Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ - ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


Γκρίζα πρόκληση

Πρόκληση και κοροϊδία από τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Για τις εντυπώσεις, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ανακοινώθηκαν

Τις πιο σκληρές θέσεις του τουρκικού κατεστημένου (εκπρόσωποι του οποίου αποτελούσαν τη «σκιά» του) εξέφρασε χθες ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν στις συνομιλίες που είχε με την Ντ. Μπακογιάννη.

Ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η ελληνική πλευρά επεχείρησε να θέσει θέμα έντασης στο Αιγαίο απάντησε με τη σκληρή θέση ότι τα «ελληνικά μαχητικά είναι αυτά που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο και τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού είναι αυτά που παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Ο κ. Μπαμπατζάν παρέδωσε μάλιστα στην Ντ. Μπακογιάννη κατάλογο με οργανώσεις Κούρδων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οι οποίες σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με το ΡΚΚ, απαιτώντας τη λήψη μέτρων εναντίον τους.

Σε ό,τι αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις εκκλήσεις της κυρίας Μπακογιάννη για διευκόλυνση της λειτουργίας του και αναγνώριση του οικουμενικού ρόλου του, η απάντηση του Τούρκου υπουργού ήταν ότι το Πατριαρχείο αποτελεί, σύμφωνα με τη Λοζάνη, έναν θεσμό για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών της ελληνικής μειονότητας και τίποτα περισσότερο.

Πηγή:'Εθνος

Σχόλιο:Μας μιλά για την Συνθήκη της Λοζάνης ο κυρ-Μπαμπατζάν, την οποία παραβιάζει η χώρα του κατ' εξακολούθηση, και έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια Ίμβρο, Τένεδο και Πόλη κι η Ελλάδα την έχει σεβαστεί ολοκληρωτικά!

Μας μίλησε με προκλητικότητα και απύθμενο θράσος μέσα στο σπίτι μας ότι εμείς παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο τους την στιγμή που δεν έχει υπάρξει ημέρα που τούρκοι να μην παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο με απίστευτη ένταση και μας κατηγορεί πως το Ελληνικό ναυτικό μπαίνει στα χωρικά τους ύδατα την στιγμή που το τουρκικό κράτος σε συνεργασία με τούρκους δουλέμπορους στέλνει ορδές λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά από τα μικρασιατικά παράλια παρά τις οδηγίες της Κομισιόν.

Κι ήλθε να μας πει αυτά τα ασύστολα ψεύδη μες στο σπίτι μας και εμείς να τον ακούμε και να τον παρακαλάμε κι όλας.Και θα κάνει και την βόλτα του στην Κομοτηνή να συναντηθεί στο τουρκικό προξενείο με τα τσιράκια της Άγκυρας να εξαπολύσουν αλυτρωτικές προπαγάνδες για μειονότητες. Και κανείς δεν του λέει κουβέντα λες και περιοδεύει σε τσιφλίκι του.

Προς τι η επίσκεψή του λοιπόν;

Μήπως για να πάρει η Ε.Ε την λάθος εντύπωση ότι όλα πάνε καλά με τα ελληνοτουρκικά και εμείς τους εξυπηρετούμε στον υπέρτατο βαθμό να το επιτύχουν;

Ως που θα φτάσει το λύγισμα της μέσης;

Περισσότερα εδώ όπου υπάρχουν και σχετικά λινκς που σχετίζονται με τα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια: