Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συνταγή cockentrice, για τρομακτικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Λονδίνο

Λονδίνο, ο Richard Fitch, συντονιστής του προγράμματος για τις ιστορικές κουζίνες στο Hampton Court Palace (πρώην βασιλική κατοικία στις όχθες του ποταμού Τάμεση) προτείνει για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, μια συνταγή που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα (Tudor dishes)
 ο Richard Fitch ως ιστορικός τροφίμων, παρουσιάζει για τις
Historic Kitchens at Hampton Palace μια συνταγή cockentrice (ή cockentryce) που σοκάρει.
βάζει στο πιάτο ένα υβριδικό ζώο, το πάνω μέρος από το σώμα ενός γουρουνιού που είναι ραμμένο με το κάτω μέρος του σώματος μιας γαλοπούλας ενώ η συνταγή περιλαμβάνει και το αντίστροφο.
Μια συνταγή
cockentrice αφορά τη δημιουργία με 17 πουλιά που το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο, σαν μπαμπούσκα ( Ρώσικη κούκλα). Το μικρότερο πουλί – the Warbler – στο κέντρο του πιάτου έως το μεγαλύτερο – a Giant Bustard-

27-11-13 Forget turkey, try a cockenthrice for Christmas dinner: Bizarre Tudor banquet recipe gave a dead pig CHICKEN LEGS   

                 Heston Blumenthal has also recreated the dish as part of his television series, Heston's Feasts                                                 πηγή 
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2514559/Forget-turkey-try-cockenthrice-Christmas-dinner-Bizarre-Tudor-banquet-recipe-gave-dead-pig-CHICKEN-LEGS.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια θα πηγαίνουν στα αζήτητα.