Daily News 28 / 11 / 2019
πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή οκτώ γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) (Genetically Modified Organisms)
Η Επιτροπή ενέκρινε οκτώ γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), για χρήση σε τρόφιμα / ζωοτροφές
(καλαμπόκι MZHG0JG, αραβόσιτο MON 89034 x 1507 x NK603 x DAS-40278-9, αραβόσιτο MON 89034 x 1507 x MON 88017 x 59122 x DAS-40278-9, αραβόσιτο Bt11 x MIR162 χ MIR604 χ 1507 χ 5307 χ GA21, σόγια (the renewals of soybean) MON 89788 και σόγια Α2704-12, βαμβάκι (the renewal of cotton) LLCotton25 και ελαιοκράμβη (renewal of oilseed rape) T45).
Όλοι αυτοί οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν περάσει από μια συνολική διαδικασία χορήγησης άδειας, συμπεριλαμβανομένης ευνοϊκής επιστημονικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων [European Food Safety Authority (EFSA)]. Οι αποφάσεις έγκρισης δεν καλύπτουν την καλλιέργεια.
Όλα τα κράτη μέλη είχαν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους στη μόνιμη επιτροπή (Standing Committee) και, στη συνέχεια, στην επιτροπή προσφυγών (Appeal Committee).
Δεδομένης της έκβασης της διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το νόμιμο καθήκον να προχωρήσει στην έγκριση. Οι άδειες ισχύουν για 10 χρόνια και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς υπόκεινται στους αυστηρούς κανόνες επισήμανσης και ανιχνευσιμότητας της ΕΕ.
πηγή
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/mex_19_6546?mc_cid=0e2e5a49ac&mc_eid=822a149de0
στις 7-1-2020
Σάο Πάολο - Σιωπηρά η εθνική τεχνική επιτροπή για τη βιοασφάλεια (CTNBio), δημοσίευσε το κανονιστικό ψήφισμα αριθ. 24, για την απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην αγορά της Βραζιλίας
το ψήφισμα προβλέπει κανόνες για την εμπορική απελευθέρωση και την παρακολούθηση αυτών των οργανισμών που είναι γνωστότεροι ως διαγονιδιακοί.
Δείχνει την πρόθεση για να επιταχυνθεί η έγκριση για εμπορική χρήση ΓΤΟ
οι μελέτες που πρέπει να γίνουν για να αποδειχθεί το επίπεδο κινδύνου που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν - διεξάγονται από εταιρείες που θέλουν να το διαθέσουν στην αγορά ", λέει ο καθηγητής και ερευνητής Marcos Pedlowski, από το κρατικό πανεπιστήμιο του Norte Fluminense ( Uenf ).
"Οι εταιρείες που θέλουν να εγκρίνουν την εμπορική χρήση αυτού του ΓΤΟ δεν θα εκτιμήσουν σωστά τα επίπεδα κινδύνου, κινδύνου και βλάβης στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία που φέρνουν με την απελευθέρωσή του για εμπορική χρήση".
η ανάπτυξη ΓΤΟ δικαιολογείται από τη μείωση της ποσότητας φυτοφαρμάκων σε εκτεταμένες περιοχές μονοκαλλιέργειας και την αύξηση παραγωγικότητας.
"Ωστόσο, η επιστημονική βιβλιογραφία έχει ήδη προσφέρει τεράστιες αποδείξεις ότι η υιοθέτηση ΓΤΟ οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση φυτοφαρμάκων .
Και παρόλο που αρχικά δημιουργούνται μεγαλύτερες συγκομιδές, πολλοί ΓΤΟ δεν περνούν τη δοκιμή μακροζωίας λόγω της αντίστασης των φυσικών τους θηρευτών, οδηγώντας σε αύξηση της χρήσης φυτοφαρμάκων», με το πρόσθετο αποτέλεσμα να δημιουργούν ακόμη χειρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους ανθρώπους".
Ο καθηγητής Marcos Pedlowski υπογραμμίζει την οικονομική και πολιτική δύναμη των εταιρειών που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων, που τη χρησιμοποιούν, για να εμποδίσουν τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που θέτουν υπό αμφισβήτηση την επίσημη προπαγάνδα σχετικά με τα οφέλη αυτών των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών για να εξασφαλίσουν κέρδη και να εμποδίσουν τη συζήτηση για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον, που επιφέρει η εξάπλωση των ΓΤΟ στη γεωργία.
πηγή 15-1-20
https://www.redebrasilatual.com.br/ambiente/2020/01/cntbio-facilita-liberacao-transgenicos/
==================================
Το 2012, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Gilles-Eric Séralini, δημοσίευσαν μια πρωτοφανή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Caen, στη Γαλλία. Δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Η μελέτη έδειξε τις χρόνιες επιδράσεις σε αρουραίους που τράφηκαν με διαγονιδιακό καλαμπόκι NK 603 και το ζιζανιοκτόνο Roundup (glyphosate),της Monsanto.
Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξέτασε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ζιζανιοκτόνου Roundup και του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου ΝΚ603, που είναι ανθεκτικό σε αυτό το ζιζανιοκτόνο, την πατέντα του οποίου κατέχει η Monsanto.
λόγω πίεσης της Monsanto, το "Food and Chemical Toxicology" απέσυρε το δημοσίευμα
(στο συμβούλιο συντακτών εισήλθε ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας)
Υπήρξε επίσης μια μεγάλη εκστρατεία τεχνικού αποκλεισμού της εργασίας και των ερευνητών.
Δύο χρόνια αργότερα, το περιοδικό Environmental Sciences Europe δημοσίευσε τη μελέτη του Séralini σε εκτεταμένη έκδοση, διατηρώντας τα αρχικά συμπεράσματα.
η έρευνα για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι NK603 (Roundup-tolerant NK603 genetically modified (GM) maize)
Results
Biochemical analyses confirmed very significant chronic kidney deficiencies, forall treatments and both sexes; 76% of the altered parameters were kidney-related.In treated males, liver congestions and necrosis were 2.5 to 5.5 times higher.Marked and severe nephropathies were also generally 1.3 to 2.3 times greater. Infemales, all treatment groups showed a two- to threefold increase in mortality,and deaths were earlier. This difference was also evident in three male groups fedwith GM maize. All results were hormone- and sex-dependent, and the pathologicalprofiles were comparable. Females developed large mammary tumors more frequentlyand before controls; the pituitary was the second most disabled organ; the sexhormonal balance was modified by consumption of GM maize and Roundup treatments.Males presented up to four times more large palpable tumors starting 600 daysearlier than in the control group, in which only one tumor was noted. Theseresults may be explained by not only the non-linear endocrine-disrupting effectsof Roundup but also by the overexpression of the EPSPS transgene or othermutational effects in the GM maize and their metabolic consequences.
Conclusion
Our findings imply that long-term (2 year) feeding trials need to be conducted tothoroughly evaluate the safety of GM foods and pesticides in their full commercialformulations.
Rights and permissions
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0), which permits use, duplication, adaptation, distribution, and reproduction in any medium or format, as long as you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
Reprints and Permissions
About this article, Verify currency and authenticity via CrossMark, Cite this article
Séralini, G., Clair, E., Mesnage, R. et al. Republished study: long-term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerantgenetically modified maize. Environ Sci Eur 26, 14 (2014). https://doi.org/10.1186/s12302-014-0014-5
πηγή
https://enveurope.springeropen.com/articles/10.1186/s12302-014-0014-5
Διαπίστωσαν ότι τα ζώα υπέφεραν από νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια και είχαν εντυπωσιακές φυσικές παραμορφώσεις.
Μία σειρά από ασθένειες έχουν επίσης συνδεθεί τόσο με τη χρήση του Roundup όσο και των συγκεκριμένων τροφών.
Πρόκειται για μία λίστα που έχει δημοσιευτεί στο PubMed και ανάμεσα στα άλλα περιέχει καρκίνο, Πάρκινσον, βλάβη στο DNA, χαμηλή τεστοστερόνη, βλάβες στο συκώτι, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικά προβλήματα κτλ. Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά σοβαρά και για αυτό έχει ενοχοποιηθεί αποδεδειγμένα η χρήση του Roundup από τους αγρότες σε όλα αυτά που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι κάθε σπιτιού. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι η ποσότητα ανάλογων ζιζανιοκτόνων είναι υπερδιπλάσια σήμερα καθώς οι σπόροι που καταναλώνονται από διάφορα έντομα τα έχουν μεταλλάξει σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι απλοί ψεκασμοί δεν επαρκούν πλέον.
Το ζιζανιοκτόνο Roundup χρησιμοποιείται στην αγροτική παραγωγή όλου του κόσμου.Μπορεί να μην καταναλώνουμε άμεσα τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο NK603 αλλά χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές, χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια επισήμανση στα κρέατα και τα παράγωγα που καταναλώνουμε. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως στις ΗΠΑ.
Εκατομμύρια σπαταλήθηκαν για αυτές τις έρευνες, ενώ χιλιάδες πειραματόζωα μαρτύρησαν στα εργαστήρια και το μαρτύριο τους συνεχίζεται για το συμφέρον των ερπετοειδών επικυρίαρχων...
πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή οκτώ γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) (Genetically Modified Organisms)
Η Επιτροπή ενέκρινε οκτώ γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), για χρήση σε τρόφιμα / ζωοτροφές
(καλαμπόκι MZHG0JG, αραβόσιτο MON 89034 x 1507 x NK603 x DAS-40278-9, αραβόσιτο MON 89034 x 1507 x MON 88017 x 59122 x DAS-40278-9, αραβόσιτο Bt11 x MIR162 χ MIR604 χ 1507 χ 5307 χ GA21, σόγια (the renewals of soybean) MON 89788 και σόγια Α2704-12, βαμβάκι (the renewal of cotton) LLCotton25 και ελαιοκράμβη (renewal of oilseed rape) T45).
Όλοι αυτοί οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν περάσει από μια συνολική διαδικασία χορήγησης άδειας, συμπεριλαμβανομένης ευνοϊκής επιστημονικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων [European Food Safety Authority (EFSA)]. Οι αποφάσεις έγκρισης δεν καλύπτουν την καλλιέργεια.
Όλα τα κράτη μέλη είχαν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους στη μόνιμη επιτροπή (Standing Committee) και, στη συνέχεια, στην επιτροπή προσφυγών (Appeal Committee).
Δεδομένης της έκβασης της διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το νόμιμο καθήκον να προχωρήσει στην έγκριση. Οι άδειες ισχύουν για 10 χρόνια και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς υπόκεινται στους αυστηρούς κανόνες επισήμανσης και ανιχνευσιμότητας της ΕΕ.
πηγή
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/mex_19_6546?mc_cid=0e2e5a49ac&mc_eid=822a149de0
στις 7-1-2020
Σάο Πάολο - Σιωπηρά η εθνική τεχνική επιτροπή για τη βιοασφάλεια (CTNBio), δημοσίευσε το κανονιστικό ψήφισμα αριθ. 24, για την απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην αγορά της Βραζιλίας
το ψήφισμα προβλέπει κανόνες για την εμπορική απελευθέρωση και την παρακολούθηση αυτών των οργανισμών που είναι γνωστότεροι ως διαγονιδιακοί.
Δείχνει την πρόθεση για να επιταχυνθεί η έγκριση για εμπορική χρήση ΓΤΟ
οι μελέτες που πρέπει να γίνουν για να αποδειχθεί το επίπεδο κινδύνου που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν - διεξάγονται από εταιρείες που θέλουν να το διαθέσουν στην αγορά ", λέει ο καθηγητής και ερευνητής Marcos Pedlowski, από το κρατικό πανεπιστήμιο του Norte Fluminense ( Uenf ).
"Οι εταιρείες που θέλουν να εγκρίνουν την εμπορική χρήση αυτού του ΓΤΟ δεν θα εκτιμήσουν σωστά τα επίπεδα κινδύνου, κινδύνου και βλάβης στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία που φέρνουν με την απελευθέρωσή του για εμπορική χρήση".
η ανάπτυξη ΓΤΟ δικαιολογείται από τη μείωση της ποσότητας φυτοφαρμάκων σε εκτεταμένες περιοχές μονοκαλλιέργειας και την αύξηση παραγωγικότητας.
"Ωστόσο, η επιστημονική βιβλιογραφία έχει ήδη προσφέρει τεράστιες αποδείξεις ότι η υιοθέτηση ΓΤΟ οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση φυτοφαρμάκων .
Και παρόλο που αρχικά δημιουργούνται μεγαλύτερες συγκομιδές, πολλοί ΓΤΟ δεν περνούν τη δοκιμή μακροζωίας λόγω της αντίστασης των φυσικών τους θηρευτών, οδηγώντας σε αύξηση της χρήσης φυτοφαρμάκων», με το πρόσθετο αποτέλεσμα να δημιουργούν ακόμη χειρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους ανθρώπους".
Ο καθηγητής Marcos Pedlowski υπογραμμίζει την οικονομική και πολιτική δύναμη των εταιρειών που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων, που τη χρησιμοποιούν, για να εμποδίσουν τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που θέτουν υπό αμφισβήτηση την επίσημη προπαγάνδα σχετικά με τα οφέλη αυτών των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών για να εξασφαλίσουν κέρδη και να εμποδίσουν τη συζήτηση για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον, που επιφέρει η εξάπλωση των ΓΤΟ στη γεωργία.
πηγή 15-1-20
https://www.redebrasilatual.com.br/ambiente/2020/01/cntbio-facilita-liberacao-transgenicos/
==================================
Το 2012, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Gilles-Eric Séralini, δημοσίευσαν μια πρωτοφανή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Caen, στη Γαλλία. Δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Η μελέτη έδειξε τις χρόνιες επιδράσεις σε αρουραίους που τράφηκαν με διαγονιδιακό καλαμπόκι NK 603 και το ζιζανιοκτόνο Roundup (glyphosate),της Monsanto.
Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξέτασε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ζιζανιοκτόνου Roundup και του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου ΝΚ603, που είναι ανθεκτικό σε αυτό το ζιζανιοκτόνο, την πατέντα του οποίου κατέχει η Monsanto.
λόγω πίεσης της Monsanto, το "Food and Chemical Toxicology" απέσυρε το δημοσίευμα
(στο συμβούλιο συντακτών εισήλθε ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας)
Υπήρξε επίσης μια μεγάλη εκστρατεία τεχνικού αποκλεισμού της εργασίας και των ερευνητών.
Δύο χρόνια αργότερα, το περιοδικό Environmental Sciences Europe δημοσίευσε τη μελέτη του Séralini σε εκτεταμένη έκδοση, διατηρώντας τα αρχικά συμπεράσματα.
η έρευνα για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι NK603 (Roundup-tolerant NK603 genetically modified (GM) maize)
Results
Biochemical analyses confirmed very significant chronic kidney deficiencies, forall treatments and both sexes; 76% of the altered parameters were kidney-related.In treated males, liver congestions and necrosis were 2.5 to 5.5 times higher.Marked and severe nephropathies were also generally 1.3 to 2.3 times greater. Infemales, all treatment groups showed a two- to threefold increase in mortality,and deaths were earlier. This difference was also evident in three male groups fedwith GM maize. All results were hormone- and sex-dependent, and the pathologicalprofiles were comparable. Females developed large mammary tumors more frequentlyand before controls; the pituitary was the second most disabled organ; the sexhormonal balance was modified by consumption of GM maize and Roundup treatments.Males presented up to four times more large palpable tumors starting 600 daysearlier than in the control group, in which only one tumor was noted. Theseresults may be explained by not only the non-linear endocrine-disrupting effectsof Roundup but also by the overexpression of the EPSPS transgene or othermutational effects in the GM maize and their metabolic consequences.
Conclusion
Our findings imply that long-term (2 year) feeding trials need to be conducted tothoroughly evaluate the safety of GM foods and pesticides in their full commercialformulations.
Rights and permissions
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0), which permits use, duplication, adaptation, distribution, and reproduction in any medium or format, as long as you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
Reprints and Permissions
About this article, Verify currency and authenticity via CrossMark, Cite this article
Séralini, G., Clair, E., Mesnage, R. et al. Republished study: long-term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerantgenetically modified maize. Environ Sci Eur 26, 14 (2014). https://doi.org/10.1186/s12302-014-0014-5
πηγή
https://enveurope.springeropen.com/articles/10.1186/s12302-014-0014-5
Οι αρουραίοι που έφαγαν το NK603 καλαμπόκι ή εκτέθηκαν στο ζιζανιοκτόνο της Monsanto που χρησιμοποιείται
στις καλλιέργειες καλαμποκιού και περιέχει glyphosate, παρουσίασαν όγκους.
Οι συγγραφείς της μελέτης, με επικεφαλής τον Gilles-Eric Seralini, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Caen της Νορμανδίας, δήλωσαν ότι τα αρουραίοι που τράφηκαν με καλαμπόκι NK603 και το ζιζανιοκτόνο Roundup ανέπτυξαν ασθένεια ήπατος και νεφρών και όγκους μαστού.Διαπίστωσαν ότι τα ζώα υπέφεραν από νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια και είχαν εντυπωσιακές φυσικές παραμορφώσεις.
