης ισχυρίζεται: "Η ηλεκτρική καρέκλα σήμερα είναι ότι και ο Σταυρός στη ρωμαϊκή εποχή¨.

Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: