Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Νέα Ελληνοτουρκική συνεργασία!Αυτό πάλι τι σας λέει;

Ελληνοτουρκική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των Ομίλων «Υγεία» και Safak.

Από το in.gr:

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Τούρκος Χ.Οζτούρκ, εκπροσωπώντας τους Ομίλους «Υγεία» και Safak, αντίστοιχα.

Παρών στην υπογραφή ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.

Από την πλευρά του ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε το αίσθημα κοινωνικής συνεισφοράς που ενέπνευσε την επιχειρηματική κίνηση του ομίλου του, κίνηση που προαναγγέλλει ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Όμιλος Safak είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους Ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Τουρκία και διαθέτει τέσσερα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης με 470 κλίνες συνολικά.


Θα μου πείτε: «Ε, και; Σε «ανώδυνα» (π.χ κοινωνικά) θέματα ας υπογράφουμε και καμιά συμφωνία με τους Τούρκους, δεν χάλασε ο κόσμος. Εξάλλου είναι συμφωνία ιδιωτών».

Χάλασε και παραχάλασε ο κόσμος φίλοι:

1) «Ανώδυνα» θέματα δεν υπάρχουν πια στις διεθνείς σχέσεις. Σας θυμίζω ότι το κακόηθες Ρεπούσειο δημιούργημα, μάς προέκυψε από μια Ελληνοτουρκική συμφωνία «χαμηλής πολιτικής» που αφορούσε στην εκπαίδευση. (http://www.greekalert.com/2007/09/blog-post_5707.html
).

2) Πρόκειται βεβαίως για συμφωνία ιδιωτών, ΑΛΛΑ υπάρχει κυβερνητική εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα από πλευράς Ελλάδας παρίσταται ο υπουργός-όπου-γάμος-και-χαρά-τρέχα-Κώστα-μασκαρά Υγείας! Δηλαδή μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγώνια. Με μία παρουσία, σε μία και μόνη εκδήλωση, προωθούμε ΚΑΙ την (με το στανιό) Ελληνοτουρκική φιλία ΚΑΙ την ιδιωτική υγεία, την ώρα που καρφώνονται τα καρφιά στο φέρετρο του Ε.Σ..Υ!!

Τα δύο φρούτα εποχής (αυτά που καθορίζουν πλέον την πολιτική), δηλαδή business και propaganda (η αγγλοσαξωνική γραφή σκόπιμη), σε συσκευασία τού ενός!!

Και για όσους δεν πείστηκαν ακόμα, παραθέτω δύο σύντομα εφιαλτικά σενάρια:
Α) Σε λίγο καιρό, και αφού έχει έντεχνα προλειανθεί το έδαφος, ο κύριος υπουργός της Υγείας (όποιος και αν είναι), ομολογεί δημοσίως ότι το Ε.Σ.Υ χρεωκόπησε. Τότε εμφανίζεται «ως από μηχανής θεός» ο κύριος Βγενόπουλος (τι έκπληξη!) και σώζει την κατάσταση εξαγοράζοντάς το. Η βουλή νομοθετεί αναλόγως, οι παπαγάλοι ζητωκραυγάζουν κτλ κτλ.

Β) Λίγο καιρό αργότερα, κάπου στο Αιγαίο, εντός της Ελληνικής επικράτειας, αλλά σε αμφισβητούμενη από τους Τούρκους περιοχή, πέφτει μετά από αερομαχία Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος. Οι Τούρκοι, με τσαμπουκά (δεν διαθέτουν και τίποτε άλλο), περισυλλέγουν τον (τυχερό) Έλληνα πιλότο και τον πηγαίνουν σε νοσοκομείο της Τουρκίας! Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό μεγάλες, αλλά οι Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας (όποιοι κι αν είναι) μας καθησυχάζουν αφού με την Τουρκία συνεργαζόμαστε στενά στον τομέα της Υγείας και ευχαριστούν τους Τούρκους διασώστες και γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή!

Τι; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα;

Βusiness και propaganda αγαπητοί. Και όλα γίνονται!

Αριστείδης

Πηγή:
greekalert

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Χμ, δεν είναι απίθανο σενάριο.