Η έρευνα του Séralini έχει οδηγήσει χώρες, όπως η Ρωσία να απαγορεύσουν κάθε εισαγωγή γενετικά
τροποποιημένων προϊόντων επικαλούμενες τη δημόσια υγεία.
Οι εγκρίσεις που δόθηκαν από τους φορείς ελέγχου τροφίμων σε καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων καρπών όπως το καλαμπόκι NK603, δόθηκαν μετά από δοκιμές σε ζώα που είχαν διάρκεια τριών μηνών. Η παραπάνω έρευνα όμως, δείχνει πως η ανάπτυξη όγκων και οι επιδράσεις στη λειτουργία οργάνων όπως το συκώτι και το πάγκρεας στα ποντίκια, συνέβησαν μετά από τους 4 μήνες λήψης της συγκεκριμένης τροφής.
τα αποτελέσματα του Gilles-Éric Séralini ακυρώθηκαν και
επιβεβαιώθηκε η σημασία των 90 ημερών.
"Οι συνθέσεις Roundup και οι γενετικά τροποποιημένοι ΓΤΟ θα πρέπει να θεωρηθούν
ως (ορμονικοί) διαταράκτες και οι σημερινές εκτιμήσεις τους για την υγεία είναι
δραστικά ελλιπείς",
οι φορείς που ακύρωσαν την έρευνα του Gilles-Éric Séralini, επιτέθηκαν στην επιλογή αρουραίων Sprague-Dawley αρουραίων που χρησιμοποιήθηκαν, μια τυποποιημένη επιλογή για εργαστηριακά πειράματα, αλλά
ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη καρκίνων, ιδιαίτερα στα γηρατειά.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων [European Food Safety Authority (EFSA)] ζήτησε από ένα Γαλλικό πανεπιστήμιο να προβεί σε ανασκόπηση της έρευνας, ενώ στη Ρωσία ζητήθηκε από το Ινστιτούτο Διατροφής να διεξάγει παρόμοια άσκηση.
Μετά από επανεξέταση, η επισκόπηση διαπίστωσε ότι τα δείγματα αρουραίων ήταν μικρά για να επιβεβαιώσουν ότι το glyphosate διαδραμάτισε ρόλο στον θάνατο ή στους όγκους τους. Επιπλέον, η Food Chemical Toxicology εξέτασε το γεγονός ότι οι αρουραίοι "Sprague Dawley" - η σειρά εργαστηριακών αρουραίων που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα πειράματα- είναι γνωστό ότι αναπτύσσουν όγκους. "Η φυσιολογική μεταβλητότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αιτία θνησιμότητας ", συνεχίζει η επιστημονική δημοσίευση.Μία σειρά από ασθένειες έχουν επίσης συνδεθεί τόσο με τη χρήση του Roundup όσο και των συγκεκριμένων τροφών.
Πρόκειται για μία λίστα που έχει δημοσιευτεί στο PubMed και ανάμεσα στα άλλα περιέχει καρκίνο, Πάρκινσον, βλάβη στο DNA, χαμηλή τεστοστερόνη, βλάβες στο συκώτι, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικά προβλήματα κτλ. Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά σοβαρά και για αυτό έχει ενοχοποιηθεί αποδεδειγμένα η χρήση του Roundup από τους αγρότες σε όλα αυτά που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι κάθε σπιτιού. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι η ποσότητα ανάλογων ζιζανιοκτόνων είναι υπερδιπλάσια σήμερα καθώς οι σπόροι που καταναλώνονται από διάφορα έντομα τα έχουν μεταλλάξει σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι απλοί ψεκασμοί δεν επαρκούν πλέον.
Το ζιζανιοκτόνο Roundup χρησιμοποιείται στην αγροτική παραγωγή όλου του κόσμου.Μπορεί να μην καταναλώνουμε άμεσα τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο NK603 αλλά χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές, χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια επισήμανση στα κρέατα και τα παράγωγα που καταναλώνουμε. Η παραγωγή του γίνεται κυρίως στις ΗΠΑ.
Εκατομμύρια σπαταλήθηκαν για αυτές τις έρευνες, ενώ χιλιάδες πειραματόζωα μαρτύρησαν στα εργαστήρια και το μαρτύριο τους συνεχίζεται για το συμφέρον των ερπετοειδών επικυρίαρχων...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια θα πηγαίνουν στα αζήτητα.