Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σεφ σερβίρει πιάτο με μαρσιποφόρο ζώο Αυστραλίας, για να προκαλέσει αντίδραση του κόσμου και να διαφημίσει το ξενοδοχείο της



Αυστραλία , Victoria, Σεφ ξενοδοχείου σερβίρει πιάτο με πόσουμ (μαρσιποφόρο χαριτωμένο ζωάκι, σύμβολο της Αυστραλίας)

Η σεφ δήλωσε στην Daily Mail Αυστραλίας, ότι της αρέσει να δημιουργεί νέα πιάτα και γενικά να κάνει εκκεντρικά πράγματα για να προκαλεί την αντίδραση του κόσμου.
αν και δεκάδες αγανακτισμένοι άνθρωποι
ορκίστηκαν να μποϊκοτάρουν την επιχείρησή της, εντούτοις με όλη αυτή την αρνητική κριτική, η σεφ κατάφερε να κάνει διαφήμιση του ξενοδοχείου της.
Η σεφ Leonie Clayton, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Comfort Inn στο Stawell, σερβίρει τα χαριτωμένα μαρσιποφόρα, σε πίτες αλλά και μαγειρεμένα σε κατσαρόλα με λευκά φασόλια και σάλτσα (cassoulet), σκέφτεται μάλιστα,  να κάνει με το κρέας τους λουκάνικα που θα τα σερβίρει με ραβιόλια.
Η
Clayton απαντάει στους  Facebook σχολιαστές της, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να πειραματίζεται με νέες συνταγές.  

Διαβεβαιώνει ότι δεν παγιδεύει η ίδια τα ζώα, αλλά προμηθευτές τα φέρνουν από την Τασμανία.
οι φιλόζωοι Facebook σχολιαστές την αποκαλούν redneck (χωριάτισσα) και η Clayton απαντάει (με συνέντευξη στην Daily Mail Αυστραλίας) ότι πολλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είναι απατεώνες.
όπως δηλώνει «αγαπώ τα ζώα, αλλά εφόσον είμαι σεφ, το κρέας είναι κρέας. Δεν χρησιμοποιώ ένα απειλούμενο είδος, σε όλο τον κόσμο τρώνε διαφορετικά πράγματα, σε ορισμένες χώρες τρώνε γάτες και σκύλους»
«οι Αβορίγινες (ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας) έτρωγαν από νωρίς αυτά τα μαρσιποφόρα και δεν βρίσκω γιατί είναι κάτι κακό, αφού θανατώνονται για να γίνουν τροφή»

Η Clayton –που είναι σεφ εδώ και 30 χρόνια- παραδέχθηκε επίσης ότι, είναι λάτρης του πιάτου με καγκουρό που σερβίρεται με μέλι και σάλτσα φράουλας (πρότεινε αυτό το μενού πριν από 15 χρόνια)
Η Clayton παρομοίασε το κρέας πόσουμ με το κρέας κουνελιού ή με μπούτι από κοτόπουλο και πρόσθεσε ότι «δεν έχει τόσο δυνατή γεύση όπως έχει το κυνήγι (θήραμα)»
«η γεύση του επηρεάζεται από τα υπόλοιπα συστατικά με τα οποία μαγειρεύεται και απαιτεί αργό μαγείρεμα»
Η Clayton λέει ότι έχει πολλούς υποστηρικτές και θετικά σχόλια από εκείνους που δοκίμασαν τις συνταγές της, και προσθέτει ότι « η αρχική συνταγή για το πόσουμ περιλάμβανε μια βάση σφολιάτας με κρούστα πατάτας και ήταν εκπληκτική (phenomenal) για όσους τη δοκίμαζαν»

Πηγή 6-7-15


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3150922/Would-eat-possum-Chef-serving-cassoulet-cute-marsupial-says-s-not-ruling-bringing-pie.html






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια θα πηγαίνουν στα αζήτητα.